![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
התחדשתי לי בפונטו 02 גיר רגיל 1.25 ,ובאמת אחלה רכב ,חסכוני מאוד מאוד (היה לי גטס אוטו לפני )
יש לי בעייה בחימום בפנים הרכב ,החימום בכלל מנותק ,2 הצינורות מנותקים מקיר הרכב עם מגשר , האים יש דרך לבדוק את הרדיאטור הפנימי אם הוא נוזל ע"י חיבור צינור מיים חיצוני ואז לבדוק אם יש נזילה ?או בכלל לחבר את הצינורות המנותקים חזרה ואז לבדוק ?(בדקתי את העלות במוסך שלי רוצים 1500 ש"ח )האים אפשר לתקן את הרדיאטור עיי הכנסת חומר לטיפול בסתימות כמו ברדיאטור רגיל ? לא יודע משהוא שאפשר לנסות לחסוך את ההוצעה הזאת ? אני יודע שהוחלף רדיאטור מזגן לחדש אולי סתם ניתקו ?(או סתם אני מקווה. תודה ויום טוב ,הזהרו בגשם היום .... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
בוקר טוב
בוקר טוב
![]() אצלי יש אותה בעיה עם הרדיאטור חימום שהוא מנותק ועקב כך אני קופא באוטו בערב/לילה ומה שמפשיר את האדים זה מזגן קירור ואני סתם קופא עוד יותר. עקב כך הלכתי אתמול למזגניסט ידוע מאוד בצפון, הסתכל על הרכב ונתן לי הצעת מחיר לתיקון כ-1000שקל. פירוק הדשבורד והחלפה לרדיאטור חדש. עבודה של 5-6 שעות. בדקתי בחברה והם רוצים כ1500 שקלים. אין סכנה שהרכב יתחמם אחרי ההחלפה? צריך למלא פראפאלו מחדש ולנקז אוויר? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
לדעתי, אתה סתם מקווה, אך אתה יכול לקפוץ למוסך שיבחן את הנושא. כדאי שתקפוץ למוסך אמין.
תכלס, אין שום סיבה לנתק צינורות אלא אם יש נזילה. האם החימום באמת קריטי לך?
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
הלכתי לחשמלאי שלי
הוא אמר אם ניתקו בטוח הרדיאטור התפוצץ!
ביקשתי לבדוק אבל הוא אמר שב 100% צריך להחליף האים לנסות לבדוק לבד ?ומה אני צריך להקפיד ! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
פירוק הדשבורד זה תהליך ארוך, לא קל, שדורש סבלנות וידע (אתה לא רוצה חלילה להפעיל את הכרית אוויר בזמן שאתה יושב מולה נכון?). יש סיבה שהעלות פירוק והרכבה שלו גבוהה ושהעבודה לוקחת זמן רב.
אצלי יש את אותה הבעיה, ובחורף זה בהחלט מעיק ומציק (אף אחד לא מוכן לנסוע איתי ברכב לפחות זה חוסך דלק ), ונכון להיום אני לא תיקנתי זאת פשוט עקב המחיר הגבוה, אבל אני חושב שאעשה זאת החורף, או שפשוט אחסוך ואתקן כבר לחורף הבא.לדבר כזה (פירוק דשבורד) אני אישית הייתי מעדיף להשקיע עוד כסף, ולקחת את הרכב למוסך מורשה פיאט טוב ואמין, שיפרק את הדשבורד כמו שצריך והכי חשוב - ירכיב אותו כמו שצריך (עוד 2 קירקושים מהרכב ואני אשבור משהו ).הדילמה העיקרית שלי בעניין (מלבד הכסף) זה עצם העובדה שנוזל הקירור החם תמיד זורם מתחת לדשבורד (במצב תקין שהוא מחובר לרדיאטור הפנימי) ולפי מה שהבנתי זה מוסיף עוד חום לתא הנהג בימי הקיץ החמים גם ככה.
|
|
|
#6 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
תחבר אותו בחזרה, תנקז אוויר כמו שצריך ותיסע איתו כמה ימים. אם הוא נוזל אתה תרגיש ותריח את זה ובמקרה הרע זה ישרוף את המחשב כריות אוויר.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
בחייך!!! לא דילמה ולא נעליים... אם התיקון היה זול היית כבר מבצע אותו מזמן!
החום שמוסיף נוזל הקירור שנכנס לקבינה, הוא פרומיל לעומת החום שנכנס מהשמש הישירה בקיץ. בשביל זה יש מזגן.. ![]() בקיצור, אין ספק שמדובר בעבודה מעיקה לבעל המקצוע, יותר מאשר רוב ה"פו"ה" הרגילים. לכן המחיר הגבוה. לפותח השרשור - מציע לך שלא להתעסק עם חומרים במקרים כאלו. אם הצנרת כבר נותקה, ברור שהיתה בעיה, ולשלם כסף עבור חיבורה מחדש, רק כדי לנסות חומרי אטימה, זה קצת מיותר ויעלה בסוף יותר... נערך לאחרונה על ידי רקובי : 02-11-09 ב 12:19. סיבה: למען הסר ספק: אצלי החימום מעולם לא נותק |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
אני קורא את השרשור וצוחק!
יש עוד מישהו שלא הזכיר שגם לו ניתקו את הצינורות עם מגשר? כי גם אני מצטרף לקודמיי, גם לי אין חימום באוטו וכל הסיפטומים הנלווים שתיאר r.a20. נערך לאחרונה על ידי moty003 : 02-11-09 ב 12:51. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
לי יש חימום באוטו. אפילו באונו.
איזה עבודה מציקה זאת הייתה....
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
חבר'ה מה אתם אומרים
האם שווה לתקן או לא?
היו לי על האוטו המון הוצאות בזמן האחרון עם המנוע. האם בכלל שווה להכניס את זה לתיקון או לסחוב עוד חורף בלי זה? העניין שמציק זה ההפשרת אדים שצריך בשבילה להפעיל קירור |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטוhgt רעש תיקתוק מההגה לאחר כיבוי המנוע+ שאלה לגבי התקנת טלפון קבוע ברכב | yaniv hgt | פונטו - טכני | 22 | 28-04-09 22:42 |
| צריך הכוונה לדגם הפונטו הכדאי לי במסגרת תקציב | ישראל | יעוץ ברכישת רכב | 15 | 06-03-08 00:15 |
| מה החוק אומר לגבי מסך LCD ברכב ? | פיאט כללי | 2 | 18-04-07 19:53 | |
| חימום שאולי צריך להיות כך | פורום הגראז' | 7 | 08-01-07 19:23 | |
| עזרה דחופה - חימום יתר... | פורום הגראז' | 5 | 12-08-06 06:00 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד