![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#271 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
יאיר, עדיף היה לכתוב " גם דוד מסוגל להביא קלץ אורגינל במחיר מינימום".
כל אלה שחשבו שרק הם..., נימצאים היום מתחת למצבות. ![]() הקלאץ המקורי עלה 320 ש"ח כולל מע"מ. מחיר שהשגתי לך לפני שנתיים. כמו תמיד התיקון לא ניגמר רק בהחלפת קלאץ. נוסף ברקסים החלפת כל גומיות הפרונט, וגומיות ציריות ובעיה בקליפר. אני מקווה שאתה שומר לי את המחשב הפתוח. דוד.
|
|
|
|
#272 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אין בעיה שומר
מה אתה משגע לי תמוח אף אחד אבל אף אחד לא מסוגל להביא קלץ ב-320 ש"ח נערך לאחרונה על ידי yair068 : 28-07-14 ב 10:54. |
|
|
|
|
|
#273 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
רסקור או קומבינה?
החוטים המתחברים אל יוניט הרדיאטור מהמאוורר רופפים ונראים כך: ![]() במקור היוניט היא 2 פינים והמאוורר בעל מהירות 1 ![]() מכיוון שהחיווט לא נראה יפה ומתחברים אליו עוד 2 חוטים נוספים, נראה שהם הולכים 1 לריליים ו1 למייבש. כלומר שייכים למזגן. ![]() לא ברור לי אם ככה נראתה התקנה של רסקור או סוג של קומבינה. הסופיות השחורות מתחברות לפינים ומגושרים אליהם 2 החוטים הנוספים באמצעות תקע שקע. האם עדיף לבצע הלחמה של כל זוג חוטים יחדיו עם סופית לכל קצווה שכל העסק יראה נורמלי או שהצבע החלוד שאני רואה על סופית התקעים הוא בגדר הנורמלי ולא אמור להוות בעיה לפעולת המאוורר? הרכב החל להתחמם קצת מעל החצי, ישר כיביתי ושמתי לב שהונטה לא עבדה. המים כבר החלו לגלוש החוצה מהפקק. לאחר כדקה המאוורר החל לפעול לפחות במשך כמעט 10 דקות שלמות. אני חושד או ביוניט או בחיווט הזה. במקביל לאחר שהרכב התקרר והונטה כבתה, שחררתי טיפה את בורג הניקוז שעל הצינורות, ושמעתי פסססס. האם מדובר בלחץ טבעי שמשתחרר או שנראה שהיה אויר במערכת? לאחר מכן הנעתי את הרכב, שיחקתי שוב עם החוטים והרכב נסע כרגיל כשעה מבלי להתחמם. נערך לאחרונה על ידי chesh : 29-07-14 ב 11:13. |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
תיבדוק תיבדוק פיוז של המאורר ותיבדוק כשהמנוע קר תדליק מזגן ותיראה אם הונטה הגדולה גם ניכנסת לפעולה אחרי שזה עובד כמה זמן רק סים לב שלא יתחממם אני חושב שאם החיבורים חזקים אז תחליף ישר את היוניט בלי בדיקות מיותרות מעבר לבדיקת הפיוז וחיבור ישיר של המאורר למצבר לצורך בדיקת תקינות
|
|
|
|
#275 |
|
Senior Member
|
הונטה הראשית לא נדלקת בהפעלת המזגן למיטב ידיעתי, יש ונטה על המעבה והיא פועלת ישר בלחיצת כפתור הפעלת המדחס
נסעתי בלי מזגן אגב |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Senior Member
|
קצר בין שני החוטים הנכנסים ליונית והדליק סוויץ. כדי לבדוק אם הבעיה בונטה. ז.א אם היא עובדת רצוף.
דוד.
|
|
|
|
#277 |
|
Senior Member
|
לחבר את ארבעתם ביחד הכוונה? 2 הקצוות שלהם
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Senior Member
|
כתבת שליונית הולכים שני סופי חוט. אותם תקצר.
דוד.
|
|
|
|
#279 |
|
Senior Member
|
אבדוק את זה כשאגיע הביתה אבל הונטה לא עובדת רצוף.
לאחר שגלשו מים הונטה החלה לעבוד במשך כמה דקות טובות ואח"כ כבתה כשהתקרר לחצי במד הטמפ'. לאחר מכן נסע רגיל ולא עבר את החצי. |
|
|
|
|
|
#280 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
פעולת מאורר הרדיאטור
אם יש חוסר מיים/נוזל קרור ברדיאטור או הרבה אויר במע' קרור המנוע, אז עלולה להשתבש פעולת מאורר הרדיאטור.
בפונטו 90 אין מזגן מקורי, אלא "רסקור" ישראלי ובו מאורר המעבה (של רסקור) פועל קבוע, כל זמן שמדחס המזגן פועל. מאורר הרדיאטור פועל כרגיל או ע"י חום המנוע (במהירות אחת) או ע"י לחץ גז המזגן שעולה, כשהוא פועל, דרך מתג הלחץ (טרינרי). יוניט הרדיאטור הנו מקורי עם 2 חוטים, אחד מינוס קבוע והשני מוציא מינוס ישירות למאורר הרדיאטור כשחום המנוע עולה. "רסקור" חיברו לכל חוט מקורי חוט שלהם כשהאחד הוא מינוס קבוע והשני מינוס מגיע ממסר הפעלה ע"י טרינרי המזגן, ישירות לחוט מאורר הרדיאטור להפעלתו בגלל עליית לחץ גז המזגן. "רסקור" התקינו, בזמנו, את המזגנים בפונטו 90 עם 2 מערכות הפעלה שונות כשבאחת מהן לחצן המזגן מוציא אות פלוס להפעלת המזגן ובשניה לחצן המזגן מוציא אות מינוס להפעלת המזגן. בין שתי המערכות האלו יש גם הבדלים בממסרים (3 או ארבעה) ובכל החיווט והחיבורים שלהם. מסובך?, אכן כן. בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה בחשמל או אלטרנטור ? פונטו קבריו 95...צריך עזרה בבקשה ! | dave7ballplayer | פונטו - טכני | 7 | 11-09-11 20:08 |
| הפונטו קבריו שלי.. | dave7ballplayer | גלריה | 9 | 09-09-10 01:54 |
| בעיה בהגה (קשה כמו בטון) פיאט קבריו | מנש המטורף | פונטו - טכני | 15 | 28-04-10 15:24 |
| פונטו קבריו | ארילו | גלריה | 1 | 06-01-09 22:05 |
| בית פילטר אוויר באונו - מה בורר את האוויר שנכנס דרכו? | פורום הגראז' | 1 | 29-11-05 16:23 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד