![]() |
|
![]() |
אוף טופיק הכל מלבד עולם הרכב (בגבול הטעם הטוב). |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
מחליף את הפנטיום 3: זקוק למפרט עבור עבודה עם אינטרנט, אופיס, פוטושופ, אימיול וכ'
שלום לכולם
בעיקרון זה פורסם באתר hwzone, אבל אני הבנתי כבר שיש כאן אנשים שמבינים, אז העתקתי גם לפה. אני כבר 9.5 שנים עובד על מחשב מסוג פנטיום 3 450 עם 384 מ"ב זיכרון. לאחרונה התגלו כשלים שעל הקבלים בלוח האם, והמחשב גוסס (איטיות מחרידה, קריסות מערכת וכ'). על כן, החלטתי להחליפו. כמו שאתם כבר מבינים לפי סוג המחשב הנוכחי, הדרישות שלי מעטות והם מסתכמות בגלישה באינטרנט, עבודה עם יישומי אופיס, שירים, סרטים ופוטושופ. המחשב צריך לשמש אותי לפחות ל- 7-10 שנים הבאות כמו הנוכחי. הדרישות: זכרון של חברה מוכרת בלבד (קינגסטון יתקבל בברכה). את מהירות הזיכרון, נפח פיזי, וסוג חיבור אני משאיר לכם. מעבד כפול ליבה של אינטל בלבד ולא של AMD. לוח אם של חברה מוכרת (ג'יגבייט, אסוס, אינטל וכ'), לא איכפת לי שהכרטיס מסך יהיה מובנה על הלוח. ספק כוח- האם להישאר עם הספק הגנרי שמגיע עם המארז, או לשדרג עבור המערכת הספציפית הזאת? אם כן, יש המלצות? כמה וואט לקחת? אל פסק- האם לרכוש? בעיקרון מערכת החשמל באיזור שאני גר בו היא יציבה ביותר, ונדיר מאוד שיש הפרעות או הפסקות חשמל. כרטיס רשת, קול וכ'- לא איכפת לי שיהיו מובנים על הלוח. אם מתקלקל מקס' אפשר להתקין חיצוני. כונן קשיח- אני עובד כרגע על 37 ג"ב ועדיין 70% פנוי. אז לא צריך יותר מידי. כונן תקליטורים- שיהיה משולב עם צורב, ולא שניים נפרדים. אם שכחתי משהו אתם מוזמנים להוסיף. ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, מסך, מדפסת) כבר יש לי חדשים בקרטון, אז איני צריך. רק את המארז. המחשב אמור להירכש השבוע מנעה מחשבים בנשר, או מMDS אלירן מחשבים בנשר, עוד לא החלטתי. תקציב- לא משנה. אשמח לעצות, תודה מראש, גיא. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
עפ"י הצרכים הסטנדרטים שלך זה מעל ומעבר בשבילך, המלצה שלי בקישור, מפה אתה יכול רק לרדת במחיר.
לא צריך מרצדס בשביל לחצות כביש אפשר פיאט אונו.http://www.ivory.co.il/product.asp?p...=1463&CatCode= http://www.ivory.co.il/product.asp?p...=3342&CatCode= אני רכשתי כמה פעמים מאייבורי, השרות לא משהו אבל הם אמינים ואם עושים שרירים מקבלים מה שרוצים, אפשרויות שידרוג והוזלה אין סופיים. סניפים: חוצות המפרץ, חיפה בעיר התחתית- פרטים באתר כמובן.
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 14-04-09 ב 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
השאלה שנותרה פתוחה היא האם אתה מתכוון להשתמש בויסטה או בXP (או חלילה חלונות 7 השם ירחם חח
![]() אני דווקא כן הייתי ממליץ לך על AMD. אישית עובד עם AMD ליבה כפולה כבר שנתיים, המחשב דלוק 24/7, ועד היום לא חוויתי קריסה/בעיה/האטה בזמן עבודה, ובנוסף, המאווררים של המעבדים של AMD שקטים יותר לרוב מה שתורם לסביבת עבודה נוחה (אני ישן שהמחשב במרחק מטר מהראש, ויש שקט בחדר כאילו המחשב לא עובד). דרך אגב, מה השימוש שלך בפוטושופ ובאיזה גירסה? מכיוון שאם השימוש הוא יחסית מסיבי ובגירסה החדשה בעיקר (CS4) אז כרטיס מסך חיצוני ישפר עד מאד את הביצועים והנוחות עבודה עם התוכנה. אם אתה בכל זאת נעול על אינטל, אז לפי דעתי הדגמים הבאים יעשו לך את העבודה מצויין (ליבה כפולה כמובן): Core 2 Duo E7400, 1066Mhz, s775, 3MB מהירות: 2.8 GHZ מעבד דיי חזק, שיספיק לך לשנים הקרובות לדרישות שלך ללא בעיה (עלות - 600-700 שקלים) אם בכל זאת תרצה משהו קצת חזק יותר, אז: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB (עלות - 800-900 שקלים) מהירות: 3 GHZ מבחינת לוח אם (כמובן בהתאמה למעבד): של GIGABYTE (למרות שאני אישית לא אוהב אותם במיוחד): דגם: 73PVM-S2H עלות: 350-400 שקלים כרטיס מסך מובנה Nvidia nForce 630 כולל יציאת HDMI לחיבור למסכי HD של ASUS: דגם: P5Q-EM עלות: 600-700 שקלים כרטיס מסך INTEL X4500HD מובנה גם כולל יציאת HDMI זכרונות: אין מה להסתבך פה. DDR2 800MHZ כרטיס זיכרון של 2G של קינגסטון עולה כ-100-150 שקלים. קנה 2 כאלה (שיצא לך 4GB) כרטיס רשת, וקול ישנם על הלוחות כבר בכל לוח שתמצא היום. בקשר לדיסק קשיח - למרות שנפח האיחסון שאתה משתמש בו קטן - לדיסק הקשיח היום יש השפעה עצומה על מהירות העבודה במחשב (אני לדוגמא רואה זאת מאד בהבדל בין המחשב הנייח שהדיסק שלו 7200 RPM לבין הנייד ששם זה 5400RPM). חברות מומלצות: Western Digital SeaGate ממשק: SATA2 7200 RPM חוצץ (buffer) - עדיף 32 MB (אם כי גם 16 יהיה בסדר) נפח מומלץ: 250 GB+ (למרות שיהיה לך קשה למצוא, רוב הסיכויים שתמצא 500GB) העלויות של דיסקים קשיחים מהמפרט הנ"ל היום - בין 300-450 שקלים. צורב - כל צורב DVD יענה על הצרכים שלך היום. אני אישית מאד אוהב את הצורבים של LG. עלות דיי זניחה של 120-160 שקלים. אם בכל זאת חשקה נפשך בכרטיס מסך חיצוני (בעיקר עקב הסיבה שרשמתי בקשר לעבודה בפוטושופ) - אזי: ASUS: 9500GT Magic זיכרון: 512 MB מסוג GDDR2 תמיכה בHDMI חיבור PCIE עלות: 400-500 שקלים מבחינת מארז וספק, אני חושב שאתה יכול להסתפק במשהו דיי פשוט ולהשתמש בספק המובנה, כמו שרשמת, אתה לא הולך לעבוד חזק על המחשב, לכן אין כל צורך בשידרוג הספק (מה שהכרחי לדוגמא אם עובדים עם 2 כרטיסי מסך) בקשר לאל-פסק, זו החלטה אישית שלך ![]() קנייה נבונה
Fiat Punto Spice 2001 ELX Auto' נערך לאחרונה על ידי Ron_Dadon : 14-04-09 ב 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
כתבנו בצפון
|
לגבי אייבורי אני לא סובל אותם, יש להם חנות של מטר על מטר בחיפה (ליד חוף הכרמל), ומחבר שעבד שם הבנתי שכדאי להתרחק.
בנושא המעבד אני מעדיף את אינטל מכיוון שיש לי ניסיון טוב עמם, את AMD אני לא מכיר כלל ומעדיף לא להסתבך במשהו שאני לא מכיר. בנושא מערכת ההפעלה אני מזמין את המחשב ריק כי אני לא רוצה שיתעסקו לי איתו, ומתקין את מערכת ההפעלה והאופיס לבד. מקסימום שאני אבקש מהם זה להיכנס לביוס ולהגדיר לי שם שהכונן CD יעלה ראשון, וגם זה יותר מידי כי אני יכול לעשות זאת לבד. הוינדוס שאני אתקין הוא XP עם חבילת שירות 3 ואקספלורר 7.0, האופיס הוא אופיס 2003. לויסטה אני לא אתקרב- מדובר במערכת הפעלה כושלת, כבדה ומסורבלת וחלונות 7 אם אני לא טועה עדיין לא יצאה מלבד גרסת בטא. הפוטושופ שאני משתמש הוא בגרסת ה- CS, כלומר גרסת 8, מהסיבה הפשוטה שזה מה שהמחשב הזה מסוגל להריץ. אחרי קניית המחשב החדש אני "אשיג" לי גרסה יותר חזקה, כמובן בהתאם לדרישות המערכת, אבל אין לי בעיה להמשיך להשתמש גם במה שיש לי כעת. אני מבין שללוחות אם של גי'גבייט יש כרטיס מסך מובנה עם ערכת השבבים של נוידיה שזו חברה מעולה, ולאסוס יש כרטיס של אינטל. אני נוטה לכיוון הג'יגבייט, האם יש לי סיבה לכך לדעתך? לגבי הזיכרון יצא לא מזמן גם DDR3, מה דעתך על הנושא, האם להישאר בכל זאת על DDR2? כרגע אני על SDRAM... תודה מראש, אני נוסע להזמין ביום חמישי כי מחר זה חג. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
צטט:
ראה כאן השוואת ביצועי מעבדים נוכחית באפליקציה הרלוונטית לך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
|
לפעמים AMD עדיף ולפעמים אינטל (לי כרגע יש 4200+ amd) אבל במצב הנוכחי, אין ל AMD סיכוי מול אינטל במעבדי MAIN-STREAM, של אינטל פשוט יותר טובים...
כמובן שאם הוא יקנה איזה amd 6xxx אז הוא לא ירגיש בשום חיסרון והוא יהיה מרוצה, אבל באינטל הוא יהיה מרוצה יותר ![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
ההחלטה די פשוטה. הוא מסתכל במבחנים ההשואתיים ומשווה בין 2 מעבדים (אינטל מול AMD) באפליקציה רלוונטית עבורו. הוא בוחר מתוך 2 המעבדים, הנמצאים באותו סדר גודל של מחיר אותו חשב להשקיע, את זה הנותן ביצועים טובים יותר. אם מדובר ב AMD או אינטל - חסר משמעות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
תראה כמעט כל מחשב שתקנה יתאים לצרכים שלך.
אז הכי טוב יהיה לקנות חומרה נפוצה שהוכיחה את עצמה (לא כמו במכוניות, מה שנפוץ הוא דווקא לא זבל) ולהוסיף כמה שקלים בכל חלק בשביל שם אמין וביצועים שהם מעל ומעבר למה שאתה תצתרך, כל עוד זה עולה רק עוד כמה שקלים. (ככה תוכל לעבור לווינדוס 7 למשל בלי לשדרג כלום) ודבר נוסף שכדאי לך להשקיע בו הוא שקט - מחשב חדש אם הוא לא איכותי, יכול להשמע כמו מסוק, זה לא כמו פנטיום 3 שבקושי היה צריך קירור. עם בחירה נכונה של הרכיבים יהיה לך מחשב שלא תשמע.. כדאי לך מאוד לשים לב לזה, וגם כדאי לך לבחור איזה מארז יפה, שלא יהיה לך בלוק מכוער בחדר.. בשביל שקט צריך ספק כוח איכותי, מאוורר גדול עם גוף קירור למעבד ומארז לא זבל שיבוא עם 2-3 מאווררים סבירים. במה אתה לא צריך להשקיע - כרטיס מסך. תקנה לוח עם כרטיס משולב, הוא 200% יהיה יותר חזק ממה שיש לך עכשיו בכל מקרה. אני הייתי קונה משהו כזה: ![]() ספק כוח שהוא אחד מהאיכותיים ביותר, יש לי כזה כונן קשיח וצורב רגילים בחיבור sata שיעשו את העבודה כמו שצריך, של samsung שהם טובים בתחום. הנפח אולי נראה לך ענק אבל זה גרושים יותר מהרדיסק של 160gb... המעבד שלפי דעתי הוא הכי נפוץ שיש, ביצועים טובים ומחיר זול מאוד, לא מתחמם. זיכרון 4gb איכותי, שיהיה אמין, והנפח הענק למקרה שתרצה ווינדוס 7 לוח אם פשוט עם כרטיס מסך מובנה, אם זה היה המחשב שלי הייתי קונה לוח יותר משוכלל (הם באים בלי כרטיס מסך מובנה) וקונה כרטיס מסך חיצוני (עם קירור שקט) מה שיוסיף למחיר המחשב לפחות עוד 700 שקל, אם לא חסר תקציב אז זה אולי כדאי לך. מארז בחרתי משהו סולידי שנראה דיי איכותי. יש מארזים עם עיצובים משוגעים שעולים יותר, אם אתה רוצה. וכמובן קירור למעבד, 83 שקל שיעשו לך חיים שקטים ![]() המחשב הזה יהיה לא שמיע לחלוטין (רק שידאגו להפעיל בביוס שליטה על המאוורר לפי צורך למקרה שבלוח הזה זה לא מופעל מראש) ויהיה חזק ואמין בקשר לddr3, הטכנולוגיה הזאת כרגע לא ממש "תפסה", אפילו המשוגעים למחשבים עוד לא ממש קונים לוחות שתומכים בה. הסיבה היא שאין כמעט יתרונות על ddr2. אין לך מה להשקיע בddr3.
עכשיו יש 500 TwinAir Sport 2012 ידנית אדומה הפיאטים הקודמים שלי: פנדה 2006 ידנית, פונטו 2000 60sx, אונו 1993 45s נערך לאחרונה על ידי liorwohl : 14-04-09 ב 13:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
כתבנו בצפון
|
תודה על התשובות.
למה הכוונה בתמונה שצירפת של המעבד "אינטל פנטיום דואל קור...." הריי הכינוי הזה יצא משימוש בסוף עידן הפנטיום 4, לא? האם יש הבדלים משמעותיים בין הסדרות המעבדים השונות, כלומר E5XXX ל- E7XXX או שכל ההבדלים מסתכמים במהירות נטו בלבד? מהו נתון ה"חוצץ" של הכונן הקשיח? פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר. איך ההבדלים בין 16 ל- 32 מ"ב באים לידי ביטוי? בנוסף, עד כמה חשוב נתון הסל"ד של ה- HD? האם המעבד לא בא כבר עם גוף קירור ומאוורר של אינטל? צריך לרכוש בנפרד או שזה רק לטובת שקט? תודה מראש וסליחה על השאלות המרובות. אני קונה מחשב פעם ב- 10 שנים... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
המעבד e5200 בנוי באותה טכנולוגיה בדיוק כמו כל שאר המעבדים החדשים. נתנו לו את השם ה"מיושן" רק כדי שיהיה להם סיבה לתת לו מחיר של 300 שקל ולהתחרות בAMD שאצלהם הכל כזה זול. בטכלס המעבד הזה יותר טוב מAMD של 500 שקל גם, והוא דיי קרוב למעבדים כמו e7XXX ואין סיבה לשלם עוד 300 שקל ליותר מזה.
בדיסק קשיח אני לא ישקר ואני יגיד שאני לא ממש מבין בהם גם. ממה שאני קורא ה61 או ה32 מגה הם לא ממש עניין קריטי. הנתון של הסלד חשוב, אי אפשר להשוות מהירות של כוננים מחברות שונות לפי הנתון הזה, אבל אם כותבים לכונן שהוא 5000 סלד ולא 7000 כמו כל כונן נורמלי, אז הוא כנראה באמת איטי. המעבד אכן בא עם גוף קירור של אינטל (אפשר לקנות גם בלי ולחסוך איזה 50 שקל, אבל אז אין אחריות של אינטל לכל החיים על המעבד אלא אחריות של החנות) הגוף קירור המשוכלל יותר הוא בשביל השקט (וביצועים למי שינצל את זה, לא במקרה הזה) זה עולה גרושים וזה שווה את זה.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
hgt אחרי פוטושופ , מה דעתכם ? | idango | גלריה | 13 | 12-09-10 21:43 |
{עזרה} איך אני מחליף את יד ההילוכים? | djslon | פונטו - טכני | 0 | 10-02-09 12:31 |
אתר אינטרנט חדש לפיאט ישראל | רפי לין | פיאט כללי | 31 | 14-11-08 13:22 |
צביעת ג'אנטים של HGT, מומחי פוטושופ שיכולים לעזור? | פיליפ | שיפורים וקוסמטיקה | 13 | 07-06-08 02:49 |
איך אני מחליף את הרמקולים הקדמיים בפיאט בראבה ? | אודיו | 2 | 22-12-06 19:44 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד