![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נכון יש גם את החומר שכתבת. שכחתי את השם שלו. השתמשתי בו בעבר, הוא בא בגלונים מפח של 4 ליטר.
עד כמה שאני זוכר החומר לא זול בהשוואה לאחרים. לניקוי מעבה רכב בחומר המדובר, לא צריך יותר מחצי ליטר בתוספת מים. אז מה יעשה בשאר בעל הרכב שאינו עוסק במיזוג ?. דוד.
![]() |
#12 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בדיקת כמות הגז במזגן
כמובן שבדיקת כמות הגז הנה רק ע"י מכונת מיחזור ששואבת אותו ושוקלת אותו.
בדיקת לחצים אינה מדויקת כי הלחצים משתנים לפי מזג האויר והחום הסביבתי, למרות שברור שאם הלחץ גז יהיה נמוך מדי, אז זה כנראה בגלל חוסר בגז. נתון יחידי שאינו משתנה והוא תמיד קבוע זה משקל הגז וגם חוסר וגם עודף בו יגרמו לקרור נמוך של המזגן. בברכה - רפי לין
![]() |
#13 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נכון, הלחצים משתנים לפי מזג האויר והחום הסביבתי. חוסר וגם עודף בו יגרמו לקירור נמוך של המזגן.
אם המעבה מלוכלך משמן או מג'פה אחרת, זה יגרום ללחץ דחיסה גבוה מהרצוי, וגם זה יגרום לקירור נמוך, למרות שכמות הגז נכונה. לכן יש טבלה עם נתונים לכול סוגי הקרר, בה כתובים הלחצים שצריכים להיות בכול טמפרטורה חיצונית. ואם הלחצים נכונים, יש להניח שכמות הגז נכונה. בד"כ לחץ היניקה עשוי להיות כשליש מלחץ הדחיסה. זאת כאשר המערכת מאוזנת. דוד.
![]() |
#14 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
תודה לכל המגיבים.
רציתי לציין עוד משהו, המזגן לא מקרר טוב (בסרק ובנסיעה עירונית) רק כשבחוץ ממש חם. בערב או בשעות שבהן אין עומס חום, הוא עובד טוב. אולי אני אנסה לנקות את המעבה חיצונית. האם למוסך מורשה פיאט יש את הכלים על מנת לבדוק כמות גז (אם לפי שקילה או לפי לחץ), או שיש לפנות למזגניסט רכב? תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו elx
|
מישהו מוכן לצלם לי איפה נמצא המעבה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מעבה המזגן
מעבה המזגן נראה כמו רדיאטור והוא נמצא לפני הרדיאטור של המכונית.
קצת על רכיבי מע' המזגן ברכב ופעולתו, כאן: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=708 בברכה - רפי לין
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מעבה מזגן פונטו ספייס 2006 - האם להחליף לחדש או למשומש? | retrohaifa | פונטו - טכני | 2 | 23-05-12 17:34 |
נפילת סל"ד בעת הפעלת מזגן - פונטו ספייס 60 כ"ס שנת 2006 | retrohaifa | פונטו - טכני | 5 | 27-09-11 20:55 |
צריכת דלק עירונית גבוהה | maximmm | פונטו - טכני | 3 | 02-02-10 17:59 |
הגה (נקישות בסיבוב ונסיעה לא חלקה, ספייס 01) | נתי5050 | פונטו - טכני | 6 | 10-12-09 13:45 |
רעידות רגעיות בעמידה בפונטו ספייס 03 | yariv | פונטו - טכני | 29 | 14-01-08 00:04 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד