![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX אוטו'
|
חוטי הצתה אכן צריכים ויכולים להחזיק יותר, אך מה לעשות שפלגים מחליפים כל 40 אלף וצריך לפרק ולהרכיב, ״המשחק״ הזה בחוטי ההצתה שכן הגומי התייבש גורם לכך שבהחלפה החוטים יקבלו איזה כיפוף או מתיחה שתגרום לקרע שממנו יברח ניצוץ.
רציתי להעיר פעם על זה אבל כבר זו הפעם הרביעית שאני מחליף פלאשים וצריך גם להחליף חוטי הצתה לדעתי פיאט עשו את הכבלים דקים מדיי ולא מספיק עמידים. אשמח לשמוע אם זה רק אצלי או גם אצל אחרים... בכל מקרה מקווה שעזרתי נערך לאחרונה על ידי liranet : 07-01-15 ב 22:53. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX
|
צטט:
היצרן אומר שהמחליפים כל 100K .כמובן שאני מדבר על מקוריים או יצרן ידוע . ואכן כך אצלי החוטים התחילו לעשות בעיות אחרי 130K בדוק עלי . |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 16v
|
אגב - שמו לי חוטים תחליפיים של חברת Intermotor.
מישהו מכיר? יש טעם להחליף למקוריים? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
חוטי הצתה מקוריים
ברוב הרכבים המודרניים יש חשיבות רבה לשימוש בחלקי מע' הצתה מקוריים
כמצתים (פלאגים), חוטי הצתה וסלילי הצתה (COIL) והסבר לכך: מתח ההצתה הנוצר בסליל המשני שבסליל הצתה עולה בערכו עד שהוא מצליח לפרוץ את המרווח שבמצת (פלאג). אם המרווח מצת גבוה מדי, או הוא פגום או אינו מקורי עלול מתח ההצתה לא לפרוץ במתח הנכון ומתח ההצתה הזה ממשיך לעלות לערך גבוה עד שהוא פורץ, פנימית, בתוך סליל ההצתה. פריצת מתח פנימית זאת, משרה בחזרה מתח כלשהוא, גבוה מדי, בסליל הראשוני של סליל ההצתה ומתח מושרה זה חוזר אחורנית למודול ההצתה שנמצא בתוך מחשב נהול המנוע והמודול הצתה (עם המחשב) עלול להיפגע. במכוניות רנו לדוגמא, במקרים רבים, מצתים לא מקוריים עם תופעה זאת גורמים גם להשראות על מחשב ההילוכים האוטומטיים ושיבוש פעולת ההילוכים האוטומטיים. ברכב המודרני יש חשיבות גדולה לתחזוקתו בדיוק לפי הוראות היצרן, הקפדה על חלפים מקוריים/תחליפיים מתאימים ואי הקפדה על כך עלולה לעלות אח"כ ביוקר רב. בברכה - רפי לין
|
|
|
#15 |
|
Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX אוטו'
|
אני לא אתווכח, גם אצלי שמו חוטי הצתה מקוריים, כתוב פיאט וגם בשקית מקורית
כנראה הפירוק שלהם לא היה נכון, כנראה הייתי צריך לפרק את כל החוט גם מהצד של הסליל הצתה כך לא היה מתקפל קצת ונוצר סדק, |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Member
הגלגלים שלי: ספייס sx
|
צטט:
החברה רצינית ומיצרית לשלל יצרני רכב באירופה דרך הגב יצרן רכיבי חשמל בפיאט זה magnti mareli
|
|
|
|
#17 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מגנטי מרלי
מגנטי מרלי נכתב כך: Magneti Marelli ובאיטלקית אומרים זאת "מנייטי מרלי".
לפיאט יש עוד ספקי משנה של מכללי ומערכות חשמל כ"בוש", "ולאו" ועוד. בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תקלת גיר מהבהבת, במצב D בקושי זז | elians | בראבה - טכני | 14 | 04-03-12 07:52 |
| נורית ABS ונורית בלם דולקים מידי פעם ונכבים לחצי שנייה | motiet | פונטו - טכני | 1 | 11-08-10 09:26 |
| פיאט פונטו סל"ד לא קבוע ונורית הזרקה | jennygl | פונטו - טכני | 1 | 02-08-10 00:38 |
| נורית ABS ונורית בלמים נדלקו | yzman80 | פונטו - טכני | 6 | 23-05-10 19:01 |
| ספייס SX - התחממות האוטו ונורית חיווי | פורום הגראז' | 6 | 14-04-07 14:23 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד