![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Member
הגלגלים שלי: DYNAMIC 16V SPICE
|
קח ELX.
אני חיפשתי חודשים על גבי חודשים ELX שמורה (כי את הדגמים הזולים יש בשפע מהשכרות-ואין טעם לפרט יותר) מצאתי את אשר ביקשה נפשי ושילמתי מחירון מלא ! (ששוה כל שקל) יצא לי לנסוע פעם על SX השכרתית, אין ספק שאת ההבדל העיקרי מרגישים בנסיעה בינעירונית. שורה תחתונה-לא משנה מה תבחר, שאף למצוא אחת שמורה ממוכר פרטי!.
|
|
|
|
#22 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: none
|
כמובן שאלך על אחת פרטית.
הבעיה בELX שהשוק שלה מאוד מצומצם וקשה מאוד למצוא, די לחוץ לי לקנות את האוטו ואין לי זמן לחפש חודשיים רכב. דווקא כאן באשכול הרוב די הסכימו שאולי עדיף בתור רכב ראשון לקחת את הSX [יש לציין שאני עדיין נהג חדש, לכן המקסימום שאסיע בשנה הקרובה יהיו 2 אנשים], מבחינת אחזקה. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
בוא אני יתן לך דוגמא לאנשים שלא היה להם זמן לחפש רכב ושתייהם קנו פונטו אשר לא טופלה כראוי.
אגב שתייהם עם sx ![]() אחד הלך לו ראש מנוע, מחשב הרכב, ובגלל שלא טיפל במורשה עשו לו איזה טעות שגרמה לכך שהמנוע לטענתו באמצע נסיעה פשוט נפל על הרצפה, לא פחות מ-10k הוציא על הרכב ועדיין לא במצב טוב. השני בכלל סיפור על הפנים, החליף הכל ברכב פשוט הכל, הוציא על הרכב בשנה וחצי לא פחות מ-17k רק על טיפולים. (אגב קנה את הרכב ב-21k תתאר לעצמך את הדיכאון) תיקח את הזמן, תחפש טוב טוב ותבדוק את הרכב כמו שצריך!
|
|
|
#24 |
|
Junior Member
|
אין ספק שאני אשקיע זמן וכוח בחיפושים, פשוט השאלה היא במידה ואני מוצא SX שמורה היטב, האם קנייה של מכונית כזאת היא "התפשרות"?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Member
הגלגלים שלי: DYNAMIC 16V SPICE
|
במילה אחת-לא.
בשתי מילים- ממש לא. צא לרגע ממשוואת כוחות הסוס ומוחות החמור של הרכב. "התפשרות" משמעה לקנות פחנוע יפאני/קוריאני עם איכות חומרים שלא מתקרבת לפיאט. כבר רשמת שאתה נהג חדש וצעיר ואין לך צורך ב80 כ"ס. אז גם אם תמצא SX תוכל להינות ממנה בשקט. בהצלחה
|
|
|
|
#26 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
התפשרות היא רכישה של רכב שלא מתאים לצרכים שלך. היות ו-SX מתאימה לצרכייך, אינני מוצא שום התפשרות ברכישה שלה.
אבל שוב, אני רוצה להדגיש, מצא לך אחת שמורה שטופלה כראוי. SX או ELX זה לא באמת משנה במקרה שלך, חפש את שתיהן ולך על השמורה ביותר שתמצא.
|
|
|
#27 |
|
Junior Member
|
תודה, שאלה נוספת:
האם השרייד עדיפה מהפונטו? מבחינה חיסכון - פחות או יותר אותו דבר. מבחינת אמינות - נאמר לי כי השרייד אמינה בהרבה -יפנית. מבחינת אחזקה - לא יודע, כאן השאלה - פונטו נחשבת די זולה לאחזקה לא? מבחינת ביטחון - נאמר לי כי הפונטו עדיפה בהרבה. עיניין האמינות די קריטי לי, אני לא רוצה לקנות מכונית שתוך כמה זמן אני אצטרך להשקיע אלפים. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
לנחש מה יתקלקל קודם ברכבים בני עשור+ זה קשה עד בלתי אפשרי. הכל תלוי ברמת התחזוקה שלהם.
בגדול אלא אם אתה ביש מזל לחלוטין, אף אחת מהמכוניות לא תזדקק לתיקונים של אלפי שקלים לפתע.
|
|
|
#29 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
זה רכב בין כמעט 10 שנים. לא משנה אם הוא יוצר ביפן, או בטזמניה. אם לא טיפלו בו כראוי, הוא יתקלקל. נקודה. (יפן לא מבטיחה אמינות לכל החיים במכוניות שלהם). |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
ותוספת אחרונה - גם ביפן יש מוסכים, וגם המוסכים של הרכבים היפניים בארץ מלאים בעבודה.
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| שדרוג מנוע בלנצ'יה דלתא בדרך חוקית מבחינת רישוי. | itamareiny | רכב כללי | 0 | 26-04-08 00:53 |
| ספר אחזקה וטיפולים פונטו-ספייס 60 (MK2). | פורום הגראז' | 1 | 26-03-07 09:48 | |
| מבחינת אמינות אחזקה וחסכוניות | פורום הגראז' | 0 | 09-04-06 00:52 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד