![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#131 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מארק היקר.
הינך טועה. אם הינך חושב שיש בליבי שמחה לאיד. חלילה לא. בכול מקרה "ניתפקתי", משום שנתתי ליאיר אתמול את הכסף , עכשיו לך תוציא אותו ממנו. ![]() "לומר ממה לא נובעת התקלה זאת חצי חוכמה" שוב טעית. אמרתי לך מההתחלה ממה נובעת הבעיה. ואני נחוש שאכן כך. כמו שהייתי נחוש, שהמצערת שקיבלת לא תקולה. נראה אם המוסך יעלה על זה. אם לא אני כאן. (כמובן בלי להשתחצן ) אני מבין שהתגובה שלך הייתה מתוך כעס שהתקלה חזרה, אז לא נורא נדלג. איך בדיוק אשמח לאיד, כאשר המצערת הייתה אמורה לחזור אלי תמורת מחיר בדיחה ?. פעם מישהו כתב בפורום, שלא כדאי להרגיז את המכונאי שעלול לפתור לך את התקלה. ![]() ככה הפסדתי את המצערת וגם את הכסף משום שאמרת שאתה לא מחזיר אותה. תחשוב על זה... אני יודע שאתה חוזר כרגע למוסך, זה שהתייעץ עם המוסך מורשה פיאט. והחליטו בנחרצות שהתקלה נובעת בוודאות מהמצערת. נחכה לעדכון נוסף שלך. דוד
|
|
|
|
#132 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
האפשרות היחידה שלך היא לבצע ריסט מלא למחשב בעזרת הסקנר, ואם לא תיפטר הבעיה להחליף מחשב רכב.
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
אז עידכון: ראשית, כפי שכבר עודכנת כניראה, אחזיר (היום) את בית המצערת שרכשתי ממך.
לי מתוכן הודעתך נתקבל הרושם אותו רשמתי. בכל מקרה, אני מבין שבסוף אתה שמח לומר "אמרתי לך", בטח כשזה נוגד את דעת בעלי המקצוע האחרים שככל הניראה איבחנו לא נכון. מצד שני היית יכול להפגין מעט יותר אמפתיה, אבל זו רק דעתי. "אמרתי לך מההתחלה ממה נובעת הבעיה" - ממה היא נובעת ואיך עלי לפתור אותה? ---- דיברתי עם המוסכניק שלי שטען שגם המצערת הזו תקולה וצריך לקנות חדשה. לדעתי הטיעון הזה לא מחזיק מים, ההיגיון הסטטיסטי שבעיה כזאת נדירה תופיע ב 3 בתי מצערות שנלקחו ממקומות שונים בצירוף עם כך שהמצערת המקורית שלי עובדת טוב לטענת דוד, מביאה אותי למסקנה שכניראה האבחנה שגויה. קיבלתי ממנו טלפון של טכנאי שמטפל במחשבי רכב של פונטו (ונוספים כניראה) שאמר שאינו רואה קשר בין מחשב הרכב לתקלה הזאת וכי חבל לו לגבות ממני כסף על החלפה וקידוד ולא לפתור את התקלה. לאחר מכן המוסכניק שלי הפנה אותי למוסך מורשה "כחול לבן" מכיוון שיש לו מחשב יותר טוב שיכול לאתר את התקלה. "בכחול לבן" נאמר לי שיש לו את אותו המחשב ואם שם לא עלתה תקלה אז גם אצלו לא תעלה. אמר כי אינו מכיר את התקלה ועלי להשאיר לו את האוטו ליומיים לבדיקות וכי אינו יודע להעריך מה תיהיה עלות העבודה אך להערכתו זה עשוי להיות סכום גבוה. ניסיתי למצוא קשר נסיבתי, האם יכול להיות קשר בין חיבור רופף באחד מחוטי ההצתה לבין התקלה? בדרך למוסך התקלה התפרצה בכל הכוח, עצרתי ופתחתי מכסה מנוע ובין הדברים שעשיתי הוזזתי את החיבור של חוט ההצתה הכי שמאלי (היותר קרוב לפתח מילוי השמן) והיה ניראה שהטורים מושפעים מהתזוזה שלו. אחרי שהמשכתי לנסוע התקלה חלפה כלא הייתה ולא חזרה גם בשתי ההתנעות הבאות. בעבר החלפתי פלאגים במוסך (בגלל שהייתי שם בכל זאת וההבדל במחיר היה לא גדול), יכול להיות שנפגע החיבור של החוט לפלאג וזה מה ששגע את האוטו ככה? כשהחלפתי פלאגים לאחרונה בעצמי, שמתי לב שהחוט הזה נכנס פחות טוב ופחות מקובע במקום משאר החוטים ומשם עלתה ההשערה... במוסך המורשה פסלו את ההשערה שלי חד משמעית, אך מעניין אותי לשמוע מה דעתכם. עידן - לגבי המחשב, כפי שכתבתי, הטכנאי טוען שאין קשר לדעתו. אם זאת אנבור קצת באינטרנט ואחפש כיצד עושים זאת. אגב, הגיע לי הכבל עליו המלצת. יש לי כרגע על המחשב את התוכנה FiatECUScan 3.4.1, בתוך התפריט עלי לבחור punto 60 או משהו אחר עבור הספייס שלי (2001 8v)? מבצעים את ההתחברות למחשב עם סוויץ' פתוח ומנוע כבוי, נכון? תודה. |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Senior Member
|
1. שלא תעיז להיכנס למוסך כחול לבן
2. יכול להיות שיש קשר בין התקלה לחוטי ההצתה. התופעה קרתה אצלי גם בקבריולט לפני שהפלאג נשבר. בקצה החוט יש מעין קפיץ שנועל את החוט לפלאג ומונע ממנו לזוז. אצלי היה חסר קפיץ כזה בחוט אחד שחטף גם קורוזיה. תוריד את התוכנה החדשה יותר MultiECUscan, תתחבר עם הכבל ׁ(VAG) או ELM אחרי שהורדת לו את הנגד בהלחמה. לא יודע איזה כבל בדיוק קיבלת. בחר את דגם האוטו ותתחבר. |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Senior Member
|
עכשיו כשאני חושב על זה היה לי אותו הדבר בקבריולט אך לא מדי פעם כמו אצלך.
כשהחלפתי חוט לא מתאים או החזרתי את זה עם הקורוזיה הטורים פתאום עלו ל3 והרכב לפעמים היה נכבה לעצמו. דוד היה עד לזה בטלפון. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Senior Member
|
1. יש לך ניסיון לא טוב איתם?
2. אם ככה אולי החוט הוא הבעיה? (דוד, מה דעתך?) הכבל שיש לי הוא כפי שהמלצת: http://www.ebay.com/itm/-/181336830840?roken=cUgayN התוכנה שיש לי לא מתאימה? (מעדיף להוריד כמה שפחות תוכנות למחשב...) MultiECUscan - מספיקה התוכנה החינמית או לחפש באינטרנט גירסה מלאה? הכבל שקניתי לא יכול להתאים כפי שהוא וחייבים להוריד לו את הנגד? התוכנה שבדיסק שמגיע עם הכבל שווה משהו? תודה
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Senior Member
|
הכבל הזה יכול להתחבר רק למחשב ניהול מנוע וזה מה שאתה צריך.
MultiECUscan היא בעצם אותה תוכנה רק בגירסה חדשה. תוריד אותה. מספיק החינמית לפי דעתי. הדיסק על מנת להתקין את הדרייבר, אם לא תתקין המחשב לא יזהה את הכבל. ועל מוסך כחול לבן לא נסיון אישי אבל מספיק חיפוש קצר באינטרנט להבין על מי מדובר. |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Senior Member
|
איך אתה יודע שכבר עודכנתי, כן זה נכון.
![]() תשמע מארק, עלה לי רעיון כביר. אתן את מחשב הרכב שלי היום לטכנאי. אבקש ממנו שיבטל את הצ'יפ במחשב שמונע מהמנוע להניע בשל האמבולייזר. כך לא יהיה צריך להחליף חלקים נוספים, סוויץ וכו'. וכול ספייס תניע בלי קשר לאמבולייר. לאחר מכן נרכיב אותו אצלך לניסיון של חודש ימים. ואז אולי באמת אגיד לך, "אמרתי לך". ![]() האמת שחשבתי מזמן לעשות את זה, בלי קשר אליך כדי שישמש לי מכשיר בדיקה. לא הבנתי למה אתה לא מחזיר את המצערת לחנות ממנה קנית אותה, שהרי היא יותר יקרה משלי, וכתבת שאפשר יהיה להחזיר אותה. אפילו אם היא תקינה. בכול אופן יאיר כבר בדרך אליך. דוד
|
|
|
|
#139 |
|
Senior Member
|
דעתי שלא.
עידן אצלך הבעיה הייתה שונה ובאופן רצוף, ואצלו לסירוגין. דוד.
|
|
|
|
#140 |
|
Senior Member
|
עידן - איזה רכב לבחור בתפריט, PUNTO 60?
אתה יודע אולי מאיפה ניתן להוריד את הדרייבר שבדיסק? (המחשב שלי 14' ואין לו כונן דיסקים) דוד - תודה על הצעתך, נשמע בהחלט מעניין. בכל מקרה זה יצטרך לקרות אחרי ה 10 לחודש כי אני בבלאגן עם המבחנים באוניברסיטה... אנסה בינתיים לבחון את התיאוריה של חוט ההצתה, למרות שכניראה זה לא זה (גם יאיר הסתכל על החוט ואמר שהכל ניראה לו תקין). אגב, יאיר, תודה על הניסיון לעזור! לגבי האמרתי לך - האמת שאם הבעיה הזאת תיפתר אני אהיה שמח מאוד, בטוח שלא פחות ממך |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| דוושת קלאץ' מתחילה לחרוק אחרי נסיעה ארוכה (פונטו03) | vladi_mi | פונטו - טכני | 1 | 24-08-13 23:16 |
| טורים עולים בלי סיבה ,sx ידנית. | eli_h1 | פונטו - טכני | 6 | 07-06-11 18:36 |
| מאוורר לא נכנס לפעולה לאחר נסיעה ארוכה | zah | פונטו - טכני | 13 | 04-12-10 20:29 |
| טורים עולים ויורדים לאחר כמה דקות נסיעה | פורום הגראז' | 3 | 08-05-06 09:48 | |
| נסיעה ארוכה בשביל כורכר- נזק? | פורום הגראז' | 2 | 30-03-06 21:03 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד