![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
לגבי פקק הרדיאטור עכשיו אתה יודע ששני הפקקים תקינים.
מה לגבי נגד מהירות שממוקם בבית המאורר (כונס אויר) בדוק את ההתנגדות שלו עם מכשיר מדידה פשוט, כשהוא מוכב וכשהוא מחוץ לרכב (סה"כ שני ברגי פיליפס) ההתנגדות צריכה להיות 0.3 אום ורשום את זה בבירור בגב הנגד עצמו. תעבור שלב שלב הפתרון מחכה ממול.
|
|
|
#22 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו דור 1
|
שוב תודה לכל המגיבים.
ויותר מזה - כל הכבוד על האבחון, נשמע ממש הגיוני ונראה על פניו שזוהי אכן הבעיה. לפני שאגיב לכל אחד, אוסיף עוד פיסת מידע קטנה : אמרתי קודם לכן שהוונטה עובדת רק כאשר המזגן פועל וזה נכון עד לטמפ' מסויימת. כאשר חום המנוע מגיע לקו שבין החצי ל-3/4 הוונטה מתחילה לעבוד גם כשהמזגן כבוי ומתמתגת בין המהירויות (גבוהה ונמוכה). על זמך זה נראה שאכן הבעיה היא טרמוסטט שלא נפתח בזמן ולא באופן מלא. stio - היוניט הוחלפה לחדשה מקורית. ואכן נראה שהבעיה היא בטרמוסטט. ארילו- היוניט הוחלפה, הטרמוסטט יוחלף בקרוב. saar - תודה על ההסבר, הנחתי שככה זה עובד. אחרת באמת אין סיבה שהטרמוסטט ישפיע על פעולת הוונטה. amitIL- נניח שאנחנו עדין לא בטוחים לגבי הטרמוסטט, אני מניח שבדיקה שלו תעזור לי לדעת אם הוונטה אכן מסתובבת במהירות הנכונה שבה היא אמורה להסתובב. אם יש שתי מהירויות, אז אמורים להיות שני נגדים, או שעבור המהירות הגבוהה הוונטה מקוצרת ישירות ללא נגד? אם זה המצב - לא איכפת לי מהנגד ....
|
|
|
#23 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
מהירות גבוה אינה עוברת דרל הנגד.
מהירות נמוכה בלבד תעברונה דרך הנגד. בסוף זה יהיה טרמוסטט של 60 ש"ח ובזה נפתרה הבעיה, את רואה? העיקר כבר היית מיואש.
|
|
|
#24 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
רק אל תקנה תרמוסטט מקורי, הם לוקחים על זה מעל 300 ש"ח, אני כבר אכלתי אותה פעם אחת.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
גיא היה לך ניסיון לא טוב עם טרמוסטט מקורי? או שפשוט הרגשת שזה אותו החלק רק במחיר גבוה יותר בגלל שהוא מקורי?
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
אני קניתי טרמוסטט גרמני ב 75 ש"ח
לא כדאי בשביל כמה שקלים לקנות סיני ב 60-70 ש"ח אם תחפור בשירשורים שלי כתבתי פעם את שם החברה של הטרמוסטט שרכשתי בחודש מרץ האחרון. מה תוצאות הבדיקה של הנגד? אין צורך ולא רצוי שהמאורר יפעל תמיד במהירות הגבוהה לא סתם החליטו להוסיף חלק (נגד) שעולה כ200-250 ש"ח FIAT-LANCIA אם תתעקש על טרמוסטט מקורי הנה המק"ט שלו: 7589135 - A598
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 07-09-09 ב 17:59. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו דור 1
|
מקרה מוזר שקרה אתמול.
עד כה מה שקרה היה שהרכב מתחמם עד לתחום שבין החצי ל-3/4 ואז מתקרר חזרה לחצי. וזאת כאשר הכל מחובר לפי היצרן. אתמול בשעות הערב אח שלי נסע כ-5-10 דק' ובלי ששם לב חום המנוע הרקיע שחקים ועבר את הקו העליון- מיד כששם לב כיבה את המנוע וחיכה. כמובן שגלשו הרבה מים - כ-1.5 ליטר. יש לציין שמולאו מיים עד למקס' מוחלט. יש למישהו הסבר לכך לאור העובדה שהתקלה אובחנה כטרמוסטט תקול? פרט נוסף - לאחר מכן מולאו מים והוונטה מחוברת על מהירות גבוה באופן קבוע, הרכב לא מתחמם. זה גם בעיה שאי אפשר לסמוך על אף אחד שישים לב לדברים האלה - ובגלל זה יכול בקלות ללכת ראש מנוע. פה אני קצת מאוכזב - שאני לא יכול לסמוך על האוטו . . .
|
|
|
#29 |
|
Senior Member
|
האם הטרמוסטט כבר הוחלף לחדש?
יתכן והוא נתפס במצב סגור ולאחר מכן מסיבה כלשהי השתחרר וחזר לתפקד (גם אם באופן חלקי).
|
|
|
#30 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
בדוק שאין נזק לראש המנוע או לאטם שלו
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו דור ראשון אי סחיבה | Amit | פונטו - טכני | 14 | 26-08-09 22:29 |
| פונטו ELX כרכב ראשון | Sunflower | יעוץ ברכישת רכב | 12 | 04-07-09 13:05 |
| פונטו שנת 2000 מתחממת | r.a20 | פונטו - טכני | 17 | 21-08-08 12:56 |
| Hgt לא מתחממת כשקר בחוץ | פיליפ | פונטו - טכני | 14 | 21-10-07 13:00 |
| פונטו ספייס SX 2003 מתחממת בעצירה - אשמח לעזרה | פורום הגראז' | 4 | 21-08-07 12:50 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד