![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
רעש חריקה מתכתי מגלגל ימין קידמי
כנראה שצרות באות הן באמת מגיעות בצרורות.
אז חיישן טמפ', עברנו. תאונה מצערת עם חזיר בר, עברנו. בשביל לסיים את החודש כמו שצריך תופעה חדשה! בדיוק כמו שנרשם בכותרת, רעש של חריקת מתכת במתכת מגיע מכיוון הגלגל הקידמי צד ימין (נוסע). נשמע בעיקר בעת בלימה במהירויות נמוכות (החל מ-30 קמ"ש ודרומה), ורעש דיי חזק, לא ניתן לפספס אותו. כמו כן נשמע בעת נסיעה אחורנית בדיוק אותו הרעש, ובדיוק מאותו הכיוון. בזמן נסיעה רגילה שקט לחלוטין. נשמע חזק במיוחד כאשר הבלימה מעורבת עם פניה ימינה. מבחינת בלימה, לא מרגיש ירידה ביכולת, אם בכלל קיימת. אשמים חדשים? ![]() ואיפה מתקנים את מה שזה לא יהיה בזול? (אין לי בעיה גם בזול מאד בשביל החודש וחצי הקרוב,התקציב דיי נמוך אחרי התיקון של התאונה, אח"כ מתחיל לעבוד כמו שצריך ונוכל להשקיע ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
תבדוק רפידות בלם, צלחות בילום, מייסבים בנאבה, פעמון צירייה.
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto 2002 ELX 16V
|
תקשיב יכול להיות שזה בסה"כ אבן קטנה שניכנסה בין הרפידה לצלחת כן זה נישמע מוזר אבל זה מה שקרה לי בידיוק את אותם רעשים שאתה מתאר הלכתי לפנצריה הוא הוריד לי את הגלגל והוציא אותה הייתי בהלם.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אם זה בעייה ברפידות החלף בדחיפות מכיוון שאתה חורט את הצלחת.
אפשר לראות אוליי דרך הפתחים של הגלגל אם זה חורט. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
טוב להלן הדיאגנוזה שלי סעעעעערר עם ע':
היות ואני מבין שהרכב אכל תאונה באותו האזור, הייתי בודק את הצלחת, לעיתים היא מקבלת עיקום, ועל כן, בדוק אם הצלחת זקוקה לחריטה. כמו כן בדוק קליפר בלימה ימין, יכול להיות שהוא תפוס בעקבות התאונה, היות ומדובר גם בנסיעה לאחור, ניתן לבדוק זאת על ידי הרמת הרכב על ליפט או ג'ק, לשים את הרכב על הילוך סרק, ופשוט לסובב ביד את הגלגל הקידמי ימני, ולראות אם הוא מסתובב חלק, אם אכן הסתובב חלק, גש לתא נהג תן בלימה חזקה, וחזור חזרה לסובב אותו ידנית, אם הוא מסתובב חלק, אז הכל תקין, אם הוא נתפס ומתחיל להסתובב קשה מאוד, אז הקליפר תפוס. פרק אותו, נקה את הגומיות ואת הבוכנה שמן שימון עדין. עוד בדיקה שאפשר לעשות היא במדרון מאוד עדין, לעצור את הרכב עצירה מלאה. ואז לעזוב את הבלם כאשר הרכב בהילוך סרק, ולראות אם הוא ידרדר, אם הוא מדרדר חלק, הקליפר תקין, אם הוא עומד עדיין במקום (כאילו מישהו מחזיק עדיין את הבלם) אז הקליפר תפוס. בדוק קליפר ובדוק צלחות. עוד שיטה לבדוק צלחת עקומה או קליפר תפוס, היא הורדת הגלגל, ומבט על הצלחת, אם יש מקטע בצלחת שהוא בצבע סגלגל, הריי שהקליפר תפוס ויש לשחררו (מקטע סגלגל מראה על חום גבוה מאוד בצלחת, הנובע מקליפר תפוס והתחממות האזור). קליפר תפוס זה כאילו אתה נוסע ותוך כדי לוחץ על הבלם. בדרך כלל אותו החום הגבוה מתאפיין בשריקה.
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto 2002 ELX 16V
|
![]()
בכול זאת תבדוק את האפשרות שאני הצאתי (אבן קטנה)
מה אתה יכול להפסיד כסף זה לא יעלה לך! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
הגלגלים שלי: גטס
|
הממ... מעניין ...הנה מקרה שלי קרה לאחרונה:
אומנם כותב אחרי הטיפול בבעיה - טופל אתמול ונקווה שזה באמת זה...
היה רעש מתכתי שלי לפחות נשמע חזק ובמוסך טענו שהוא לא כזה חזק... בדכ רק בשעות הבוקר ורק מחצי היגוי עד מלא: היגוי ימני - הרעש היה נשמע לי מימין. נחזור למוסך :בהתחלה לא מצאו כלום אז השארתי את האוטו למחרת כדי שינסו לשמוע רעש בבוקר שהאוטו קר. בסוף התברר לטענתם לאחר חיפוש במוסך שהרעש בכלל מצד שמאל בהיגוי ימני. הבעיה לטענתם היתה בפחית מגן לבלם שנמצאת בנאבה או משהו כזה - לי זה נשמע סינית.. הייתה עקומה קצת ומשום מה רק שהאוטו קר ובהיגוי חצי עד מקב שמעו וגם רק במהירות איטית נגעה בבלם וזה הרעש. לא ידע להגיד לי למה זה ככה רנדומאלי.. האם התקלה לטענתם והטיפול הגיוני והעלות 85 כולל מעמ - אחרי שעשו נסיעת מבחן קצרה לאתר את התקלה והעלו לליפט לתקן שם.. לפחות המחיר נשמע הגיוני. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
התקלה והטיפול הגיוני, העלות 85 כולל מע"מ זולה מידי, זאת כאשר לוקחים בחשבון הרמה על הליפט, פירוק הגלגלים ואיתור התקלה.
דוד.
![]() |
#9 |
Junior Member
הגלגלים שלי: גטס
|
קיבלתי הנחה..
קיבלתי הנחה..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא ברור כיצד הוא אמר לך טלפונית 100 ש"ח, לפני שידע מה התקלה.
![]() דוד.
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פגוש קידמי hgt | dodihob | קניה | 13 | 07-06-09 21:48 |
רעש מתכתי מעל 5000 סל"ד HGT | ido | פונטו - טכני | 6 | 24-02-09 23:45 |
רעש מתכתי בבלמים.. | itai182 | פונטו - טכני | 5 | 08-02-09 22:16 |
רעש מתכתי ממערכת פליטה מעל 3,500 סל"ד | AUTOGO | פונטו - טכני | 24 | 21-11-08 09:26 |
פנס קידמי ימני ל Hgt | partom | קניה | 9 | 21-12-07 01:24 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד