![]() |
|
![]() |
בראבה - טכני טכני - דגמי בראבה בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: בראבה 1.6
|
הרכב כבה בזמן הנסיעה
שלום לכולם,
אני נוהג על בראבה 1.6 ידנית מודל 96. 240000 ק"מ. אתמול, במהלך נסיעה קצרה בעיר שמעתי רעש, מעין צלצול, שהתווסף לרעש המנוע בטורים נמוכים. היום גם שמעתי את הרעש אבל היום האוטו גם כבה תוך כדי פנייה בעיר. ניסיתי להתניע מיד, אך נדמה היה שהמצבר חלש כיוון שהמתנע נשמע חלש מאוד וכמעט שלא הסתובב, לכן עצרתי בצד. כיביתי את המזגן והרדיו ולאחר כדקה התנעתי והמשכתי בנסיעה הקצרה הביתה עם אותו צלצול מהמנוע. דרך אגב, גם בניסיון ההתנעה השני, שצלח, המתנע לא נשמע מלא חיים כרגיל אלא קצת עייף. מד חום המנוע בד"כ לא עובד, למעט בשבוע האחרון שהתחיל לקפץ מטה מעלה. היום בקפיצותיו הגיע עד לאמצע הטווח שלו. נורת האזהרה של חום המנוע, אם יש כזו (?), לא נדלקה. מידע נוסף שאולי כדאי לציין, לפני כחודשיים התפוצץ צינור מים באמצע נסיעה ארוכה. אשתי הייתה לבד עם האוטו ולא הבינה מה קורה. היא עצרה רק כשנהג אחר העיר לה שעשן יוצא מהמנוע. היא עצרה את האוטו ונתנה לו להתקרר. אח"כ המשיכה ונסעה למוסך קרוב שם החליפו צינור. בעל המוסך טען שהאוטו תקין. גם במקרה זה נשמע הצלצול מהמנוע. השבוע נסעתי מבאר שבע לאילת וחזרה באותו היום ולא היו תקלות. כרגע אני יכול להעלות שתי השערות: מנוע או ראש מנוע גמורים בעיה בהצתה או בטיימינג יש בדיקות שאוכל לבצע בעצמי כדי לקבל קצת יותר מידע על הבעיה? אשמח לתגובה, שבת שלום. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
עדכון
בדקתי אתמול את מפלס המים למרות שנבדק לפני יומיים וגיליתי לתדהמתי שהמיכל ריק.
מסתבר שהמיכל בנוי בצורת תאים והיו בו אבנים כנראה כתוצאה מהצטברות אבנית לאורך השנים. שני אלה גרמו לכך שלמראית עין היו מים. כיוון שהמיכל עצמו ישן מאוד ולכן שחור מפיח (מאוד מלוכלך) אי אפשר לראות את מפלס המים על הסקאלה החיצונית. בפירוק המיכל גיליתי שהוא ריק. אני אמלא את נוזל הקירור ואנסה להתניע את המנוע ולערוך נסיעת מבחן. שאלות: 1. האם יש בדיקות שאפשר לבצע כדי להעריך אם נגרם נזק למנוע? 2. האם יש לכם המלצות לנוזל קירור? 3. איך ניתן לנקות מיכל המים מהשכבה השמנונית השחורה שמכסה את החלק הפנימי שלו? 4. האם אפשר לבצע שטיפה לכל מערכת הקירור ברכב וכיצד? 5. עכשיו כשאמלא נוזל קירור, האם תיתכן בעיה של כיסי אויר במצב שהמערכת כמעט ריקה? תודה נערך לאחרונה על ידי eddie_z : 14-07-12 ב 11:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
עדכון נוסף - הרכב נוסע אבל יש בעבוע של נוזל קירור במיכל
מילאתי נוזל קירור על פי ההוראות בספר הרכב - 50% נוזל ו- 50% מים מזוקקים.
נכנסו 4 ליטרים מתוך 7 בסך הכל במערכת הקירור ע"פ הספר. התנעתי את האוטו וחיכיתי שיתחמם (לא ממש בעיה כאן בבאר שבע). לאחר מכן נסעתי בעיר כדי שהאוטו ימשיך להתחמם. נוסע כרגיל, נעלמו הצלצולים בטורים נמוכים שהיו אתמול והרכב לא כבה. גיליתי רטיבות בחלקו התחתון של המנוע. לדעתי זה לא שמן כיוון שקצב שריפת השמן במנוע איטי מאוד וגם מפני שלא גיליתי טפטוף שמן על רצפת החניה. אולי זו הסיבה למחסור בנוזל הקירור. בעיה שהתגלתה לאחר שחניתי ודוממתי מנוע: פתחתי מכסה מנוע שמעתי רעש בעבוע של מים במיכל. חיכיתי דקות ארוכות והבעבוע לא נפסק. נראה שהנוזל נמצא בטמפ' רתיחה ולכן מבעבע. מה יכולה להיות הסיבה לכך? והאם זו באמת בעיה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
חוסר נוזל קרור במנוע
ראשית, יש לבדוק אם יש נזילת נוזל קרור מאיזה מקום ולתקנה.
לאחר מילוי נוזל קרור, בכמות רבה, יש לבצע ניקוז אויר ממע' קרור המנוע, כי ישנם במע' כיסים של אויר במקום נוזל קרור ולכן עלעולה להשתבש טמפרטורת המנוע, עם התחממותו ואי הפעלת מאורר הרדיאטור וכו'. צריך גם לבדוק את מאורר הרדיאטור ולוודא שהוא פועל בשתי מהירויותיו. בברכה - רפי לין
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
אוטו רעד ונורת חיווי שמן נדלקה במהלך הנסיעה | leon1482 | פונטו - טכני | 3 | 06-04-11 01:39 |
רעידות בזמן בלימה ועמידה בזמן שהאורות דולקים | שלומי מ | פונטו - טכני | 2 | 13-10-10 22:56 |
רעשים בזמן נסיעה וחוסר שמן השביתו את הרכב, מה יכולה להיות הסיבה (ערוך) | עידו אכדרי | פונטו - טכני | 11 | 10-10-08 07:47 |
פונטו ספייס, הרכב כבה בזמן נסיעה | פורום הגראז' | 5 | 08-01-07 21:27 | |
פיאט אונו שנת 95 הזרקת דלק-הרכב מקרטע לחצי שניה בזמן האצה | פורום הגראז' | 4 | 25-09-05 23:33 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד