03-07-11, 10:41
|
|
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
במקור פורסם על ידי Cabman
לפראפלו למיטב הבנתי ישנם הרבה מאוד יתרונות וספציפית הוא ייעודי לפיאט ומונע קורוזיה במערכת הקירור סלש מנוע ומכאן חשיבות השימוש דווקא בו. תסיק מכך שאדם שהשתמש בנוזל מהסוג הזה בחר דווקא בנוזל הזה מתוך מודעות ליתרונות שלו, וסיכויים גדולים שהוא שמר היטב על הרכב או שפשוט טיפל במוסך מורשה שם למיטב הבנתי משתמשים אך ורק בפראפלו.
פראפלו אמור להיות בצבע כחול
פראפלו יש אדום, או כחול. האדום הוא החדש יותר, ובו משתמשים ברכבים החדשים יותר. אין בעיה להשתמש בו גם בפונטו דור שני.
לגבי ההגה כמו שקודמי אמר CITY זה מצב שפועל בלחיצת כפתור ומרכך את ההגה, נועד לשימוש אך ורק בחניות או בתוך העיר ומסוכן לשימוש במהירות גבוהה.
מעל 60 קמ"ש מצב CITY מתבטל אוטומטית.
כמה טיפים
שים לב לנורות האזהרה בלוח השעונים עד כמה שזה מובן מאליו הרבה אנשים לא טורחים להסתכל עליהם. פעם אחת כשראיתי רכב שמתי לב לנורה דולקת וכששאלתי את המוכרת היא אמרה לי ברוב חוצפתה שזו נורה שחייבת לדלוק, אחרי בירור קצר התברר לי שהיא מצביעה על כשל בתיבת ההילוכים.
תדרוש התחייבות בבדיקה מינימום על גיר מנוע ושילדה, מי שלא מתחייב כנראה שיש לו סיבה, וסיבה בשבילך לחשוש.
אתה לא ממש יכול לבקש מאנשים להתחייב על מנוע וגיר. עם כמה שאנחנו מכירים את שגרת הטיפולים של הרכב שלנו, אנחנו לא יכול לערוב בבדיקה לדברים כאלה. לרוב האנשים הכסת"חים של מכוני הבדיקה נראים מופרזים ולכן יראו כתקלות. מה גם שבגיל כזה של הרכב, גם אם טופל כראוי, לבעל הרכב אין ממש אפשרות לדעת בוודאות מוחלטת שאין בעיות במנוע, למרות שהרכב מתפקד כרגיל.
תעשה סיבוב על כל רכב שאתה רואה, אחרי כמה פעמים אתה תלמד להכיר את הדגם ולשים לב להבדלים כמו כוח תאוצה תזמון מעבר הילוך וכדו'.
אל תמהר קח את הזמן בסופו של דבר זה ישתלם לך.
בהצלחה
|
ראה תשובותי באדום
צטט:
במקור פורסם על ידי MoRtZkInG
תודה על התגובות המפורטות.
הבנתי מה זה הגה City, אבל עדיין לא הבנתי מה זו התקלה שחוזרת על עצמה בפונטו ספייס בנושא ההגה, כל כמה זמן/ק"מ היא חוזרת, כמה עולה לתקן אותה ואיך רואים אם זה טופל או לא.
התקלה לא חוזרת כל תקופה מסוימת, ואין אפשרות לחזות אותה. היא גם לא כל כך נפוצה כמו שזה נראה. מעבר לבדיקה שלך שהמערכת עובדת כרגיל, אין יותר מידי מה לבדוק.
לגבי הנוזל קירור - הבנתי. אבל איך אני בודק את זה? ממש לפתות את הרדיאטור ולהסתכל פנימה? זו הדרך היחידה?
אתה יכול לשאול, ולאמת מול שגרת הטיפולים. מעבר לזה אין אפשרות לדעת. ישנם מספר לא מבוטל של נוזלי קירור שהם בצבע דומה לזה של הפראפלו.
|
ראה תשובותי באדום
בהצלחה.
|
|
|