מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > רכב כללי
עקוב אחרינו ב-RSS

רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט).

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פלסטלינה+ואקס לפיאט בראבה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my nice spice *מתעדכן*

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מכוניות מהטיול ברומא

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 23-09-09, 13:18   #11
amitbl
Senior Member

האווטאר של amitbl

הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
כל מה שניסיתי לומר זה שכסף לא יהיה פה, ושהשוטרים לא צריכים להיות נחמדים אליכם.

אני מסכים שיש הרבה מאוד שרקוב במשטרה. הפואנטה שלי היא, שאם כבר אתם מתלוננים על המקרה הספיציפי הזה, אתם מתלוננים על התפל.
כשהוא פנה למרחב הרלוונטי שיכול לטפל/לבטל את הדו"ח הספציפי הזה, לאחר בדיקה קצרה הדו"ח בוטל. את העבודה שהם היו צריכים לעשות הם עשו.

הם ממש לא אמורים להיות נחמדים ואדיבים. התבלבלתם. הם לא חברים שלכם וזה גם לא תפקידם.
הם צריכים להיות סמכותיים ומעוררי יראת כבוד, ובחלק מהמקרים הם צריכים להיות אפילו מאיימים (לא מאיימים כי "אוי שיט, נתפסתי רק שהבנזונה לא ייתן לי דו"ח", אלא כמו בארה"ב, ששם רוב השוטרים הם בחורים ענקיים, מדוגמים, וגאים בעצמם ובתפקיד שלהם ולא היית מעיז להתחצף או להתעסק איתם).

אני מסכים לחלוטין עם זאב.
הבעיה של המשטרה היא שרוב השוטרים בה הם ישראלים. וכישראלים הם מכירים את ה"ישראלי התחמן" ונאלצים להתמודד עימו יום-יום. ייישר כוח להם - אני בחיים לא הייתי מסוגל.
הם לא סמכותיים, לא מעוררי כבוד, ולא מאיימים כשצריך. הם מפחדים להכנס לכפרים בדואים במרדף אחרי רכב גנוב (ואני רואה את זה בעיניים שלי קורה על בסיס יומי), הקצינים הבכירים מקושרים עם משפחות הפשע, והשוטר הפשוט בתוך הרכב המשטרתי מרגיש מעל לחוק ובלי בושה נוסע 30-40 קמ"ש מעל למהירות המותרת גם אם אינו במרדף וגם אם אינו בתפקיד.
רוב הבעיות, אגב, נובעות מתקציב ממשלתי זעום ואבסורדי שמרסק את המוטיבציה של כל שוטר נורמלי שעוד מרגיש את תחושת השליחות ובעל חזון כלשהו לעתיד המשטרה. אבל זה כבר מרמור מסוג אחר.

יש הרבה דברים לא טובים במשטרה שלנו. אבל להתלונן על כך ש"השוטר במחוז שלי לא היה נחמד אלי כשביקשתי לבטל דו"ח גם כשהבקשה הייתה לגיטימית" היא תלונה מגוחכת ותביעה ייצוגית או דרישת פיצויים כלשהי כבר גובלת בחוצפה ובאמת תלושה מהמציאות. בכלל, לגבי הדו"ח הזה - טעויות היו וטעויות עוד יהיו. כולנו בני אדם. אבל אם על כל טעות כזו נחפש את ה"אקזיט" המהיר ונאיים בתביעה ייצוגית כזו או אחרת, אז כולנו ממש "הישראלי המכוער" בהגדרה.

נערך לאחרונה על ידי amitbl : 23-09-09 ב 13:25.
amitbl מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-09-09, 14:59   #12
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
תביעה בגין מיליון שקל היא אינה מהווה תאוות בצע, משום שפסק הדין הוא תמיד יהיה נמוך מסכום התביעה, וודאי שמדובר בתביעה בגין עוגמת נפש אשר סעיף זה אינו מעוגן כבעל גבול פיצוי, ולכן קרוב לוודאי שתזכה אך בטח שלא במיליון שקל. הכוונה הייתה שברגע שתגיש תביעה על סך של מיליון שקל באופן אוטומאטי תזכה לתשומת לב מירבית.

זה דבר ראשון, ובמקרה שכן תתבע, אתה כן תזכה! 10,000 ש"ח זה בטוח.

לגבי עיניין שהשוטרים אינם אמורים להיות חברים שלנו כפי שציין פה אחד מחברי הפורום ותפקידם לאכוף את החוק, הרי שטעות מרה בידך.

תקנון משטרת ישראל מודיע במפורש לשוטרים, שיזהרו לראות בעצמם כבעלי החברה, אלא כמשרתיה. שוטר הוא משרת החברה, ולא הבעלים עליה. ובגלל חשיבה מגולמנית כמו זו, השוטרים מתהגים כפי שהם מתנהגים. אם היו שמים את האגו של המדים בצד, ומדברים בגובה עיניים לאזרח שמגיע, הרי שהכל היה נפתר כמו שצריך.

מדובר כאן על אירוע של משטרה פיקחית, ולא משטרה חכמה.
ההבדל הוא, שמשטרה פיקחית יודעת איך לצאת מהצרה שהיא נכנסה אליה (נכתב דו"ח פיקטיבי שלא על הרכב הזה בכלל, ובסוף מסע המרורים המשטרה הבינה את הטעות ומיד ידעה לצאת ממנה).

משטרה חכמה לא הייתה נכנסת לצרה הזו מלכתחילה.

לגבי עיניין עייפות השוטרים או כפי שנקרא בלשון מקצועית, ירידה בהנעת מוטיבציית העובד, בין היתר בגלל משכורת נמוכה. אז קודם כל וודאי שהדבר תורם לתהליך ירידה במוטיבציה וביצוע העבודה שלא על הצד הטוב ביותר, ולפיכך תפוקת העבודה יורדת מהותית. עם זאת, לא כיוונו אקדח לרכה של אף אחד מהמתגייסים למשטרה, זהו מקצוע שהם בחרו, ואם המשכורת אינה מוצאת חן בעיניי שוטר כזה או אחר, הוא רשאי לעזוב עבודתו וללכת למקום עבודה אחר. דהיינו שאם הוא החליט להשאר על אף המשכורת, אז עליו לעשות את העבודה כמו שצריך.

הדבר איננו חדש, המשטרה מזמן ירדה בתחום ההרתעה שלה, ואם רוצים יותר דיוק אז הרי מהשנים
שרבין הקים את מח"ש (המחלקה לחקירת שוטרים), וקבע שהיא תיהיה שייכת למשרד המשפטים, אז החלה הדרדרות המשטרה, היות וידיי השוטרים נכבלו. עם זאת, שוטרים מגלומנים הם בעייתיים מאוד, היות ויש להם שגעון גדלות, יהירות, שחצנות, התנשאות. וכך וודאי שאי אפשר להיות משרת החברה כפי שקובע תקנון משטרת ישראל בפקודות המשטרה וגם חזון המשטרה "פנים לאזרח, 100 בשבילך וכו'".

במשטרה בחוץ לארץ למשל בארה"ב, יש קריטריונים מאוד גבוהים על מנת להתגייס למשטרה, למשל אתה חייב להיות בעל תואר אקדמאי, כמו כן לימודי המשטרה שם הם לא 10 חודש קורס כמו אצלנו, אלא לימודים של כמה שנים ולכן מי שמסיים את לימודי המשטרה בארה"ב הוא נקרא בוגר האקדמיה למשטרה. כמו כן קריטריונים של גובה ומסת שרירים וכו'. ולכן השוטרים בחו"ל אינטיליגנטים מהשורש ובעלי תרבות דרך ארץ להבדיל אלף אלפי הבדלות מהשוטרים בארצנו. סתם בשביל ההשוואה, היום הקריטריונים של לשכת הגיוס של משטרת ישראל היא הקריטריונים הבאים בדיוק:

1. בעל בריאות תקינה.

2. ידיעת השפה העברית על בוריה.

3. בוגר 12 שנות לימוד (ללא קשר לבגרות מלאה או לא).

4. ללא עבר פלילי.

זה הכל, כל מי שיש לו את הסעיפים האלה רשאי להגיש מועמדות למשטרת ישראל ולהתחיל הליך גיוס. כך שלצפות למשהו, אין מה לצפות.
והקריטריונים של המשטרה שלנו לבד אומרים בעצם, דרשני.

נערך לאחרונה על ידי saar : 23-09-09 ב 15:03.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-09-09, 15:19   #13
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
אני רוצה לראות אותך עמית אם תרצה למכור את הרכב ותראה ששמו לך דוח שלא קיבלת.
תפנה לתחנה אחת ויגידו לך לעוף מפה ותעיף את המסמכים האלה איתך, ולאחר מכן תגיע לתחנה אחרת ויכנו אותך שקרן ויגידו שכל מה שאתה רוצה לעשות זה כסף על אנשים, שאתה זייפת מסמכים ואתה סך הכל מבקש שיבדקו את הדוח, ובסוף לאחר שאתה לא מוכן לעזוב אחרי העלבות חוזרות שלהם הוא אומר "אני אבדוק את הדוח למרות שאני יודע שאתה שקרן".
זה לא משנה אם הבחור שחוק, רגיל לישראלי המצוי ומבחינת חבר שלי זה ממש לא צריך לעניין אותו!
הוא לא עשה כלום, היה צריך לאבד 2 ימי עבודה בגלל טעות שלהם, לסבול יחס של תת רמה ועלבונות וגם הבחור שקנה את הרכב צריך לחכות עכשיו שבועיים סה"כ להעברת בעלות.
לא ביקשתי שיבטלו את הדוח ברחובות, אך יכלו לבצע בדיקה של הדוח? יכלו להרים טלפון למרחב איילון לעשות בירור של פחות מדקה? הריי הבירור מוצדק כי יש לו רישיון עם טסט לפני 10 חודשים.
קל מאוד לדבר מאחורי המקלדת ולהצדיק מקרה זה כשזה לא קרה לך, אני לא שונא שוטרים אך זה יחס שאני לא אסבול, ומה יקרה אם חס וחלילה יקרה אסון ואצור קשר ואקבל תגובה כזאת?

זכור לי גם מקרה שהיה בתקשורת על בחורה שנחטפה עם הרכב, וההורים התחננו למשטרה שתעזור להם, ובסוף מצאו אותה ברכב בשדה נטוש לפנות בוקר. אם היו מגיעים אליה קודם היה ניתן להצילה.
ישן 24-09-09, 18:03   #14
amitbl
Senior Member

האווטאר של amitbl

צטט:
במקור פורסם על ידי saar צפה בהודעה
היום הקריטריונים של לשכת הגיוס של משטרת ישראל היא הקריטריונים הבאים בדיוק:

1. בעל בריאות תקינה.

2. ידיעת השפה העברית על בוריה.

3. בוגר 12 שנות לימוד (ללא קשר לבגרות מלאה או לא).

4. ללא עבר פלילי.

זה הכל, כל מי שיש לו את הסעיפים האלה רשאי להגיש מועמדות למשטרת ישראל ולהתחיל הליך גיוס. כך שלצפות למשהו, אין מה לצפות.
והקריטריונים של המשטרה שלנו לבד אומרים בעצם, דרשני.
אתה מחזק את טענותיי.
הקריטריונים לשוטר המתגייס הם כאלה רק משום שהתקציב אינו מאפשר מתן משכורת הולמת לתפקיד - ולכן הם אינם יכולים למשוך מתגייסים איכותיים יותר.
המשטרה גם אינה יכולה להרשות לעצמה לפטר שוטרים "חצופים" או או מגלומנים עם כוח האדם המצומצם שלהם.

דרישת פיצויים על דבר מגוחך שכזה נראה לי רק כמו תאוות בצע והאופי ה"ישראלי".

מישהו פה אמר שהם מקבלים משכורת ממשלם המיסים - הדבר נכון גם הפוך. מי שמקבל "פיצויים" לא מקבל אותם. הוא לוקח אותם על חשבון משלם המיסים.

בשורה התחתונה הדו"ח בוטל. השוטרים חצופים. לא הייתה פה עגמת נפש או התעללות לשמה.
תתחילו להכניס דברים לפרספקטיבה.
ישן 24-09-09, 21:01   #15
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
עמית, בהודעתך הקודמת רשמת שהשוטרים לא צריכים להיות אדיבים אך צריכים להיות כמו השוטרים בארה"ב סמכותיים.
אני מניח שאתה יודע בדיוק מה סיסמת המשטרה האמריקאית אבל ארשום לך כאן: "לשרת ולהגן" קודם כל לשרת את האזרח ולהיות אדיבים אליו ולבקשותיו ורק לאחר מכן להגן. לזכותם יאמר שבפעמיים שנתקלתי בשוטרים בארה"ב זה היה תמיד "שירות אדיב" גם כשבאחת הפעמים עצרו אותי על נורה שרופה. דו"ח כמובן שלא היה אלא אמרו לי שהנורה שלי שרופה בטון דיבור של דאגה לשלומי.

גם בארץ, גוף ממשלתי שבא במגע עם אזרחים חייב להיות אדיב. זה שזה לא ככה ברוב המקרים, זה לא בסדר. אני חושב שאין לי שום סיבה להרגיש שהמדינה "עושה לי טובה" במתן השירות על אחת כמה וכמה במקרה כמו כאן, שהמדינה עשתה פאדיחה.

אני לא חושב שיש מקום לתביעה על עגמת נפש, אך בהחלט יש מקום לכתיבת מכתב תלונה למשטרה.
ישן 24-09-09, 23:29   #16
amitbl
Senior Member

האווטאר של amitbl

רענן אני מסכים איתך לחלוטין.
מכתב תלונה כבר נשמע כמו תגובה יותר הולמת למה שדובר עליו פה...
ישן 24-09-09, 23:52   #17
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
צטט:
במקור פורסם על ידי dodihob צפה בהודעה
ולאחר מכן תגיע לתחנה אחרת ויכנו אותך שקרן
רגע אחד, למה מי הוא שיגיד "שקרן"?

אני לא הייתי שותק ואומר לו בחזרה: "אם אני שקרן- אתה אפס, סתום ומסכן. אם לא היית אפס, לא היית עובד במקום כזה".

מה הוא יכול לעשות לי? כלום.

נערך לאחרונה על ידי stio : 25-09-09 ב 00:34.
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-09-09, 00:24   #18
yair068
Senior Member

האווטאר של yair068

הגלגלים שלי: פיאט פונטו
אתם רוצים להלחם עם החוק ועוד עם המשטרה ועוד פיצויים של מליון ש"ח.
אז אתם חיים בסרט אני רוצה לראות את הגבר שהולך להתלונן באחת היחידות.
גיא אני מתפלה עליך נראה אותך אומר לשוטר אפס וויי וויי פגעתה בגננה ישר אתה חוטף ועוד יעלילו עליך שפגעתה ןתקפתה בעובד ציבור 48 שעות בפנוכו אתה לא תצייץ בחיים
yair068 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-09-09, 00:36   #19
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
אין חוק האוסר עליי לכנות שוטר "אפס". פגעתי בו? הוא התחיל...

חוץ מזה שמתי לב שעם האונו כל פעם היו עוצרים אותי לבדיקה, עם הפאביה אף אחד לא מסתכל עליי בכלל.
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-09-09, 13:17   #20
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
גיא, יש חוק כזה דווקא - זה נקרא העלבת עובד ציבור והעונש עליו הוא שישה חודשי מאסר.

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות