מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > גרנדה פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

גרנדה פונטו - טכני טכני - דגמי גרנדה פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הבמבינה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my nice spice *מתעדכן*

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פלסטלינה+ווקס לכבוד הגשם

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 02-09-12, 15:59   #11
מישאל.ח
Member

הגלגלים שלי: גרנדה פונטו 1.4L רובוטי
צטט:
במקור פורסם על ידי ALÞћÃ צפה בהודעה
סחטיין מישאל על הממצא, יש רק בעיה קריטית אחת - בהנחה ואינני טועה, כל הסולונואידים האלו ממוקמים במוח הגיר שכבר הוחלף שנה שעברה (בחדש) והבעיה לא נפתרה. היא בוודאות היתה קיימת גם לפני וקיימת גם היום ונעלמת לחלוטין לאחר שהגיר והמנוע כבר חמימים ושמחים. אני מעדיף שלא להתעסק עם זה עד הפאק הגדול הבא/מכירת הרכב. חבל על הכסף והעצבים, מאחר וכפי שאתה כבר יודע, גם המוסכים המקצועיים של פיאט בישראל פשוט לא יודעים להתמודד עם הגיר הזה.
כן קראתי שזה עדיין נימשך, לכן כעת התקלה צריכה ליהיות כיוון הקלאצ'
קראתי שאמור ליהיות בפיאט על כ15 מ"מ ובסלספיד של אלפא על 28 מ"מ.

והכיוון העדין נעשה ע"י התוכנה שהגיר משולב בהילוך שני נותנים לחיצה מלאה על הדוושה עד שמגיעים ל3000 סל"ד ועוצרים ואז זה אמור ליהיות מכוון בידיוק ולימנוע את הרעידות בתחילת הנסיעה, והרכב חייב ליהיות חם.

כניראה הנתון הראשוני הזה לא מכוון בגיר והרכב רועד עד שהמחשב הגיר עושה תיקונים בעצמו אבל בכל מיקרה הקלאצ' לא מכוון ואתה צריך לעבור זאת כל התנעה מחדש.
האם ראיתה שעשו לך את כל הפרוצדורה (ללא קיצורי דרך)
http://forum.multiecuscan.net/viewto...&start=0#p4699

מישהו יודע להיתעסק עם התוכנה הזו?

וחדשות רעות - האקומולטור(צובר-הכדור השחור) שלי ליקראת סופו, המשאבה ניכנסת לפעולה כל מס' דקות גם ללא העברת הילוך אני אפילו לא רוצה לחשבו על הצעת המחיר מפיאט! (350 ש"ח באנגליה)

צטט:
במקור פורסם על ידי dutu79 צפה בהודעה
פרסמו את הנושה הזה בפורום של היבואן
לא פעם ראשונה שומעים על חוסר ידע מקצועי בנוגע לגיר הרובוטי
מעניין מתי כן יהיו מומחים בגיר הזה
תיסתכל על הגיר ממה הוא מורכב, מה כל כך מיוחד ומסובך ומתוחכם בו?? סתם עושים עניין מיציקת אלומינום עם מס' סלנואידים, חיישנים פשוטים בני 10+ שנים,מנוע DC פשוט וצובר לחץ:
ככה יותר קל ליגזור קופון של 7500 שקל למנוע מיסכן(משאבת שמן) שבאירופה המוכר מיסתפק רק ב1500 כולל כל המיסים- מדוע בארץ המוכר חייבר לימכור פי 5 כל דבר??
ולהביא את אותו החלק המקורי זה פשוט סיוט ביגלל מדינת הקומבינה היהודית!- ולכן כולם נאלצים לשלם עשרות אלפי שקלים סתם כי יכולים לקחת מהם.

נערך לאחרונה על ידי מישאל.ח : 02-09-12 ב 16:16.
מישאל.ח מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-09-12, 02:00   #12
ALÞћÃ
Member

האווטאר של ALÞћÃ

הגלגלים שלי: Punto Grande Active-Plus 8v
בדבר הצובר, נראה לי שאתה נחפז למסקנות מהר מדי. המשאבה אמורה לפעול כל כמה רגעים, גם כשאתה לא מתעסק עם ההילוכים כלל (אמנם לוקח לה יותר זמן אם לא נעשה שימוש בהילוכים, אבל היא עדיין נכנסת לפעולה מדי פעם). לי יש אומדן, מאחר וההתנהגות של המשאבה לא היתה שונה לפני ההחלפה של כלל מוח הגיר (שכאמור כולל גם את הצובר). כיול הקלאץ' והמזלג נעשה עם החלפת המוח וכמובן שבעיית הרעידות המשיכה. ייתכן שבדבר הרעידות במקרה שלי, ישנה בעיה פיזית שלא ניתן לפתור מבלי להחליף את כל הגיר, או אולי אפילו את ה Flywheel. כאמור, אין לי עצבים להתעסק עם זה, מאחר ואף אחד לא מוכן לומר שההתעסקות תעלים את התופעה במאת האחוזים, וכל עוד הרכב ממשיך להתגלגל, שימשיך.

להתלונן לסמל"ת על טיפול לקוי מצד המוסכים המורשים זה כמו להתלונן על המחיר (שמופקע לכל הדיעות, אפילו לדברי אחד מבעלי המוסכים היותר מוערכים של פיאט בישראל). לא יעזור.

חזרה לעניין הצובר ; בכדי להעריך את עניין שימור הקיבולת, אתה יכול לעשות נסיון - כשאתה ברכב, מהרגע שאתה שומע שהמשאבה יצאה מפעולה, עם הרגל על הברקס העבר בזריזות את ההילוכים מ 1 ל 2 וחוזר חלילה ותספור את ההעברות שביצעת, עד שתשמע את המשאבה שוב. אצלי מחזור טעינה מספיק ל 7 העברות זריזות בין ההילוכים 1 ו 2 עד שהמשאבה שוב נכנסת לפעולה. חשוב לבצע את הבדיקה מיד עם הפסקת הפעולה של המשאבה, מאחר ובכל השהיה נוספת השמן עדיין ממשיך להתרוקן מהצובר חזרה למיכל הפלסטיק.

נערך לאחרונה על ידי ALÞћÃ : 03-09-12 ב 02:13.
ALÞћÃ מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-09-12, 10:32   #13
dutu79
Senior Member

האווטאר של dutu79

הגלגלים שלי: ספייס ELX ידני 16V
תיסתכל על הגיר ממה הוא מורכב, מה כל כך מיוחד ומסובך ומתוחכם בו?? סתם עושים עניין מיציקת אלומינום עם מס' סלנואידים, חיישנים פשוטים בני 10+ שנים,מנוע DC פשוט וצובר לחץ:
ככה יותר קל ליגזור קופון של 7500 שקל למנוע מיסכן(משאבת שמן) שבאירופה המוכר מיסתפק רק ב1500 כולל כל המיסים- מדוע בארץ המוכר חייבר לימכור פי 5 כל דבר??
ולהביא את אותו החלק המקורי זה פשוט סיוט ביגלל מדינת הקומבינה היהודית!- ולכן כולם נאלצים לשלם עשרות אלפי שקלים סתם כי יכולים לקחת מהם.
[/quote]
אתה יודע, זה צריך לשאול את אנשי פיאט
ולפעמים אין בעיה לשלם אפילו מחירים גבוהים העיקר שיסדרו את הבעיה-רק שזה לא קורה כל כך-אתה גם משלם וגם לא פותרים את הבעיה

נערך לאחרונה על ידי dutu79 : 03-09-12 ב 19:13.
dutu79 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-09-12, 13:02   #14
מישאל.ח
Member

הגלגלים שלי: גרנדה פונטו 1.4L רובוטי
צטט:
במקור פורסם על ידי ALÞћÃ צפה בהודעה
בדבר הצובר, נראה לי שאתה נחפז למסקנות מהר מדי. המשאבה אמורה לפעול כל כמה רגעים, גם כשאתה לא מתעסק עם ההילוכים כלל (אמנם לוקח לה יותר זמן אם לא נעשה שימוש בהילוכים, אבל היא עדיין נכנסת לפעולה מדי פעם). לי יש אומדן, מאחר וההתנהגות של המשאבה לא היתה שונה לפני ההחלפה של כלל מוח הגיר (שכאמור כולל גם את הצובר). כיול הקלאץ' והמזלג נעשה עם החלפת המוח וכמובן שבעיית הרעידות המשיכה. ייתכן שבדבר הרעידות במקרה שלי, ישנה בעיה פיזית שלא ניתן לפתור מבלי להחליף את כל הגיר, או אולי אפילו את ה Flywheel. כאמור, אין לי עצבים להתעסק עם זה, מאחר ואף אחד לא מוכן לומר שההתעסקות תעלים את התופעה במאת האחוזים, וכל עוד הרכב ממשיך להתגלגל, שימשיך.

להתלונן לסמל"ת על טיפול לקוי מצד המוסכים המורשים זה כמו להתלונן על המחיר (שמופקע לכל הדיעות, אפילו לדברי אחד מבעלי המוסכים היותר מוערכים של פיאט בישראל). לא יעזור.

חזרה לעניין הצובר ; בכדי להעריך את עניין שימור הקיבולת, אתה יכול לעשות נסיון - כשאתה ברכב, מהרגע שאתה שומע שהמשאבה יצאה מפעולה, עם הרגל על הברקס העבר בזריזות את ההילוכים מ 1 ל 2 וחוזר חלילה ותספור את ההעברות שביצעת, עד שתשמע את המשאבה שוב. אצלי מחזור טעינה מספיק ל 7 העברות זריזות בין ההילוכים 1 ו 2 עד שהמשאבה שוב נכנסת לפעולה. חשוב לבצע את הבדיקה מיד עם הפסקת הפעולה של המשאבה, מאחר ובכל השהיה נוספת השמן עדיין ממשיך להתרוקן מהצובר חזרה למיכל הפלסטיק.
אז זהו שאצלי זה כל דקה שתיים גם בלי העברת הילוך וכימעט בכל העברת הילוך,

למשל: פתיחת דלת->משאבה פועלת עד שמפסיקה->הכנסת מפתח לסוויץ->המשאבה שוב פועלת->העברה להילוך N->ושוב המשאבה פועלת.

מיתברר שצובר תקול הוא האמא של כל המחלות שניגרמות לרובוט, החל מנזילות, בניית לחץ לא יציב שיכו לשחק בטווח 5~75 באר, בלאי מואץ למשאבה, ביצועים ירודים של הרובוט רעידות וכו'.

וזהו גם החלק הזול ביותר להחלפה, באירופה מתומחר סביב ה50 לירות סטרלינד לחלק מקורי חדש!.
הצובר אצלי חצי גמור, אני מכיר את הרכב שלי וזה לא היה לפני כחצי שנה.
עכשיו הבעיה מהיכן להביאו- כי לפי המחיר בארץ יותר מישתלם לעשות חופשה באירופה ולחזור עם החלקים.

המצב פשוט עצוב- ואין לי גם כוח ביכלל להיתייעץ עם המוסך, ההכרות של בעלי המיקצוע עם הגיר והסימפטומים והגורמים לא שיא המומחיות שלהם.
אחרי הכל - כמה מכוניות כאלו יש לנו בארץ? באירופה מדובר על מיליונים והפורומים מוצפים במידה.

ובנוגע להחלפת כל הרובוט אצלך- מדוע הסכמת לשלם ולהישאר עם הבעיה איתה ניכנסת למוסך? היו לך רעידות והחליפו רובוט ושילמת ולא עזר- אז שיחזירו לך כסף או ימשיכו לתקן בבעיה!
מעצבן שבארץ אתה ניכנס עם בעיה ומחליפים לך חצי רכב ואתה משלם על הכל ובסוף הבעיה נימשכת והמוסך שואל אתה אתה מוכן להמשיך לממן את מסע ההרתפתקאות שלהם בהחלפת כל הרכב .

בנוסף- האם בדקו אצלך את המיסב -clutch release bearing ?
אצלך זה באמת נישמע כמו אחת מהמיסבים החזיר את חלקיו לבורא.
".Another issue is when a release bearing fails it can distort the sleeve it sits on (held onto the box with 3 10mm bolt heads) and without appearing to bang on sometimes it can bend the fork fingers that shift the bearing so carefully inspect them when the box is off or you will stick it all together and sob whilst taking it off again i know ive been there.........."

נערך לאחרונה על ידי מישאל.ח : 03-09-12 ב 13:39.
מישאל.ח מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-09-12, 03:19   #15
ALÞћÃ
Member

האווטאר של ALÞћÃ

הגלגלים שלי: Punto Grande Active-Plus 8v
אל חשש, בהחלפת המוח ההידראולי של הרובוט (סיפור של 10k ש"ח) לא השתתפתי, מי שספגו את העלויות היו סמל"ת (לאחר שעירבתי אותם) ואוטו-דיל, מאחר והרכב היה אצלי חודשיים מהרכישה כשזה קרה.
ההחלפה של המוח ההידראולי היתה מיותרת, אין לי בכך שום ספק. בעל המוסך המוכר אליו שנינו הולכים, די גימגם כשנתקל בסיטואציה ובאופן כללי לא הייתי מרוצה מהטיפול שלו בסוגיה הזו. מזל שלא נאלצתי לספוג את העלות. מה שקרה הוא שבוקר אחד, הוצאתי את הרכב מחניון (חניון תת-קרקעי, עם אחוזי לחות מטורפים - שזה מה שאני מאמין שגרם לתקלה) לאחר ששהה בו במשך מס' ימים. תוך כק"מ נסיעה מהיציאה מהחניון, אני נעצר בצד הדרך לעשות שיחה, משלב לניוטראל ולאחר מס' שניות נדלקת נורה של Check Transmission עם הודעה מילולית. מנסה לשלב לראשון, חוזר לניוטראל. מרים מכסה מנוע ומתברר שהרובוט הקיא את כל הנוזל ההידראולי לכביש והמשאבה רצה על ריק (אני משוכנע שהדבר לשכעצמו די קיצר לה את החיים). תחילה חשבתי לרגע שמדובר בנוזל קירור או שמן מנוע, חלילה, אך במהרה התברר לי שזה השמן של הרובוט מאחר והמשאבה לא הפסיקה לפעול. גררתי את הרכב למוסך, שם הגיעו למסקנה שאע"פי שאפשר למלא נוזל מחדש ולהמשיך לנסוע כרגיל, ישנה נזילה מהרובוט שמצריכה החלפה שלו. באותו רגע דרכתי את החבר'ה באוטו-דיל ושלחתי פקס לסמל"ת, בטענה שאין סיבה שאוציא עלות של 20% מהרכב שזה עתה רכשתי בכדי להחזיר אותו למצב נסיעה.

זה העניין עם הרובוט. הקלאץ' בשלב מאוחר יותר הוחלף על כל המכלול שלו בגלל שהחל להחליק, בין השאר הוחלף גם מיסב הלחץ. תופעת הרעידות ממשיכה.

בדבר החששות שלך עם הצובר, על סמך הנסיון שלי אתה מתאר התנהגות נורמלית לחלוטין של המשאבה. אם אתה רוצה, אין לי בעיה שניפגש עם הרכבים ונשווה את ההתנהגות. המשאבה של הרובוט לא נועדה בשביל לעבוד פעם אחת בנסיעה וזהו, היא עובדת בהאצה/האטה ואף עובדת קשה עוד יותר בפקקים. אני תוהה למה מהנדסי פיאט/עלפע לא חשבו על דרך לשלב את המשאבה כחלק מרצועת האביזרים עם קלאץ' חשמלי (בדומה למדחס) במקום שכל המשאבה תיהיה חשמלית. זה לא שהמשאבה חזקה במיוחד, כך שאין שום סיבה שיווצר עומס בלתי סביר על המנוע. הלחץ נוצר בגלל המעברים הצרים המשמשים את הנוזל.

נערך לאחרונה על ידי ALÞћÃ : 04-09-12 ב 03:33.
ALÞћÃ מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות