![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: Alfa Romeo 156
|
במוסך המרכזי.
נראה לי שלא כולל מע"מ. בכל מקרה, וריאטור מחליפים רק כשממש צריך, ועושים את זה ביחד עם הטיפול טיימינג הבא.
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
מה האינדיקציה שלך למצב הוריאטור ?
איך יודעים שהוא במצב ממש לא טוב ? נאור . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
גל לי אמרו במוסך בב"ש לפני כ-4 חודשים שהמחיר עומד על 3000 ש"ח ללא מע"מ, הייתה עליית מחירים לדבריהם!!
כמה עולה טיימינג במוסך מורשה באזור המרכז? אולי שווה לי לנוסע ולעשות את הטיימינג במרכז.
|
|
|
#14 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: Alfa Romeo 156
|
אין אינדיקציה ברורה לגבי מצב הוריאטור. זה בערך לפי כמה הוא מרעיש בהתנעה.
אומרים שכשוריאטור מגיע ממש לסוף חייו הוא לא מפסיק להרעיש גם לאחר ההתנעה ומורגשת ירידה בביצועים, אבל אף פעם לא הגעתי למצב כזה כך שאני לא יכול לומר בודאות. פיליפ, כשאני החלפתי את שלי באוגוסט האחרון זה היה המחיר. יכול להיות שהייתה עליית מחירים מאז. במידה וכן וזה המחיר אז באמת שווה לשקול קניה מחו"ל. הבעיה היא למצוא מוסך שיהיה מוכן לבצע את ההחלפה, וגם שאין אחריות.
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
מצטער על האיחור, ראיתי את הטרד הזה רק עכשיו.
אני הבנאדם שעשה כבר סיבוב בפועל על כל מה שדיברתם, אז אני יכול לתת לכם את התמונה מגוף ראשון. לפני 4 חודש קניתי HGT חמודה, שטופלה במורשה בראשון כל ימיה. במעמד הקניה, מוכר הרכב היה כנה איתי והודיע לי שצריך לעשות טיימינג (כל הכבוד לו. הורדנו אלף מהמחירון, אבל לפחות הוא יצא הגון). אחרי בירורים קטנים פה ושם החלטתי לעשות טיימינג, מותחנים, משאבת מים ווריאטור. רק את הוריאטור הבאתי מחו"ל, כי הבנתי שאצלו רוב השחיטה. שאר החלקים עולים מחיר שפוי. את הוריאטור הבאתי מחנות באיטליה, שיש לי ולחבר שלי נסיון טוב מאוד איתם (לחבר שלי יש 2-3 לנציות בבית). הוריאטור עלה קרוב ל 1000 שקל, ועבר מכס בלי בעיה. את כל העסק לקחתי לשימשון (איטליאנו), שלא עשה פרצוף על הוריאטור (רק אמר שהוא ייקח לי 'קצת' יותר אם אני אביא חלפים מחו"ל), התקין הכל, וחייב אותי באיזה 3K (אני חושב שהטיימיג ומסביב עלה פחות, פשוט היו עוד שטיקים שהיה צריך לסדר). על הדרך הוא אמר לי שאני צריך להתכונן להחליף תושבת מנוע עליונה, ושזה גם ייצא איזה 1.5K. אמרתי לו 'בסדר', ובבדיקה בחו"ל נמצא שהחלק עולה פחות מחצי (עם משלוח). כשנגיע לזה נעשה את אותו דבר. אגב, את הוריאטור די 'סתם' החלפתי, בשביל שיהיה לי ראש שקט. הוריאטור אומנם הרעיש, אבל לא משהו רציני, ואחרי שהחלפתי אותו, לא הורגש שינוי בביצועים, המנוע רק נהיה קצת שקט. אם משהו יש עוד שאלות, או בקשה לפרטים, אפשר לפנות אלי בפרטי. מקווה שהפגתי כמה ספיקות, שבת שלום. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: punto HGT
|
לגבי הרכבת וריאטור ב HGT זה קצת יותר מורכב ממה שחושבים יש כיוון מסויים שמרכיבים אותו ואחת הבעיות היא שחיישן הנמה (נקודה מתה עליונה) נמצא ממש ליד ובשימוש בכלי לא מתאים אז פשוט פוגעים בחיישן הזה אני מכיר עשרות מקרים של מוסכים לא מיומנים שהחליפו וריאטורים ב HGT ועשו המון נזקים יש שני כלים יעודיים של פיאט שחייבים להשתמש בהם בעבודה הזו וברגע שמחפשים להם תחליף אז באות הצרות לכן מומלץ לבצע את ההחלפה במוסך שיודע מה הוא עושה.
ראו הוזהרתם. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
אורן הוצאתי לי את המילים מהפה!
נאור אני ממש אבל ממש לא ממליץ לך להחליף וריאטור אצל מכונאי שלא מכיר את המנוע הזה טוב! כשמחליפים וריאטור צריכים להוריד את הטיימינג וכשמחזירים אותו צריך לכוון אותו. בשביל לכוון אותו צריך כלים יעודיים מיוחדים לHGT וTWIN SPARK אם אני לא טועה. אם לא עושים את הכיוון כמו שצריך המנוע יעבוד על הפנים מה שאומר שהוא יזייף מאוד ולא יעמוד יציב על טורים וכמובן לא ייסע טוב!!! תלמד מנסיון רע מאוד שהיה לי עם האוטו שלי אחרי שעשו לו אוברול והיה בלאגן לכוון את הטיימינג. בשביל לעשות ווריאטור תכניס את האוטו למוסך שמכיר את הרכב אחרת אתה לא תצא מזה. אני ממליץ לך על מוסך התלתן בפ"ת שכבר עשה לי את זה ויודע מה הוא עושה. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
אוקיי תודה לכולם , אחלה של פורום אתם (: .
טוב הוחלט שאני יזמין את החלק מחו"ל כולל הטיימינג והמותחנים ופלאגים (סתם ככה על הדרך ) . הכל כולל משלוח יעלה משו כמו 1800 ש"ח . בקשר למכונאי , אני נותן את זה למכונאי מוסמך ומועורך , ושאני סומך עליו . . . הוא בין היחידים בארץ שבאמת יודע להתעסק עם מנוע איטלקי . מי שמכיר מומי , עם הפיאט X1/9 המפחידה ... בכל מקרה בקשר לעבודה ולכל התהליך אני מאמין שהוא ידע לעשות את זה , ואני גם יפנה את תשומת ליבו לעניין של החיישן . אבל מה שאני לא יודע , האם באמת צריך להחליף את הוריאטור ? או שאני יכול למשוך את זה ? אז מה אם הוא קצת רועש בהנעה ? מחוץ מזה , הכל רגיל ... אין אינדיקציה ממשית לדעת מה מצב הוריאטור ... תודה רבה לכם ושבוע טוב , נאור .
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
מחיר ממש ממש טוב. מה לגבי מיסים?
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: punto HGT
|
דווקא יש אינדקציה לדעת מה מצבו של הוריאטור וזה קורה בכמה שלבים.
1.בהתחלה יש רעש חלש מאוד בהתנעה. 2.לאחר מכן הרעש בהתנעה נהייה חזק מאוד ויש תחושה של רעש כמו מנוע דיזל. 3.הרעש מופיע כל הזמן גם שהמנוע עובד בייחוד שהמנוע קר זה נשמע כמו רעש של שסתומים דופקים. 4.השלב האחרון הסופני כבר זה בערך אחרי 100000 ק"מ על אותו הוריאטור מה שקורה זה שבתחום פעולת הוריאטור בערך מ 2500 סל"ד עד 3500 סל"ד יש כמו תחושה של קלאצ מחליק דהיינו אתה מרגיש כאילו שהטורים עולים אבל הרכב לא סוחב שהסל"ד עובר את ה 3500 הבעיה נעלמת. אפשר לבדוק את זה בצורה פשוטה על ידי ניתוק התקע של הסולונאויד שמפעיל בעצם את הוריאטור ואז תראה שאין לך את ההחלקות האלה שציינתי מקודם.השלב הסופני הזה כבר מפריע בחיי יום יום כבר לא מדובר על רעש בלבד אלא על ירידה בביצועי הרכב ופה כבר אין מנוס אלא להחליף את הוריאטור. היה גם מקרה של HGT שנסע כ 130000 ק"מ על אותו וריאטור והוא פשוט התפרק וגרם לנזק רציני כי פשוט הקמשפט נתפס וגרם לנזק למנוע אבל זה די נדיר המצב הזה בדרך כלל הרוב מחליפים אני מקווה בכל אופן את הוריאטור הרבה לפני המצב הזה. אני בכל מקרה מתייחס לוריאטור כחלק מטיפול שיגרתי ואני מחליף אותו כל טימיינג שני זאת אומרת אני מחליף טימינג כל 40000 ק"מ אז כל פעם שנייה ב 80000 ק"מ אני מחליף וריאטור גם ביחד עם הטימיינג חשוב לשלב בינהם כי אז חוסכים את מחיר העבודה הכפולה. אני כבר ברכב שלי אחרי 3 החלפות והכל פיקס. מקווה שהארתי קצת את עינייך לעניין הוריאטור המפורסם של ה HGT. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| HGT '01 > יציאה מטיימינג אצל איטליאנו (+ וריאטור) | farmalot | פונטו - טכני | 7 | 10-04-08 19:13 |
| וריאטור חדש לפונטו HGT \ אלפא 147 - בהזדמנות . | מכירה | 1 | 07-12-07 07:10 | |
| מהו וריאטור?? | פורום הגראז' | 1 | 25-09-07 00:35 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד