מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > אודיו
עקוב אחרינו ב-RSS

אודיו אודיו ומולטימדיה לרכב.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

גלריה צבע לפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום של ניקיון של בראבו היפה שלי.

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 08-08-09, 22:06   #1
zuzu
Junior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו
אין לי ספיס יש לי את הדור הראשון.
ושאלתי את אלי איפה הוא סם את הקומפוננטים שלו אם הוא לא עשה חורים בדלתות! מה שאני מתכנן לעשות ז לחתוך בדלתות ואם לאלי יש קומפוננתי שאפשר להתקין בדשבור אז אני אקנה מבלי לחתוך בדלתות.
zuzu מנותק  
ישן 10-08-09, 00:06   #2
אלי_בוני
Senior Member

האווטאר של אלי_בוני

הגלגלים שלי: Fiat Punto MK2 Young 2003
יש קומפוננטים שאפשר להביא בלי לחתוך אני לא יודע מה המידות של הפנוטו של הדור 1 בדלתות, תבדוק את זה ותגיד לי ככה אני יוכל להמליץ לך גם על קומפוננט טוב למידות האלה.
רק על תשכח שיש לך קרוסוברים ושאתה צריך למצוא להם מקום טוב גם לזה שלא ישחקו, טויטרים אני לא חושב שיהיה בעיה לשים אותם רק תבחר מקום ותדביק אותם .
ועוד משהו אתה יכול לעשות הרחבה מקסימום לרמקולים ומבלי לחתוך או משהו קודם תברר מה המידות שלך.
ישן 10-08-09, 01:44   #3
zuzu
Junior Member

*** אין לי חורים בדלתות! יש לי חורים בדשבורד והגודל של החור שם אם אני לא טועה זה 3.5 ואני לא חושב שיש קומפוננטים בגודל כזה!
אז ככה אני תכנני לחתוך בדלתות לגודל 6.6 ואת הטויטרים תכננתי לסים איפה שהחורים בדשבורד אבל את הקרוסאוברים אני לא באמת יודע תמליץ לי אתה ! או יש לך מקום טוב לסים! ושוב תודה על התמיכה ***!
zuzu מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-08-09, 02:55   #4
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
ZUZU, גם אם יש קומפוננטים במידה 3.5" אל תגע בהם. רמקול בקוטר כזה לא יכול לנגן תדרים נמוכים בעצמה שאפשר לשמוע ולכן הוא לא רלוונטי בכלל, לדעתי האישית.
המצב בפונטו דור ראשון הוא כזה (בהנחה שאתה מעוניין להתקין קומפוננט):
1. אין מקום למידוופר של הקומפוננט בדלת, החלון יורד כמעט צמוד לדיפון. חובה לעשות בניה בדלת או בניה בקיקפאנל (אזור הרגליים בסמוך לדלת).
2. בניה אפשר לעשות בסכומים זעומים של 200-300 ש"ח ואפשר גם ב-2500 ש"כ אם הולכים לכיוון של פיבר ובעל מקצוע. ערוך חיפוש בנושא, יש כמה פרוייקטים וקישורים לפרוייקטים יפים מאוד שעלו גרושים.
3. טוויטרים אפשר להתקין במקום ה-3.5" על הדשבורד או על הקורות או על הדשבורד עצמו באופן חשוף.
4. קרוסים אפשר להתקין באחת משתי אפשרויות.
הראשונה - סמוך למגבר. זבר כזה ידרוש הרצה של 4 זוגות כבלים לקדמת הרכב אך יקל על הפיכת פאזות וכדומה.
השניה - בקיקפאנלים (מאחרי השטיח, צמוד או בתוך הדשבורד מלמטה) זו היתה האפשרות שלי. בסה"כ הגישה למקום די נוחה.

אלי בוני, מבחינת הספק אתה צודק כל עוד מדובר על מגבר חלש שלא יכול להחזיק את כל מה שמותקן עליו. מגבר איכותי יחסית ומספיק חזק ייתן אחלה עבודה ויחזיק יפה סאב וזוג קומפוננטים מבלי למצמץ. כנראה שהנסיון שיש לך הוא עם מגברים חלשים. מנסיוני האישי עם שלושה רכבים שונים כאשר באחד מהם יש מגבר 6 ערוצים שמחזיק 2 זוגות קומפוננטים וסאב עצבן, לא נתקלתי מעולם בבעיות מיוחדות של "אי ספיקת מגבר" או משהו בכיוון.
ישן 10-08-09, 03:10   #5
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
אלי, מה שאתה אומר לא נכון.
ברמות נמוכות של מערכות (להלן מורל פולס) אין מה להתעסק עם מונובלוק, אלה אם מחליטים להגביר אחוריים (שזה יוצא בזבוז של כסף).
מגבר רגיל המוציא 50rms לערוץ יביא בגישור סביבות ה-200rms ככה יוכל להעיף לך באוויר kicker comp c, שהסאב הנ"ל הוא 150rms, שזה בערך העוצמה שאנשים שמים עם מורל פולס.
מגבר המוציא 100rms לערוץ יביא בגישור 300rms+, כך יוכל להגביר סאבים מסביבות ה-250 עד ה-350 ולנצל אותם מצויין.
סאב יותר מ-350rms ניתן להפעיל על מגבר 4 ערוצים אך "בדרך כלל" לא ינוצל כמו שצריך.
במערכות ברמות נמוכות לא צריך ועדיף שלא להתקין מונובלוק, הדורש גם התקנת קבל, אלה להשתמש בכסף המיועד לזאת בשביל לקנות מגבר 4 ערוצים אחד יותר איכותי.
אחד הדברים הכי חשובים היא התמורה לכסף, ובשביל בנאדם שמעוניין לקנות קומפוננט בתקציב של מורל פולס, ואתה מציע לו גם לקנות מונו/קבל זו תמורה גרועה לכסף, היא יכול במחיר של המונו/קבל להשקיע על קומפוננט קידמי יותר טוב/מגבר 4 ערוצים יותר טוב/ סאב יותר טוב.
כל אלה יתנו לו תמורה יותר טובה לכסף, איכות יותר טובה והוא יהיה יותר מרוצה.

באמת שניסיתי לא להשתתף בנושא הזה כי הנושאים בתחום האודיו באמת חוזרים על עצמם ואנשים מגיעים מקובעים ומבקשים עצה בחיפוש להצדיק את המחשבה שלהם, ולא מקשיבים כאשר נאמר להם אחרת. (מצטער אך כך זה מנסיוני בתחום בפורום)
אני אישית לא אומר שאני הכי מבין בתחום הסאונד, לכן עכשיו גם כאשר אני משדרג/בונה מערכת לעצמי אני מתייעץ עם אנשים יותר מנוסים בתחום ולוקח את עצתם.
בכל זאת שיהיה בהצלחה
ישן 10-08-09, 14:20   #6
zuzu
Junior Member

אוקי אז ככה DODIHOB רציתי לדעתמה רע במורל פולס ואם הוא לא מספק רצון אז אני מוכן לקנות קומפוננת אחר אבל חשבתי שהוא מיצר 100 RMS אז שווה לקנות אותו כי אני רואה מלה קומפוננטים שמיצרים 60-80 במקרה הטוב!
מה שאני רוצה מהקומפוננת שלי בעיקר איכות ושלא יזיף לי בבס זה כמעת הכי חשוב שיתן לי את הבאס המדויק עד שאני אקנה סאב .. כי המצב לא מאפשר לי ליקנות סאב... אם המורל פולס לא עונה לדרישות שלי תגידו לי או שתציעו לי משהוא אחר אבל אם כן הוא עונה אז אני מעדיף לקנות אותו בגלל שהוא זול! תודה לכם באמת!
ישן 10-08-09, 15:18   #7
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
אני לא אמרתי שהמורל פולס אינו קומפוננט טוב.
הכל זה בהתאם לתקציב, ובתקציב שלך הוא מצויין.
תקן אותי אם אני טועה, עכשיו אתה רוצה להתקין מגבר וקומפוננט ואמרת שכרגע אין תקציב לסאב, אך יותקן בהמשך.
הקומפוננט לא יתן לך הרבה או אפילו מידה מספקת של באס, אך הוא הכי טוב למחיר, מה שתוכל לעשות הוא בינתיים להגביר עם המגבר את ה-6x9 JVC שיש לך וכך יהיה לך באס מסויים עד שתתקין סאבוופר.
מגבר בתקציב שביקשת, אישית לא הייתי מתקרב למגבר חדש במחיר הזה, אלה מחפש מגבר יד2.
אתה יכול למצוא Planet audio/JBL/Infinity וכדומה טובים בקארספורום.
אם תצטרך עזרה בחיפוש אוכל לתת יד ועצה.
שוב זה מתבסס על התמורה הכי טובה לתקציב שלך.
בהצלחה
ישן 10-08-09, 17:38   #8
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
צטט:
במקור פורסם על ידי zuzu צפה בהודעה
אוקי אז ככה DODIHOB רציתי לדעתמה רע במורל פולס ואם הוא לא מספק רצון אז אני מוכן לקנות קומפוננת אחר אבל חשבתי שהוא מיצר 100 RMS אז שווה לקנות אותו כי אני רואה מלה קומפוננטים שמיצרים 60-80 במקרה הטוב!
מה שאני רוצה מהקומפוננת שלי בעיקר איכות ושלא יזיף לי בבס זה כמעת הכי חשוב שיתן לי את הבאס המדויק עד שאני אקנה סאב .. כי המצב לא מאפשר לי ליקנות סאב... אם המורל פולס לא עונה לדרישות שלי תגידו לי או שתציעו לי משהוא אחר אבל אם כן הוא עונה אז אני מעדיף לקנות אותו בגלל שהוא זול! תודה לכם באמת!
זוזו, העסק הוא כזה.
רמקול לא מייצר וואטים, רמקול בנוי "לספוג" וואטים מבלי להתפרק. כלומר, רמקול של 100WATT אמור להמשיך לנגן כל עוד לא "תדחף" אליו יותר מ-100WATT. למה אמור?! כי לפעמים ישנם עיוותים בצלילים המועברים לרמקול ופוגעים בו.

ע"פ הנראה, המערכת שלך מתוכננת לתקציב לא גבוה מדי אם אתה חושב לכיוון הפולס. הפולס יודעים לנגן יפה כל עוד הם מוגברים ומכוונים כראוי, זאת על-אף שהם רמקולים ברמת ה"כניסה". כלומר הם הרמקולים המוגדרים הכי פשוטים מבין הקומפוננטים של מורל אבל, הם עדיין לא הכי פשוטים בשוק ובסה"כ הם ברמה לא רעה.
קומפוננט ברמות האלה יכול לספק כמות מסויימת של באס, אך עדיין לא ידע לרדת נמוך לתדרים שסאב אמור לרדת אליהם.

מה התקציב שלך למערכת בכלל? כמה אתה רואה את עצמך משקיע בחצי השנה הקרובה בנושא?
אחרי שתענה על זה אולי נצליח להציע לך משהו שמתאים לך.
ישן 11-08-09, 03:07   #9
zuzu
Junior Member

את האמת אני מוכן להשקיע בעיקר על המגבר כי נראה לי הכי חשוב.
אבל מה שיש לי עכשיו זה ככה 5000 שקל לקטמפוננט אפשר עד 800 ומגבר אותו דבר...
בנתיים אני עובד במסרה חלקית אז אין תקציב .
ובקשר לשאלה כמה אני רואה את עצמי משקיע בחצי השנה הקרובה.. אז ככה אני באמת לא יודע אם אני אשאר חיי עד מחר.
אבל ברצינות שאני לא יכול לזרוק לך מספר אבל מה שכן אם תהיה לי את האפשרות להוציא כסף על זה אז למה לא.
אני מאלה שאוהבים איכות ואין להם איך לשלם חח.

נערך לאחרונה על ידי zuzu : 11-08-09 ב 03:12.
תגובה

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות