![]() |
|
![]() |
קניה רכבים ואביזרים לקניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספפייס
|
דבר שני, אשמח למענה על מס' שאלות.
1. עד כמה הקילומטראז' בפונטו משפיע עליה? ראיתי כאלו עם 80,000 וראיתי כאלו עם 200,000. יש רכבים (כמו הפאסאט של אבא שלי, שנת 2000 עם 450,000 ק"מ) שזה לא משפיע עליהם בכלל (כן, אני לא מגזים, האוטו הזה פשוט לא מוכן להיכנס למוסך), ויש כאלה שזה אומר שאבלה איתם המון במוסך. האם יש לשאלה הזו תשובה חד משמעית או שזה די כל פונטו לגופה ותלוי במידת השמירה על הרכב (טיפולים בזמן, מוסך של היבואן וכו')? כמו שאמרת הכל תלוי איך המנוע טופל כל השנים ... אם לא עשו טיפולי 10K ולא החליפו שמן והיה נזילה ונסעו עם שמן מועט וכו כל הדברים האלה מקצרים את חיי המנוע . ככה שהכל תלוי מה הוא עבר אי אפשר לתת מספר . 2. ראיתי כאלו שהוחלף בהם המנוע, או שעברו שיפוץ ראש מנוע, וגם כאלו שמעידים (עם קבלות) על ביצוע אי אלו תיקונים והחלפות ברכב (טיימינג, מפלג, פלאגים וכו'). יש משהו ספציפי שעליי לבדוק ברכב הזה? משהו שעליי להיזהר ממנו כמו מאש? אולי משהו שאם אומרים שהוחלף אפשר להתעלם ממנו? 3. ברור לי שרכב חף מתקלות אין בעולם. גם לא אחד שיצא הרגע מהחברה. גם לו תהיה תקלה מתישהו. אני לא מחפש את הרכב המושלם, אלא את העסקה המושלמת (מבחינתי). כלומר, רכב שיעלה כמה שפחות, וגם לתקן אותו יעלה כמה שפחות. אני לא טיפש ואני יודע שאם תיקון לא יעלה הרבה, כנראה שהרכב פשוט במצב טוב ואז גם המחיר שלו יהיה בהתאם. אני מוכן לשלם מה שצריך (גם אם זה אומר קצת לחרוג מהתקציב) אבל לקבל משהו טוב. אני מאמין גדול במשפט What you pay is what you get. הרוב פה זה מזל ... ליפול על בחור טוב אמין ובמחיר טוב .. להיות בזמן הנכון ולהתקשר ברגע הנכון . 4. הרכב שאני עתיד לקנות הולך לעבור בדיקה בכל מקרה. יש לי ידע ברכבים, אני חובב רכבים ואופנועים מושבע, אני אופנוען (במיל'. מכרתי את האופנוע לפני כשבועיים - Suzuki DRZ400SM), ומבין דבר או שניים במכניקה של הרכב. אני יודע את ההבדלים בין גיר רציף לרובוטי לאוטומט וכו', אך אני עדיין לא מכונאי ואין לי ליפט שעליו אני יכול להרים את הרכב ולבדוק אותו. ולכן את הרכב אני לוקח לבדיקה במכון מורשה ואמין. אני מתגורר בירושלים וההמלצות הכי טובות שקיבלתי עד היום הם על "טסטליין" בגבעת שאול בירושלים. האם יש למישהו עצה אחרת? אני תמיד פתוח לשמוע עוד ועוד מידע, ידע זה כוח ובמקרה הזה אפילו הרבה כוח... יש כל מיני סוחרים למינהם .. אני לא אומר שזה לא טוב לקנות מהם אולי האוטו טוב אבל אם תקנה מסוחר אל תלך למכון בדיקה שהוא רוצה ... תקבע אתה לך תדע יכול להיות הוא התחבר עם הבודקים וזכה בקומבינות קטנות . קצת חפרתי, אבל אני בטוח שאתם מבינים אותי... שוב אני אומר, תודה רבה רבה רבה רבה לכל המשיבים, אין לכם מושג כמה אני מעריך את הזמן וההשקעה שלכם באדם פשוט שאתם אפילו אינכם מכירים. תודה ושוב תודה, גם לי אין ידע גדול ... אבל גם לי עזרו פה ואני שמח לעזור עם חלק מהידע שרכשתי פה . משה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
|
בקשר למה לדאוג אם החליפו ומה לא -
אם החליפו מנוע - לפי דעתי לא לגעת. המנוע ה"חדש" בטח משומש ממקור לא ידוע עם הרכבה לא ברמה של המפעל ודברים כאלה. מנוע "משופץ" - "ראש מנוע" - זה אומר אוטו מוזנח שהתחמם, בגלל נוזל קירור לא מקורי ולא איכותי, חוסר שמן, ושאר דברים שמראים על אחזקה לקויה. אז גם אם סידרו את הראש מנוע עדיין הרדיאטור והצנרת מים מלאה בחלודה של מי ברז... בקיצור אם הכל הכל טופל כולל הרדיאטור והצינורות והכל נראה טוב אז עוד אפשר לסלוח אבל עדיף אוטו שלא עבר את זה. אם מביאים לך קבלות על כל מני חלקים שהוחלפו, במיוחד אם זה קבלות ממוסך של פיאט ששם חלקים איכותיים ולא סתם מוסך, אם זה ככה ממשיך לכל אורך חיי הרכב, כנראה שפה מצאת את האוטו הנכון, שטופל בזמן ושלא שמו בו חלקים סיניים.
![]() |
#13 |
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
פותח השרשור, דבר או שניים אני יודע על הספייס, הייתה לי כזאת לתקופה לא קצרה.
אין כל בעיה עם רכב שהוחלף בו מנוע, כל עוד ישנו שטר מכר למנוע החדש והוא רשום ברישיון הרכב. אין גם בעיה עם רכב שעבר תיקון ראש מנוע, כל עוד התיקון בוצע כמו שצריך. מזג האוויר בארצנו לא עושה חסד עם הפונטו ספייס, ככל הנראה אתה לא תפגוש אחת שעברה חצי מיליון כמו הפאסאט של אבא שלך. תמיד עדיף לשאוף לקילומטרז' נמוך וטיפולים מתועדים עם קבלות. אין חובה להתמקד על רכב שטופל אך ורק במוסך מורשה, כי וואלה בוא נהיה כנים, אנשים שמחזיקים רכב ב11 אלף ש''ח, יעדיפו לטפל במוסכים כלליים. יש כאלה שמטפלים במורשה ואם תיפול על רכב כזה, מה טוב. אך אל תפסול רכב שלא טופל במורשה. אין לי כח ועצבים להיכנס לכל נושא הפראפלו, אך אני אומר לך זאת ככה, ישנם מספר לא מבוטל של פונטו hgt שנוסעות שנים עם נוזל קירור רגיל ועברו עשרות אלפי קילומטר ללא כל בעיה. שים לב שביצעו טיימינג עם חלפים מקוריים או תחליפים איכותיים. שים לב שביצעו טיפולים כל שנה ושיהיו קבלות. תבדוק שהחימום עובד ברכב ולא ביטלו את הרדיאטור חימום, וכמובן שהקירור עובד, כי מניסיון אני אומר לך, תיקון של המיזוג יכול לעלות הרבה. אל תתעכב על צבע שרוף או דפיקות פח כאלו ואחרות, זה טבעי וסביר לרכב בן 10 שנים. סך הכל, הרכב מאוד כיפי ונותן תמורה למחיר שלו. ואל תתרגש מכמות האיקסים שיופיעו בטופס הבחינה, סך הכל כסתחים של המכון.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מחפש לקנות פיאט פונטו ספייס 1.8 שנים 2001-2003 | LALA | קניה | 16 | 25-10-09 23:09 |
סיכום 9 שנים עם פונטו HGT | orenhazan | פונטו - טכני | 18 | 03-08-09 17:02 |
מחפש פונטו ELX 16V אוטומט רציף שנים 2003 עד 2004 | Ashtur | קניה | 0 | 26-05-09 22:14 |
הבדלים בין שנים, בין דגמי פונטו | פורום הגראז' | 5 | 24-07-07 03:55 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד