![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אי זיהוי של ראש מנוע פגום בעת בדיקת רכב במכון קומפיוטסט
שלום לכל המומחים בפורום,
אני מעוניין להתייעץ איתכם לגבי מקרה שהתרחש בימים האחרונים. ביום שלישי האחרון בדקתי במכון קומפיוטסט פיאט פונטו ספייס ELX 2004, אוט' 16V כבדיקה לפני קניה. תוצאות הבדיקה לגבי המנוע הראו את הסימנים הבאים: * בלוק מנוע: נזילת שמן, אבנית חלודה סתימות, תצרוכת שמן מהצילנדרים. * מערכת שמן: חסר שמן מנוע. לגבי מערכת תזמון: רעש יתר, החלף רצועת תזמון לפי הוראות היצרן. * מערכת קרור: קורוזיה/אבנית/סתימות. בדוק/תקן רדיאטור חימום. * בבדיקה חושבו למנוע 72 כ"ס מתוך 80 כ"ס לפי היצרן (כלומר, ירידה של 10% בלבד בהספק). יום למחרת, האוטו הניע רק לאחר ניסיונות רבים, ולכן נסעתי למוסך שם גילו כי נכנסים מים דרך צילינדר מס' 1 (המכונאי הכניס לחץ אוויר לצילינדר והאוויר יצא מהרדיאטור), כלומר, יש לשפץ/להחליף ראש מנוע. כאשר שוחחתי עם האחראי בקומפיוטסט (הוא לא בדק את הרכב בעצמו, אלא האחראי על המכון), הוא לא התכחש לכך שיכול להיות שבעיה בראש מנוע, אלא אמר שעלי להבין מתוצאות הבדיקה, שהמנוע זקוק לשיפוץ רציני או להחלפה. אודה לדעתכם בנושא: 1. האם יכולתי להבין שיש בעיה בראש מנוע לפי המלל שפורט בבדיקה? מה מתוצאות הבדיקה אמור להעיד על כך - נזילת השמן? האם בכלל המכון יכול לגלות שיש בעיה בראש מנוע מבלי לפתוח את הצילינדרים? 2. המחיר שקיבלתי להחלפה של ראש המנוע הוא 2,500 + מע"מ במוסך לא מורשה של פיאט. קראתי בפורומים שבמוסך מורשה המחיר מטפס לאזור 4,500 ש"ח. האם אתם ממליצים לטפל במוסך מורשה לאור מורכבות הטיפול (כמובן שזו שאלה של כסף, אך אני מעדיף להשקיע עכשיו במידה ויש סיכוי סביר שמוסך שאינו מורשה יפתור את הבעיה באופן לא מקצועי). 3. אני מעוניין לקבל חוות דעת של מכונאי בנושא כדי שאוכל לתבוע אותם (כמובן בתשלום). האם אתם מכירים מכונאי/מוסך שנותן שירות שכזה? סליחה על החפירה ותודה לכל העונים גיא |
|
|
|
|
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| יעוץ לאחר בדיקה במכון בדיקה | dudi26tahan | פונטו - טכני | 5 | 08-09-13 15:29 |
| טרמוסטט פגום ? | lior169 | פונטו - טכני | 8 | 17-01-12 02:53 |
| השערה לראש מנוע פגום,צריך חוות דעת מקצועית לפני גישה למוסך. | ali9919 | פונטו - טכני | 5 | 29-09-11 11:33 |
| מחפש ב- EBAY מכסה עגול לטמבון | eyali0001 | שיפורים וקוסמטיקה | 6 | 20-10-10 07:01 |
| האם כדי בצעה בדיקה במכון? | Sergey29 | יעוץ ברכישת רכב | 3 | 05-04-09 16:54 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד