![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אביעד לא מדויק והסיכוי כמעט אפסי
בו ניקח לדוגמה שאתה קונה גיר מפירוק יעלה בסביבות 500 ש"ח עבודה של הרכבה תעלה בסביבות 800 ש"ח. מה קיבלנו גיר אחר עם סיכויים טובים למיסב עייף ומנסיון עדיף לשפץ שהרי פירוק והרכבה והחלפת מיסב עד 1000 -1500 ש"ח |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
האם אפשר לנסוע עם הרכב או שיש צורך בתיקון דחוף/מהיר של הבעיה?
ואיזה נזק יכול להיגרם בעקבות זה?? (יכול לעצור באמצע כביש?) נערך לאחרונה על ידי r.a20 : 29-01-11 ב 14:11. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
רק אל תיסע לאילת
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
במצב ניוטרל כוח המנוע עובר דרך המצמד לציר הכניסה, . מציר הכניס הוא עובר לקונטרה גיר. גלגלי השיניים על הקונטרה מסתובבים חופשי על הציר, (כלומר לא מסובבים אותו) עד שמשלבים מהלך. שילוב ההילוך נועל את גלגל השיניים לגלגל מובנה על הציר, סיבוב הציר מוציא את הכוח לדיפרנציאל ומשם לציריות. זה על "קצה המזלג" עבודת הגיר. התמונות המצורפת הם של גיר ששיפצתי. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
דוד האם יש קשר למשה זר.
האם אתה מוסכניק ואם כן היכן . עסקינן גיר אז הייתי רוצה לחדד עוד נקודה אם מיסב הילוך חורק מה קורה כשלוחצים קלץ האם הרעש צריך להיפסק לפי דעתי נתנתה את התשובה מעל. כשיש חופש במיסב האם יתכנו רעידות בנסיעה בסניבות 40 קמ"ש . בבדיקה אתמול ראיתי שכל מערכת ההינע ז"א מהדריישפט עד לגלגלים זה לא עגול. האם עיוות של גלגל תנופה יכול גם לגרום לרעידות הקיצר בשניהם אני חושד לדעתך אודה |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
|
עקרונית כל חלק לא מאוזן שמסתובב ברכב יגרום לרעידות. כולל הצמיגים. שלא נדבר על תושבת גיר.
לא הבנתי מה זה "מערכת ההינע ז"א מהדריישפט". האם אתה מתכוון לצירייה ?. הסיכויים קלושים שעיוות בגלגל התנופה, יגרום לרעידות בנסיעה. אבל הוא יגרום לרעידות בזמן שיחרור הקלצ', ז.א התחלת נסיעה. כשיש חופש במסב הדיפרנציאל, יהיו רעידות, ותהיה נזילת שמן גיר אפילו אם תחליף את מחזירי השמן. אם יבש הבעיה לא שם. אם יש חופש במסב הגלגל (הג'נט) תרגיש את זה בהגה. נראה שהבעיה שלך בציריות. דוד. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
מעניין מאוד
אז כך ציריות הוחלפו. תושבת גיר עליונה הוחלפה. מה שכן יש נזילה ממחזיר שמן וזאת עקב החלפת פעמון שדפק והנזילה התחילה לאחר ההחלפה. דרייבשפט הכוונה מציר שיוצאות הציריות |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
|
הרם מעט את הרכב שכב למטה, נענע את הציר(קרוב לגיר) למעלה למטה ובדוק חופש.
כאשר החלפת את הפעמון החלפת גם את מחזיר השמן ?. (אני מקווה שלא). כי אם החלפת את המחזיר ועדיין הוא נוזל. המסב דפוק. האם הציריות שהחלפת חדשות או מחודשות ?. דוד. נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 29-01-11 ב 19:19. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
רק מתי שהחלפתי את הפעמון התחילה נזילה.
הציריות מחודשות אצל המדייק בחולון אין ציריות חדשות לקנייה. אין חופש במיסב וקשה יהיה להרגיש אותו. הבנתי אותך צריך לפתוח גיר ולהחליף את כל המיסבים רק יש לי בעייה איך אני מפרק את 2אומי הציר לדעתי כמו שפותחים את בורג של הצירייה ע"י לחיצה על הברקסים נערך לאחרונה על ידי yair068 : 29-01-11 ב 19:48. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
"הבנתי אותך צריך לפתוח גיר ולהחליף את כל המיסבים"
חלילה וחס. לא אמרתי דבר כזה. מה שאמרתי הוא, "נראה שהבעיה שלך בציריות" . שהרי עסקינן ברעידות ולא ברעש מהגיר. בהונדה אקורד 98 נפח 3100, בעל הרכב התלונן על רעידות במהירות של 40-60 ק"מ. בסיבובים הציריות לא דפקו. לאחר בדיקה מסרתי את הציריות לשיפוץ אצל דיסקל בת"א. לאחר שבוע חזרו הרעידות. שוב מסרתי אותם, רק לאחר השיפוץ השני ועד היום פסו הרעידות. תקופה של כ-10 חודשים. לא ענית, כאשר החלפת את הפעמון החלפת גם את מחזיר השמן ?. דוד. יאיר, מה קרה לאתר של רפי לין, או שזה רק אצלי ?. נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 30-01-11 ב 09:43. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ריח של דלק בזמן ולאחר נסיעה | זאב-ב | פונטו - טכני | 4 | 16-09-10 21:11 |
| רעידות בזמן נסיעה לאחור | lag5 | פונטו - טכני | 4 | 11-08-09 10:29 |