|
צריכת דלק, רדיאטור ועוד...שאלות לשעת לילה מאוחרת
לילה טוב לכולם...
כמו שעידכנתי לפני כמה ימים קנינו ELX יד שנייה מפרטי, התוכנית היא להכניס אותו למוסך בימים הקרובים כדי לבדוק ולסדר את מה שצריך (היינו במוסך פיאט לפני הקנייה ויש הערכה של מה וכמה).
בכל מקרה, יש לי כמה שאלות:
1. יש בריחת מים מהרדיאטור- זה לא נזילה מתמשכת אלא קורה אחרי שהמנוע מתחמם ולא בכל נסיעה, מד החום לא עולה מעל החצי. עד כה קרה פעמיים, פעם אחת בזמן שעזרתי לשכן תקוע להניע את האוטו וחיברנו כבלים ממצבר למצבר והרכב הונע במשך כ-10 דקות ופתאום הבחנתי במים שיוצאים מהרדיאטור מהפתח העליון. כמובן שמיד ניתקתי את הכבלים וכיביתי את הרכב. זה קרה שוב הערב אחרי נסיעה של כ-20 דקות כשזה קרה ממש לקראת סוף הנסיעה כשהחצי האחרון זה נסיעה עירונית. (המים ירוקים אגב ולא מי ברז...) מה זה יכול להיות? מה צריך לעשות?
2. לגבי צריכת דלק- מה יכול להשפיע? אם צריך כיוון פרונט לרכב או שיש בעיה במערכת הקירור או משהו יכול להשפיע על צריכת דלק? אני נוהגת רגוע, לצערי הרוב זה נסיעות עירוניות ובימים האחרונים בחום המטורף עם מזגן. אבל, האם יש נהיגה מסוימת שהיא אידיאלית לצריכת דלק? שמירה על סל"ד מסוים או משהו? אשמח לטיפים...
3. מוסך מורשה- שאלה אחרונה לעכשיו... מה היתרונות והחסרונות של מוסך מורשה? אני יודעת שהמחיר הוא גבוה יותר, השאלה היא למה להכניס את הרכב למוסך מורשה, בכמה זה יותר יקר בממוצע וכמו שרשמתי בתחילת השאלה, יתרונות וחסרונות...
תודה וסליחה על המגילה בשעה מאוחרת כל כך...
|