![]() |
|
![]() |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
לגבי רינגים:
מדובר על טבעות אטימה שיושבות על הבוכנות וסוגרות למעשה את המרווח בין הבוכנות לבין הצילינדרים (החלל שבתוכו הן נעות). כאשר הטבעות האלה מגיעות לסוף חייהן מרגישים את זה בעיקר בצריכת שמן ובבריחת לחץ אל אגן השמן. אם מזניחים את הבעיה תיווצר לאט לאט מדרגה בתוך חלל הצילינדר. לשאלתך - בשביל לתקן כזה דבר צריך להוריד את ראש המנוע מצד אחד, ואת אגן השמן מצד שני, לשחרר את הברגים שמחברים את הבוכנות לקראנק (גל הארכובה), להוציא את הבוכנות, לבחון את מצב הצילינדרים ואז אם צריך לחרוט אותה מחדש ולהתאים בוכנות אוברסייז ורינגים חדשים. מדובר בלא מעט עבודה ובד"כ יותר זול להחליף מנוע לאחד מפירוק או ייבוא. לגבי מחירים - אין לי שמץ, אבל קח בחשבון שמדובר בעבודה לא קצרה. מצד שני, אם הרכב זול מספיק כדי שבמקרה הצורך תוכל להשקיע בזה אז זה לא באמת נורא ואחרי שתעשה את זה הרכב ייסע כמו חדש.
![]() |
#12 |
Member
|
?
הבאנדם רוצה על הרכב 1200שקל וזה הבעיה שיש לו מה שאמרתי לך חוץ מיזה האוטו שמור ויש טסט לכמה חודשים עם התיקון של הריגנים יעלה יותר מ600 שקל אני לא יקנה את הרכב תברר לי כמה עולה תיקון של זה ועם אני יסע כמהחודשים בלי לתקן את זה מה יכול ליקרות?יענו רק השמן מנוע יגמר וזהו ?אז אני יוסף כול הזמן שנגמר זה הרבה יותר זול מאשר להחלף תחלק כי הוא אמר שהרכב מאבד שמן אז אני יוסף שמן כול הזמן שנגמר
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אתה הבנת מה זה רינגים? זה תיקון שעולה יותר מ-600 ש"ח. אם אפשר לנסוע ככה הלאה עד שהאוטו ימות? שאלה מעולה. אי אפשר לדעת בלי לראות את האוטו.
![]() |
#14 |
Senior Member
|
עידן סליחה אבל אתה מדבר ים של שטויות בוא נתחיל בזה שסט רינגים לבד עולה 450 שקלים כשפותחים מנוע גם צריף סט אטמים חדש שזה עוד משהו כמו 200 שקלים ואם כבר פתחנו אז נחליף גם מיסבי טלטל כי כבר פירקנו הכל ואנחנו לא עושים חצי עבודה ורוקנו את אגן השמן אז צריך גם שמן מנוע + פילטר שמן וכבר החלפנו הכל אז גם פלאגים.(אני אישיתי גם הייתי מחליף טיימינג=מותחן אבל זה עניין של שיקול)
אלה מחירי החלקים למוסך עכשיו מוסך רוצה להרויח עוד איזה 15 % על החלקים נכון? נכון! יש שם עוד 4-5 שעות עבודה למרות שאפשר לעשות את זה בפחות אבל המוסך דורש זמן שכזה ... כל שעת עבודה זה 202 שקלים.... בוא נאמר שהמכונאי יצא אקסטרא לארג' ושילמת רק על 3 שעות עבודה 600 שקלים. אז מה היה לנו היום? 600 ש"ח עבודה 450 רינגים ועם זה אובר סייז זה עוד 20 ש"ח מיסבי טלטל 80 שקלים ועם זה אובר סייז 100 ש"ח סט אטמים 200 ש"ח שמן הכי פשוט 10W40 בערך 60 ש"ח פילטר שמן 15 ש"ח פלאגים 50 ש"ח אני הייתי מחליף טיימינג אבל זה עניין של שיקול. בכללי יש פה עוד איזה 15 % שלא הוספתי שה15 %האלה זה מה שהמכונאי מרויח על החלקים. יצא לנו בלי ה 15% 1500 שקלים וזה בהנחה שהכל במידה סטנדרטית . ויש עד אתה אחוזים שהמכונאי צריך להרויח על החלקים עשה את ה שיקול שלך ובקשר לביטוח חובה? אז אפילו מטר אחד אל תחשוב על ליסוע בלי ביטוח חובה. יום טוב ושנה טובה. בכל מצב אם תרצה מנוע יש לי למכירה. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
רוצה לקנות פיאט אונו S70 ויש לי כמה שאלות | פיאט כללי | 6 | 15-12-10 01:11 | |
מספר שאלות- פיאט אונו | uno kashi | אונו - טכני | 6 | 21-05-08 12:30 |
שאלה| כמה שאלות על אונו לפני רכישה. | דניאל_חיפה | יעוץ ברכישת רכב | 8 | 20-05-08 18:48 |
שאלה על פיאט אונו | פורום הגראז' | 3 | 13-02-07 10:10 | |
שאלה על פיאט אונו | פורום הגראז' | 5 | 02-11-06 00:22 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד