![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#41 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
marshall:
קודם כל זה לא רע להיות פדנט. לא מזיק אף פעם. דבר נוסף: במכונאות יש תיקונים/טיפולים שקשורים אחד בשני "קשר דם" אם תרצה לקרוא לזה ככה ולא בכדי. המציאות לימדה את המכונאים וגם את היצרנים שככה עובדים ואלה גם ההוראות. בטיימינג מחליפים גם משאבה ומותחנים. למה מותחנים? אולי נשאיר אותם אם הם בסדר? לא! לא נשאיר אותם. אולי גם לא נעשה רצועת טיימינג בכלל? הרי במנועי 1.2 8 שסתומים של פיאט פונטו אין נזק לשסתומים אם הרצועה נקרעת. אז בוא ניסע עד שהרצועה תיקרע. למה להחליף סתם..... כשעושים קלאץ' מחליפים מחזיר שמן אחורי. הוא לא נוזל... למה לגעת? ככה. מחליפים ואין כאן שיקול דעת בכלל. כשעושים רינגים חובה לעשות גם לאגרים תחתונים גם אם אין נקישות. לא תחליף? הנקישות יגיעו... שורה תחתונה: ישנם רכיבים שבגלל כמות העבודה שצריך כדי להגיע אליהם, מחליפים אותם בלי קשר לזה אם הם תקינים או לא. יש עוד דוגמאות אבל לא עולה לי כרגע לראש. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: punto HGT
|
צטט:
אכן הסבר ממצה. לא יכולתי להסביר יותר טוב. מסכים עם כל מילה. ולראיה ה HGT שלי נסעה כבר רבע מיליון קילומטר ללא שום בעיה או תקלה. |
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto HGT
|
צטט:
אתה לקחת את מה שאמרתי וניפחת את זה עד כדי טימטום... לגבי המשאבה אני הסכמתי איתך וכתבתי שלא הכרתי את הרכב מכאנית כשהטיימינג נעשה ואם הייתי יודע את זה הייתי אומר להם להחליף... כרגע לאחר שהטיימינג בוצע אני לא מתכוון ללכת ולהחליף משאבה כל עוד היא תקינה כי אני רוצה להחליף גם את הואריאטור כשהוא יתחיל להרעיש... אז כשהמשאבה תעשה בעיה או הואריאטור יצטרך החלפה אני יעשה את שניהם.. לעשות עכשיו החלפה למשאבה כשהיא עובדת חודשיים לאחר שבוצע טיימינג זאת כבר לא פדנטיות.. זה גובל בבעיה פסיכולוגית.. בטיימינג אין חובת החלפת משאבה.. רק מותחן ומיסב.. ברור שכדאי בגלל העבודה אבל אין חובה.. וברור שצריך לעבוד עלפי תוכנית טיפולים שמן הסתם בתוכנית טיפולים כתוב.. "לבדוק תקינות רצועת תזמון" את זה אני יודע וכל נהג חדש יודע שצריך לעבוד עלפי תוכנית טיפולים.. אז מה בעצם ניסית להסביר? חוץ מלנפח את מה שאמרתי כדי שתוכל לתת הסברים מורחבים ולנסות לעשות ממני מטומטם? |
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Senior Member
|
צטט:
הוא התכוון לדבר אחר לגמרי וזה נכון מאוד לעשות כך וזה לא קשור לפדנטיות או לא אלא לחסוך המון כאב ראש אחר כך. לדוגמה בהחלפת מצמד לא להחליף מחזיר שמן שעולה 40 שקל זאת שטות גדולה ואחרי זה משלמים רק על עבודה 1000 שקל בשביל להחליף את אותו מחזיר שמן. עם כל הכבוד ליידע שלך יש הרבה דברים שיש לך ללמוד עוד ואתה לא צריך לתקוף חבר בפורום שהביע את דעתו והיא נכונה לגמרי. וכך כל מוסך מקצועי צריך לנהוג אבל לצערי הרבה מעדיפים שתבוא שוב והם ירויחו שוב את העבודה.אני מכיר מוסכים שנוהגים כך וזה מצער מאוד. בתוכנית הטיפולים שהייצרן מנפק לא יהיה כתוב שבמידה ואתה מחליף מצמד אז אתה צריך לבדוק או להחליף את המחזיר שמן תוכנית הטיפולים של הייצרן מתייחסת רק לטיפולים השגרתיים ולא למה שיש על הדרך. פה המוסך צריך להגדיל ראש ולהציע לך להחליף את אותו החלק אפילו אם הוא תקין לגמרי וזה נתון לשיקולך. לגבי הרכב שלך אם הוא היה אצלי דבר ראשון הייתי מציע להחליף משאבת מים מכיוון שברכב היו מים מהברז ומבחינתי גם משאבה שעבדה רק 40K עם מים מהברז שווה החלפה ולו רק מהספק שהיא לא תקינה.על אחת כמה וכמה שבוצע ברכב החלפת רצועת תיזמון. אין ספק ואתה תראה את זה שעדיין יש לך בעיה ברכב המאווררים במהירות הגבוהה ב HGT נכנסים בצורה נדירה למדי ולא שאני נותן גז לסל"ד מסויים. אתה רוצה לחכות תחכה אבל אם ביום חמסין הרכב שלך יתחמם ויילך ראש מנוע דבר שקורה ב HGT בשניות מעטות. אל תבוא בטענות לאף אחד אלא לעצמך. לסיכום אנחנו מנסים לעזור לך ואין צורך להתלהם ולחשוב שמישהו מנסה להוציא אותך מטומטם כי תאמין לי שזה בכלל לא כך. I REST MY CASE נערך לאחרונה על ידי orenhazan : 24-10-10 ב 20:19. |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
מרשל, אם יש פה מישהו שאתה צריך לקחת את הדברים שלו בכל הרצינות זה של אורן, לא אני ולא אף אחד פה מתקרבים לרמת ההכרה והידע שלו ברכב הזה, אין צורך לתקוף אף אחד, כי אתה באת בבקשה לעזרה ומנסים לעזור לך.
וסליחה שאני אומר את זה אבל אם אתה תחכה שכל חלק יתקרב לסוף חייו אז אתה תאכל הרבה הרבה חצץ עם האוטו הזה. מתי שעושים טיימינג אז מחליפים על הדרך מחזירי שמן, תופסנים,וריאטור וגם אטם מכסה שסתומים, ככה אני עשיתי בפעם האחרונה ואם הרכב יהיה אצלי בפעם הבאה אז ככה אני אעשה שוב.
|
|
|
|
#46 | |
|
Senior Member
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
MARSHALL:
לא הייתה כל כוונה להציג אותך כמטומטם ואם הבנת את זה ככה אז אני מתנצל על כך.
אולי הייתי אגרסיבי מידי בהודעה אבל זה רק בגלל שכואב לי לראות איך יותר מידי מוסכים עושים עבודה חלקית ו/או גרועה. אני בן 41 ולא נולדתי עם ידע במכוניות אבל הגיל והניסיון עושים את שלהם וגם אני במהלך השנים אכלתי לא מעט ח(ר)א מכל מיני כאלה שקוראים לעצמם בעלי מקצוע. כל כוונתי היא לתרום מהניסיון המועט שיש לי בכדי שאחרים יחסכו מעצמם זריקת כסף וזמן. הכדור בידיים שלך. ערב טוב. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Member
|
ההודעה שלך באמת נשמעה קצת אגרסיבית ועכשיו שאני מבין את כוונתך אז תסלח גם לי אם נשמעתי תוקפני..
אחד הדברים שאני לא אוהב בפורומים זה שיש אנשים שלא באים עם כוונה ללמד, לעזור ולתרום אלה עם כוונה להציג את הידע שלהם על ידי כך שהם מנסים להציג אחרים כמטומטמים וזה בנוסף להרחבות בהסברים ללא צורך אלה רק כדי לחזק את הרמז הזה.. בכל מקרה אז חשבתי שאתה מאלה לרגע.. אבל אני חוזר בי.. ![]() טוב אם לחזור לנושא אז כרגע אני אחכה עם המשאבה.. אם אני יראה שינוי כלשהו במד חום שהוא לא תקין או במאווררים שנכנסים שלא כצורך אז אני אבדוק את העניין במוסך.. מה שמעניין אותי עכשיו זה שהחלפתי קלאץ' ומעניין אם הם החליפו לי את המחזיר שמן כמו שכתבתם... נגיד ויש נזילה מהמחזיר שמן הזה.. היכן הוא נמצא ואיך אפשר לראות אם יש נזילה? |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
רק בואו לא ניסחף כן?
![]() לא חייבים להחליף ווריאטור בכל החלפת רצועת תזמון... |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Member
|
זה בדיוק מה שהתכוונתי... שכן צריך לעשות שיקול.. וגם אם פותחים איזור שמצריך הרבה עבודה.. עדיין.. כמה נשלם בשביל כל הטיפול בגלל רכיב אחד שצריך להחליף.. ?! חח
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אין צופר ואין כריות אוויר... | grandepunto | גרנדה פונטו - טכני | 4 | 05-12-11 21:21 |
| נפל לי חלק קטן באוטו ואין לי מושג מאיפה הוא בא.. | liorwohl | אונו - טכני | 2 | 07-05-08 00:07 |
| מי מוכר שמן גיר 75W80 - חיפשתי במלא מוסכים ואין | פורום הגראז' | 7 | 06-03-07 08:06 | |
| קניתי ספייס sx 2001 ואין לי ספר רכב... | פורום הגראז' | 2 | 17-11-06 19:36 | |
| רחיצת האוטו במכונת שטיפה :האם יכול להגרם נזק לפרונט של האוטו | פורום הגראז' | 6 | 21-04-06 15:46 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד