![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
אכן המחיר 120 עדיין.
הוא טוען שקצת מוזר שברכב שנת 2005 המזגן כבר לא מקרר הוא רוצה לבדוק את המערכת קירור עם "גלאי" שברשותו ולראות אם יש בעייה אחרת הוא גם כבר החליט ש"ברכבים האלה" יש הרבה פעמים בעיה במעבה. לי נשמע שלאחר כמעט 5 שנים (מיוני 2004) טיבעי שיהיה חסר גז לא ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
קודם כל שנת הייצור של הרכב שלך היא 2004. זה שרשום אצלך ברישיון 2005 זה ממש לא נכון, זאת היתה שיטה מוזרה ביותר שהיתה נהוגה עד כה.
המערכת הזאת היא מערכת סגורה ולא אמור להיעלם שם גז. חברת "פיאט" טוענת שיש בריחת גז "טבעית", אבל זה לדעתי בולשיט אחד גדול לכיסוי תחת של עיניני אחריות וכ'. גם אני שהייתי שם נאמר לי שיש בעיות עם הפונטו ספייס וגם זכור לי שכתבתי על זה בעבר, הבעל מקצוע הזה החליף לפונטו HGT הצהובה שמסתובבת כאן (לא לאבארט' הצהובה אלא לרגילה) את רוב החלקים של מערכת מיזוג האוויר (כולל מדחס) בעלות של כ- 4000 ש"ח לאחר שהיא נהרסה. אכן מדובר בבעל מקצוע מומחה ומקצועי, כל הרכבים של המשפחה שלנו ביקרו אצלו. אני משער שאותי הוא זוכר, תגיד לו פיאט אונו אדומה עם מזגן מקורי אולי הוא יזכור... עריכה: רק עכשיו שמתי לב לעיניין "גז סיני"... זה נשמע לי מטופש ביותר! זה הריי גז למזגן, זה לא נוזל כלשהו ולא חלק כלשהו. מעניין מאוד, פעם ראשונה אני שומע על דבר כזה. נערך לאחרונה על ידי stio : 27-03-09 ב 10:38. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
לא נכון גיא.
מערכות סגורות קיימות רק בתיאוריה, או בשעורי פיזיקה בתיכון. תמיד ישנם מקומות מהם הנוזל, גז, אנרגיה יכולה לברוח החוצה מהמערכת. חיברת שסתום ממנו תוכל למלא גז למערכת? הנה נקודת בריחה אחת. הצינור מתחבר למדחס? הנה עוד אחת. להמשיך? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
ברגע שלא מפעלים את המזגן לתקופה ממושכת (שבועיים ומעלה) "בורח" גז מהחיבורים השונים והגומיות שיש במקומות שונים. אז בוא נגיד שמספיק שלושה חורפים שבהם לא היה שימוש כמעט במזגן וכבר חסר לך 50%.
אפשר למנוע את התופעה כמעט לחלוטין (כל עוד אין נזילות) ע"י הפעלת המדחס כחצי שעה בשבוע (סה"כ) כל שבוע במשך השנה. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
צטט:
הוא גם גורם נזק למכשירים שלהם |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
כן, גם אני ראיתי את זה לפני כמה שעות. דווקא התפלאתי לתשובה כ"כ חד משמעית ומדוייקת מצד מנהל פורום, בד"כ התשובות שלהם משולבות בהעלבות.
בכל מקרה אם זה נכון מה שהוא אומר (ועדיין לא שמעתי על כך בחיים), אז סמי ממגידו לא משתמש ב "גז סיני", כי אני הייתי אצלנו מס' פעמים ולא קרה כלום למדחס ולא לשום דבר אחר. אגב, שמזג האוויר הגשום וקר ששורר עכשיו לא יטעה אותך, שבוע הבא יהיה חם ואפילו על גבול השרב, ולכן הייתי מתקן את התקלה. בהצלחה |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
התעלקות קלה אם כבר בגז למזגן עסקינן...
שלום לכולם,
אצלי כבר פעמיים מולא גז בערך באזור אפריל-מאי כי חסר גז באופן משמעותי. השנה המצב לא שונה - אבל: שאתם מדברים על מחירים באזור ה-150 ש"ח לוואקום + גז, שלהבנתי זו הפעולה הנכונה (משיכת כל הגז, ומילוי כמות מתאימה). לעומת הפעולה ה"פשוטה" יותר, שבה מחברים את הבלון למערכת, ובעת פעולת המזגן, נמשכת כמות מסויימת שאי אפשר בדיוק למדוד, מהבלון - עד שאחד השעונין מראה על הפרש לחצים סביר - וניתוק הבלון. זה עלה לי בכל שנה 150 ש"ח פלוס מינוס. השאלה אם מישהו מכיר מקום במרכז שיעשה מילוי כזה במחיר של כ-150 ש"ח, ואולי גם יוסיף את הזרחן באותו כסף ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
תנסה לברר אצל אשר מיזוג אוויר. הוא נמצא בבני ברק.
אגב, באונו משתמשים בגז מסוג אחד (הגז הישן) ובפונטו בגז החדש. הם שונים אחד מהשני בעלויות ובאופן המילוי.
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
במקום שאני מילאתי בו (מוסך של אבא של חבר קרוב), יש לו מכונה ממוחשבת, עם לדעתי, כל רכב שקיים כיום וב10 השנים האחרונות על הכביש.
המכונה יודעת בדיוק כמה גרם למלא, כמה זמן לעשות וואקום וכו' כל מה שצריך זה ללחוץ על כפתור. מדהים הטכנולוגיה הזו, מדהים. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |