![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Young S60
|
קניתי פיאט פונטו ספייס ידני 2003 YOUNG S60
ראשית כל, שלום לכולם (חדש בפורום).
אשתדל להיות כמה שיותר ענייני: קניתי רכב יד שלישית 155 אלף ק"מ, כמובן לאחר בדיקה במכון לבדיקות מורשה בת"א. התוצאות כידוע לא הכי זוהרות, התגלו כל מיני בעיות קטנות גדולות או שזה "כיסוי תחת" מצד הבודק. הבודק טען: שהשלדה, גיר, ומנוע במצב טוב למעט 4 הצמיגים שהוא המליץ להחליף אותם בהקדם. הדילמה: 1- האם לקחת את האוטו למוסך 2- האם ישנו צורך בטיפול כללי 3- האם כדאי להשקיע על האוטו סכום העומד בין 1500-2000 לצורך החלפה רכיבים ותיקונים אשמח לקבל ייעוץ והכוונה, לגבי טיפולים/בדיקות לרכב, צמיגים וכיו"ב ואם תוכלו גם מוסך מומלץ באזור רחובות. מה אתם אומרים מומחים יקרים? נערך לאחרונה על ידי bombaclat : 05-08-11 ב 08:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מה התקלות שהתגלו בבדיקה ?. "האם כדאי להשקיע ?" זאת אינה השאלה אלא אם צריך.
ביחס למוסך פיאט ברחובות, יש רק אחד ידוע שמורשה. אבל יש לי ברשותך סיפור קטן בקשר אליו. כבר כתבתי שיש ברשותי קורקינט. זה כייף, אני מגיע לכל מקום בעיר במהירות. יש לזה גם חיסרון לא קטן. לפני שקיבלתי את הכלי, הייתי הולך ברגל ומחלץ מעט את העצמות. בוקר אחד השבוע עצרתי ליר פונטו עם מכסה מנוע פתוח. עמד שם בעל הרכב. שאלתי אם הוא צריך עזרה. "כן" אמר "הרכב מקרטע מאז שהמוסך הנ"ל החליף לי קלצ". שאלתי כמה שילמת עבור התיקון, "3000 ש"ח לפני מע"מ" אמר. כמעט נפלתי מהקורקינט. ![]() לחצתי ושאלתי אם החלפת הקלצ' היה התיקון היחידי שהמוסך ביצע. "לא" אמר, הוא גם עשה לי טיפול 10K כי יומיים לפני קניתי את האוטו". אולי אני עקשן, המשכתי לשאול. האם לפני שהכנסת את הרכב לתיקון שאלת על המחיר. "לא" אמר. אז תיקח את זה בחשבון. תמיד לשאול ולברר מחיר. ואם המחיר סופי. דוד.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
תודה וצהריים טובים - דוד אקח את דברייך לת'שומת ליבי.
בנוגע למכון ותוצאות הבדיקה, אוכל לומר בלב שקט ורגוע, חצי מהממצאים אינם קריטיים בשלב זה (למעט) בעיה אחת ישנה ברכב: לעתים הקלץ' (מצמד) לא מתפקד כראוי בהילוך הראשון, ומשמיע רעש קל בשלבים הראשונים (הילוך 1,2). אך זה לא מונע מהרכב להאיץ. היום ביקרתי במוסך "לילאן פיאט דייטסו" ברחובות - התרשמות הבודק הייתה סבירה. למעשה הבודק הבחין בבעיה אחת בגיר, שמשמיע רעש קל בנסיעה איטית. חוץ מזה הוא לא אמר דברים שליליים. שאלתי כמה יעלה החלפת גיר באותו מוסך מורשה, ההצעה נעה בין 2500-3000 ש"ח ללא מע"מ כזכור לי. השאלה העיקרית היא: האם אוכל לנסוע ברכב למרות הבעיה 'הקטנה' - מה אתם אומרים?? נערך לאחרונה על ידי bombaclat : 05-08-11 ב 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
האם הרעש בגיר הוא גם בנסיעה לרוורס ?.
דוד.
![]() |
#5 |
Junior Member
|
לאחר שהתמקדתי בבעיות הרכב, גליתי כמה דברים:
1-בשעות הצהריים, כשאני משלב להילוך ראשון הרכב מגיב לאחר כמה שניות ואז מזנק. לעיתים כשהמזגן דולק זמן התגובה איטי יותר. 2-עיקר הרעש נשמע כשאני משחרר את דוושת הגז, הרכב מאט, ובנוסף רעש קל נלווה. 3-רעש של קרטוע בכל שעות היום כשאני לוחץ על דוושת הברקס הן בנסיעה והן בסיבובי סרק (בדקתי שמן ברקסים-מלא). 4-לעיתים בהילוך 1,2 הרכב נוסע בגלים כאילו ברקס - גז, ברקס - גז, משהו מוזר, האם הבעיה היא בגיר או במנוע בגדול הרכב נוסע מצוין בשעות הערב והבוקר מכל הבחינות, הבעיות שציינתי אינם קריטיות להמשך הנסיעה, אך הן מציקות במימד המחשבתי. דוד - מה אתה אומר על זה ? אשמח לדעת מהי דעתכם? נערך לאחרונה על ידי bombaclat : 13-08-11 ב 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מזגן לא נדלק פונטו Young 2003 | felixr | פונטו - טכני | 0 | 16-03-11 18:37 |
מחפש טבלאת יחסי-העברה (פיאט פונטו ספייס יאנג ידני 2003) | felixr | פונטו - טכני | 0 | 08-12-10 21:56 |
פענוח דו"ח בדיקה - פונטו YOUNG 2003 | felixr | יעוץ ברכישת רכב | 3 | 26-08-10 21:27 |
ספייס FUN 2003 ידני, טורים לא יורדים. | alon709 | פונטו - טכני | 6 | 24-06-09 17:49 |
עזרה לגבי פיאט פונטו ספייס אקטואל שנת 2006 ידני | hatem_abed | פונטו - טכני | 1 | 25-02-09 19:56 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד