![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
האמת - הפונטו שלי אצלי כבר 6 שנים בערך, אני מטפל בה רע ומעולם לא החלפתי אלטרנטור או נורות קדמיות בה. ליתר דיוק - אין לי מושג אפילו של איזה חברה הנורות האלה, הן פשוט מאירות.
אני מניח שהיא משהו מיוחד כי אני נוסע עם אורות כל הזמן (בקיץ ובחורף ביום ובלילה). צריך באמת לבדוק מה קורה כשמכבים את האור פעם.... והפונטו האומללה הזאת עושה כ-70 ק"מ ביום כל יום!. לסיכום - כמו שאמרתי בהתחלה השרשור הזה לא נועד לויכוחים שונים ומשונים. אבל בגלל שהתחלתם ועשיתם את זה כל כך מהר (ואני עצלן ואין לי כוח וחשק להעביר את ההודעות) אז אני אתן לזה לרוץ עוד קצת. אני מצדד במדליקי האורות. רכב שנוסע עם אורות דולקים נראה למרחוק יותר גם בקיץ.
|
|
#32 | |||
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
צטט:
אותו נהג קודם לכן עקף בצורה מסוכנת ונאלצתי לרדת לשוליים כי הוא נצמד יותר מידי מאחור, ורציתי לזנק לפניו. אני בטוח שיש ברכב הזה מגדש טורבו, או לפחות מנוע חזק הרבה יותר ממה שמותקן ברכבי. צטט:
אני אמרתי ואומר זאת שוב: בתנאי מזג אוויר סגרירי הדלקת אורות עוזרת, חבל שאתם ממשיכים להתעלם או שאתם פשוט לא מבינים את הנקרא. אני אמשיך לא להדליק אורות במזג אוויר נאה כאשר זורחת השמש בחוץ, חלק מכם יכולים לעשות את ההפך. כשהשמש זורחת על עדשת הפנס הוא נראה בגוון צהוב בגלל השמש גם עם וגם בלי אורות, לכן הדלקת אורות במזג אוויר נאה מיותרת לחלוטין. צטט:
במקום לנהל דיון ולהוכיח את הטענות שלכם אתם יורדים לפסים אישיים ומעלים תמונות בצל, למרות שכבר אמרתי אלף פעם שהדלקת אורות בשמש היא המיותרת. יתרה מכך, כשהתנדבתי להוכיח בעצמי, עם המצלמה שלי והרכב שלי את הטענות שלי- אתם לא מוכנים. מה קרה? נערך לאחרונה על ידי stio : 02-11-09 ב 13:48. |
|||
|
|
|
|
#33 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Abarth 2003
|
רענן לא אמר בתחילת שרשור שהוא יורד לקנות מנעול בטמבור , שישתמש בו .
גיא - אל תתרגש , תסע בלי אורות רק תיסע בזהירות . לגבי הדו"ח הסבירות שתקבל דוח היא באמת אפסית ( השוטר הרי לא יראה אותך בלי אורות ).סתם לקחת סיכון ביטיחותי. חשבו חכמים מאיתנו על החוק הזה וכנראה יש משהו מאחוריו , אל תמרוד בו . לגבי האיביזה קשה לדעת איזה דגם מדובר , מה שבטוח זה היה ידני ,גם אם היה 1.4 מדובר ב100 כ"ס . האיביזות חזקות מאוד . 1.8 טורבו כבר היית יודע , לא היי מספיק להעביר את הרגל מהברקס (או את היד מהאמברקס במקרה שלך) והוא כבר היה 40 מטר לפניך ומתרחק. אל תופתע. |
|
|
|
|
#34 | |
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
צטט:
איביזה 1.4 "ספורט" ידנית - נוסעת פחות טוב וקשה לי להאמין שמדובר באחת כזאת. האיביזות הגודשות (FR ו-CUPRA) לא קשורות לכאן בכלל.
|
|
|
#35 |
|
כתבנו בצפון
|
א. אני לא לבדי בדעתי, תעבור שוב על השרשור.
ב. אני אומנם לא מדען, אבל כן אחד שיכול להפעיל שיקול דעת ולא להתנהל כמו רובוט ע"פ החוק היבש. ג. בינתיים אתה התחלת עם העקיצות וכ', אני רק המשכתי. אין לי בעיה להמשיך עם זה, כמובן אם תחפוץ בכך. גם אני יודע מצויין לעשות זאת. |
|
|
|
|
#36 | ||
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
צטט:
ואני נדיב... מסקנה - אם תסע בלי אורות רק 0.8x0.4=0.32=32% מהאנשים יראו אותך ממרחק רבע מייל (400 מטר) בקיץ, ובחורף הרבה הרבה פחות. רק נהג אחד מכל שלושה יראה אותך. במקרה הטוב. תדליק אורות! צטט:
כנראה שהפונטו קצת יותר שווה מהפאביה (בדברים מסויימים)
נערך לאחרונה על ידי amitbl : 02-11-09 ב 16:30. |
||
|
|
|
|
#37 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
הלכתי וחיפשתי קצת ברשת, וכל המחקרים שמצאתי מראים ששימוש באורות במהלך היום מפחיתים את מספר תאונות הדרכים מכל סוג כמעט.
המחקרים הנ"ל נערכו בקנדה, ארה"ב, אוסטרליה, נורבגיה, שבדיה ודנמרק. המחקרים מראים שגם בימים יפים (זאת אומרת עם ראות טובה) השימוש באורות הפחית מכמות התאונות. מעניין לציין ששימוש באור גבוה או פנסי ערפל לעומת זאת לא השפיע. Turning your headlights on during the day may save your life. Even on sunny days, unlit vehicles can be difficult to see at times. NRMA research has found that more than half of all collisions in daylight are due, in part, to one road user failing to see the other road user in time to avoid a collision. In fact, failure to see other road users early enough is a contributing factor in four out of five daytime intersection accidents. However, it's important that you use the right lights and use them correctly. Fog or parking lights, for instance, are of little benefit during the day, and high beam headlights can dazzle and irritate oncoming traffic. Low beam headlights are the best available option until specially designed 'Daytime Running Lights' become more widely available and accepted in Australia. לדעתי זה סוגר את הדיון. המקורות: 1Elvik, R. 1993. The effects on accidents of compulsory use of daytime running lights for cars in Norway. Accident Analysis and Prevention 25:383-98. 2Hansen, L.K. 1993. Daytime running lights in Denmark: evaluation of the safety effect. Copenhagen, Denmark: Danish Council of Road Safety Research. 3Hansen, L.K. 1994. Daytime running lights: experience with compulsory use in Denmark. Proceedings of the Fersi Conference. Copenhagen, Denmark: Danish Council for Road Safety Research. 4Arora, H.; Collard, D.; Robbins, G.; Welbourne, E.R.; and White, J.G. 1994. Effectiveness of daytime running lights in Canada. Report no. TP-12298. Ottawa, Ontario: Transport Canada. 5Stein, H. 1985. Fleet experience with daytime running lights in the United States. SAE Technical Paper Series 851239. Warrendale, PA: Society of Automotive Engineers. 6Cantilli, E.J. 1970. Accident experience with parking lights as running lights. Highway Research Record 332:1-13. Washington, DC: Transportation Research Board. 7Farmer, C.M. and Williams, A.F. 2002. Effects of daytime running lights on multiple-vehicle daylight crashes in the United States. Accident Analysis and Prevention 34:197-203. 8Tessmer, J.M. 2004. An assessment of the crash-reducing effectiveness of passenger vehicle daytime running lamps (DRLs). Report no. DOT HS-809-760. Washington, DC: National Highway Traffic Safety Administration 9Wang, J.S. 2008. The effectiveness of daytime running lights for passenger vehicles. Report no. DOT HS-811-029. Washington, DC: National Highway Traffic Safety Administration.
|
|
#38 |
|
כתבנו בצפון
|
ביום שישי נסעתי לכיוון חיפה ללא אורות. בדרך חזרה, כ- 5 ק"מ אחרי שעברתי את צומת יגור, עמד רכב מסוג יונדאי I30 בצבע כסף על השוליים. חשבתי שזה רכב תקוע ולכן לא נקטתי אמצעי זהירות.
כשהתקרבתי לרכב גיליתי שזוהי ניידת משטרה מושכרת עם מגנטים של "משטרת תנועה" על הדלתות. למזלי הרב בדיוק כשעברתי ליד השוטר, נפל האפוד הזוהר שהוא לבש על הרצפה, ולכן הוא התכופף להרים אותו ולא שם לב שאני בלי אורות. ברגע שראיתי את השוטר חתכתי לשמאלי, אבל זה לא מה שהיה עוזר לי אם הוא היה מבחין בי. מה המסקנה/ שורה התחתונה מכל הסיפור? אני אדליק את האורות בכבישים בין עירוניים בכל תנאי מזג האוויר בין חודשים נובמבר עד סוף מרץ. אומנם אין בכך צורך, אבל אין ברירה... |
|
|
|
|
#39 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Abarth 2003
|
צטט:
|
|
|
|
#40 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
אתה מעדיף לרכוש את הנסיון + הנפילה, רק בשביל להאמין
![]() אני לפחות שמח שלא יצאת בנזק והרווחת את הנסיון. |
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| דיון: הדלקת אורות חזית בשעות היום בחודשי הקיץ: מעשה חכם או מיותר? | stio | רכב כללי | 24 | 29-10-09 16:36 |
| מנרת תקלת אורות דולקת גם בלי אורות דלוקים | yaniv hgt | פונטו - טכני | 15 | 29-01-09 01:37 |
| [דיון] כנסו בבקשה | רפאל גואטה | אונו - טכני | 5 | 09-03-08 19:37 |
| מחפש אונו טורבו בכול מצב ? | etavz3 | קניה | 0 | 03-12-07 10:08 |
| עזרה ביום המפגש | מועדון פיאט ישראל | 7 | 15-05-07 17:40 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד