![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
פנסי ערפל כיצד מתקינים לבד?
קניתי פנסי ערפל ורציתי לדעת אם אפשרי להרכיב לבד...
לחבר + ל + ו - ל - (במצבר)? או בדרך אחרת? תודה מראש אלי ![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Guest
|
פנסי ערפל
לך לחשמלאי רכב כדי שיעשה עבודה מקצועית.
הוא יתקין מתג הפעלה הנותן פיקוד לממסר רק כשאורות ראשיים דולקים, הממסר יהיה מוגן בנתיך ויעביר זרם אל פנסי הערפל הקדמיים. יש להתקין או לחבר נורת התראה שתידלק ביחד עם פנסי הערפל הקד' כדי למנוע מצב שאתה שוכח לכבותם. להזכירך - הדלקת פנסי ערפל קד' מותרת רק בזמן שיש באמת ערפל. בברכה - רפי לין ![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
תודה על התגובה רפי
![]() אתה יכול להגיד לי פחות או יותר את המחיר של העיניין הזה? תודה מראש אלי ![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
התקנת פנסי ערפל.
אין לי מושג על המחיר כי כל אחד מתמחר אחרת את עבודתו.
אם אתה תתקין במקום את הפנסים והחשמלאי ירכיב את כל מע' החשמל להפעלתם אז תחסוך קצת מהעלות. בברכה - רפי לין ![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
אלי: אילו פנסי ערפל קנית? את המקוריים של פיאט או אוניברסליים?
רפי: באונו ליד מתג הפעלת פנסי ערפל אחוריים יש מתג שאינו בשימוש. מעיון בספר הרכב שנמצא ברשותי נמצא כי בדגמים המפוארים ובדגם הטורבו כפתור זה משמש להפעלת הנורות ערפל הקדמיים. האם חשמלאי יכול להשמיש כפתור זה? בישראל מס' ימי הערפל בשנה הוא מועט ביותר. לפי דעתי להתקין פנסי ערפל קדמיים ברכב שלא יובא ארצה עם פנסים מקוריים- זה מעשה מיותר ונועד כדי לעשות פוזה על נהגים ולסנוור אותם. |
![]() |
#6 |
Guest
|
ואללה לא [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] הם לא מקוריים הם בצורת מלבן בכינוי שלהם - "סט פנסי ערפל מלבן לבן"...
אבל תכלס זה רק בשביל יופי... שתבין [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אני לא ערס ולא יהיה, אבל אני ראיתי הרבה רכבי אונו שיש להם פנסי ערפל כשהם כבויים זה פשוט מוסיף המווווון לאוטו ולכן רציתי להוסיף. אני לא מתכוון לרגע שהם ידלקו בלי שימוש... אתה תוכל להסביר איכשהו איך אני מתקין אותם לבד ללא חשמלאי רכב? תודה מראש אלי ![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
אם כבר פנסי ערפל לאונו- רק מקוריים. רק הם מוסיפים יופי. בטיול האחרון היתה אונו לבנה שעמדה ליד האונו שלי במתחם המסעדה בצומת גולני (של צביקה אם אינני טועה) ולה היו פנסי ערפל קדמיים מקוריים, זה באמת מוסיף לרכב. אבל מצד שני ראיתי הרבה כלי רכב כאלו עם פנסים אונברסליים שמכערים את כל הפרונט.
התקנת הפנסים זה לא לחבר שקע לתקע ונגמר הסיפור. כמו שרפי רשם לך למעלה- מומלץ להתקין אצל חשמלאי רכב. |
![]() |
#8 |
Guest
|
סבבבבבה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] להתקין לבד אני לא יתקין אבל הבעיה היחידה שקנתי אחרים בגלל שאין כבר לקנות את המקוריים של האונו...
שמע הם ממש מוסיפים.... חבל שלא מוסבר טוב איך מרכיבים לבד... אלי ![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
טוב אני מבין שאין לכם דבר מה בעיניין....
|
![]() |
#10 |
Guest
|
אני חשמלאי בערך חח אז תקשיב!!!
אתה לוקח את הפנסים מתקין אותם איפה שאתה רוצה אחר כך לוקח את הקבל המינוס שבדרך כלל הוא שחור ומעביר אותו יפה לחיבור של המצבר למינוס מחבר ומשאיר אותו ככה אבל תעשה את העברה יפה שלא יהיה סתם כבל אחר כך אתה לוקח את הקבל של הפלוס שהוא בדרך כלל אדום ומעביר אותו יפה שלא יהיה בולט לתוך תא הנוסעים קרוב לנהג איפה שנוח לך יפהעכשיו הקטע הכי מסובך אתה לוקח קצה של הכבל ומחבר עליו מפסק כל מספק של ON/OFF מפסק הכי פשוט שיש בצד השני שנישאר במפסק אתה ממשיך כאילו תקבל ומעביר אותו יפה לחיבור של המצבר פלוס זה אמור להיות ככך (נורה------------------[]-------------מצבר) זה חיבור פלוס
(--------------------------------------------) זה חיבור מינוס זה לא מסובך ביכלל רק עבודת חיווט מעצבנת מחכה לתגובות שלך !!! |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד