![]() |
|
![]() |
בראבה - טכני טכני - דגמי בראבה בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט בראבה
|
ראש מנוע לשפץ לבד ?
שלום לכלום
יש לי פיאט בראבה 2001 אוטומט ולפי כל הסימנים נפרץ האטם ראש וחדרו מיים למנוע. אני חושב לקחת את האוטו פרוייקט לתק זאת בעצמי. האם אני מכניס עצמי לבוץ או שהדבר אפשרי ? אני יודע שראש מנוע זאת לא פעולה מסובכת מידי ואנשים כבר עשו זאת לפני, יש לי גם חבר שעשה את זה בדגם הידני לא מזמן. אשמח אם תתנו לי עצות וטיפים לעבודה, וכמו כן אם יש שירשור שקשור לנושא אשמח. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: בבעליותי:פיאט 127 81, פיאט אונו 1.1 91, פיאט טיפו 1.6 89, פיאט מריאה 98 1.6, פיאט 127 74, פיאסטה80,
|
הרכב הזה מאוד קשה לעבודה הטיימינג דורש כלים מיוחדים. לפי דעתי אל תעשה לבד.
תן לבעל מקצוע לעשות את העבודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
שיפוץ ראש מנוע בפיאט בראבה/ו/מריאה
בפיאט בראבו/ה/מריאה עם מנוע 1.6 אכן הסרת והרכבת ראש המנוע הנה מסובכת ועדינה ומחייבת שימוש בנועלי גלי זיזים יעודיים ובעבודה מדויקת של הרכבת רצועת התזמון (טיימינג) כראוי.
בברכה - רפי לין
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 1.1 , פגו' 306
|
אם יש לך את הכלים וקצת רצון הכל אפשרי.
את סגירות עושים באמצעות מפתח מומנט ואין כאן שום דבר לדעת. לגביי הטיימינג יש סימונים על כל גלגל זיזים בנפרד. מנוע יחסית מסובך אם אתה עושה את זה בשביל לחסוך בכסף לך לבעל מקצוע,כי אתה עלול לעשות כאן טעויות ונזק,אבל אם אתה עושה את זה כדי ללמוד , לך על זה! בשביל זה אתה בפורום כדי שיעזרו לך
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
בן, לצערי אני צריך לומר לך שבמקרה הזה אתה טועה.
צריך מכשיר יעודי כדי להרכיב רצועת טיימינג. כמו שרפי אמר. עשיתי מס' ראשים כאלה, למריאה. אין סימון על גלג"ש של הקמשפט. מי שמפרק או מרכיב את הגלגלים כדי להחליף מחזירי שמן, כאשר המכשיר היעודי מורכב עם 6 ברגים 3 בכל יחידה, שובר את השן של המכשיר, נזק של 700 ש"ח למכשיר. יחד עם זה, את המריאה הראשונה עשיתי בלי המכשיר. משום שלא מצאתי לקנות. צריך 3 אנשים כדי להניח את הרצועה במקום הנכון. שניים יתפסו משני הצדדים את הגלגלים, והשלישי יניח את הרצועה וימתח אותה. הכיוון של שני הקמשפטים הוא לא כמו ברכב אחר, צריך כוח רב כדי לכוון למקום, משום שהחפיפה נלחצת לצדדים ע"י הקפיצים. לגבי השאר אתה צודק. דוד.
שאלות בנושאים טכניים נא לפרסם בפורום. לכעוס ולהעלב הם, להעניש את עצמך על טעותם של אחרים. ![]() נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 25-04-11 ב 18:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: בבעליותי:פיאט 127 81, פיאט אונו 1.1 91, פיאט טיפו 1.6 89, פיאט מריאה 98 1.6, פיאט 127 74, פיאסטה80,
|
דוד צער לי אבל אתה טועה.
בקאמשפט כן יש סימנים. שני פסים אדומים שלא נמחקים. ועל המכסה הפנימי יש שני קוים אלכסונים. ולא צריך 3 אנשים. הבעיה היא כשמורידים את גלגלי הקאמשפט מאבדים כיוון בקייל. ומי שמכיר את המנוע יודע שבקייל יש חופש של שן שגורם לחיישן גל זיזים לתת הינפורמציה שגויה למחשב. אפשר לשים סימנים ולא צריך מכשיר מיוחד. אני בעברי אכלתי הרבה מנועים כאלו. כך שאני בשמחה יכול לעזור למי שרוצה להרכיב ללא הנועלים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
שמחתי לשמוע שאני טועה וללמוד דבר חדש.
אבל אם ללמוד אז כמו שצריך ! לא מצאתי סימנים שלא נמחקים. אולי אתה יכול להסביר בבקשה, כיצד תעשה טיימינג בלי המכשיר, לפיאט מריאה שתגיע אליך עם רצועה קרועה ?. תודה דוד.
![]() |
#8 |
Senior Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
הגלגלים שלי: בראבה
|
שלום, יש לי מנוע שלם כולל ראש שהחלפתי (עקב תיקון שלא הצליח), חלק מהחלקים חדשים וחלק פחות אבל טובים . אשמח למכור לך חלקים בזול. שמי בוריס, borismaild@gmail.com
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט בראבה
|
ישנם סימנים אדומים על הגלגלי שיניים אני עברתי עליהם עם טיפקס כדי להבליט(קשה לראות אותם)
סיימתי לפני חודש וחצי את הראש מנוע לאוטו בנתיים נוסע מצויין ללא בעיות. עשינו אני ועוד חבר את הטיימינג ללא מכשירים מיוחדים. זה אפשרי ולא מסובך יותר מידי. |
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מתכונן לשפץ 850 ספורט 1969 | pilot | פיאט אספנות | 21 | 24-02-10 01:21 |
האם ניתן לשפץ גלגל תנופה בדובלו JTD 2003 | amir | שאר הדגמים - טכני | 5 | 16-04-09 19:09 |
כמות שמן מנוע פונטו ספייס 02,מנוע 1245 16 שסתומים | gibson9655 | פונטו - טכני | 11 | 03-10-08 19:11 |
משפץ פיאט 128 78 מי שיכול לעזור? | botez 555 | פיאט אספנות | 3 | 12-02-08 13:29 |
התקנת מד חום מנוע בפונטו 55 מנוע 1108 {עזרה דחוף} | פורום הגראז' | 3 | 31-03-06 11:18 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד