![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
אכן הכתומים האלה הם האטמים של סעפת היניקה והם מוחלפים כחלק משיפוץ הראש. האטמים האלה הם חלק מערכת (קיט) האטמים של פתיחת ראש מנוע(מקורי של פיאט).
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
סטודנט:
האם תוכל לעדכן אותנו מה הוחלף, כמה עלה והאם אתה מרגיש כעת שיפור בהתנהגות הרכב? |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Senior Member
|
הפונטו שוחררה מהמוסך עם הוראות ברורות: לעקוב מדי יום! אחר נוזל קירור ושמן. לחזור עוד 500 ק"מ לחיזוק ראש מנוע ולבדיקת נזילות. חשוב.
בסופו של דבר היה צורך בשיפוץ ראש-מנוע ולא רק ביישור. כלומר, שלייף הכולל גם החלפת גומיות שסתומים. כלומר נזק כתוצאה מהתחממות. מה הוחלף ??? מה לא ?! : - שיפוץ ראש-מנוע, סט אטמים מקוריים לשיפוץ ראש (למעשה, כמעט כל האטמים שבמנוע) - רצועת טיימינג ומותחן (די חובה) - משאבת מים (רצוי מאוד, בכל מקרה הייתה ממנה נזילה קלה) (את שני אלה ממילא התכוונתי להחליף עוד שנה) - מחבר מים וחיישן חום בסעפת היניקה***. היה בו נזק חום, מאוד יתכן ונזל. בתמונה של סעפת היניקה אפשר לראות את מחבר ה- T הזה, זה המחבר שחיישן החום (הירוק) יושב בו. - טרמוסטט (אני רציתי) - פקק מים בצד שמאל של הבלוק (נזילה קלה מאוד, מה זה בינינו עוד 50 ש"ח) - תושבת מנוע עליונה (הייתה חצי קרועה, אין תחליפי, 800 ש"ח!. איזו מכה כואבת) - רצועת מנוע (בלוייה) - שמן מנוע ופילטר (ברור) - נוזל קירור (חובה) - ניקוי מצערת (עלינו On the house) - והאלמנט עמוק עמוק *** גם המכונאי הסכים איתי שיתכן והייתה נזילה קלה מהמחבר הזה (בתמונות למעלה של סעפת היניקה, סימני "אבנית"), שגרמה גם לקריאה מעט שגויה של חיישן החום ולכן הנזק גדול יותר ממה שחשבו בהתחלה. בכל מקרה זו לא יותר מתיאוריה כי יתכן והנזק לחלק הזה הוא חלק מנזקי ההתחממות. קשה לדעת בוודאות מה קדם למה. צליל המנוע כעת שונה!.קצת שקט יותר. הטורים יציבים (ניקוי מצערת), הרכב מגיב טוב יותר לגז, שיפור בסחיבה. יותר כוח זמין (אבל עדיין זו לא מרצדס). בנסיעה בשעת שיא החום באיזור שורש (נסעתי בכוונה על 70 על כ- 3000 טורים) הרכב התחמם חצי קו מעל האמצע. ואגב, הם לא פוסלים שעדיין יש מצב שיש סתימה חלקית ברדיאטור. בביקורת אני אמור לדווח כמה הרכב מתחמם ואז יחליטו. אם מתחמם יותר מטיפה מעל האמצע אז להביא למוסך על גרר לבדיקה, אלו ההוראות. נערך לאחרונה על ידי student : 17-08-08 ב 23:29. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Senior Member
|
נקווה שתחזור להנות עכשיו מהרכב
אם זה קרה לך, זה יכול לקרות לכל אחד הכל עניין של מזל בסופו של דבר , ואחד כמוך שמקפיד על הפרטים הכי קטנים, רק ממזער את הסיכוי שמשהו כזה יקרה וכמו שאתה רואה , למנוע לגמרי אי אפשר |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Senior Member
|
חוסר מזל ? אולי!
פיאט ? אולי! יהירות ? אולי! הלקח (שנאמר במוסך): הרכב מאבד קצת מים? סע בהקדם למוסך לבדיקה!. בדיקה עולה הרבה הרבה פחות מראש מנוע! האוטו מתחמם מאוד בנסיעה? לא טוב! תעצור בצד ותן לרכב להתקרר (עם מנוע עובד). למרות שגם זה בפני עצמו עלול להיות בעייתי במצבים מסויימים. ושוב - לך למוסך לבדיקה בהקדם. תודה לכל המנחמים. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Senior Member
|
אם אתה זוכר היה לי לפני כמה חודשים איבוד מים ממש מזערי
שרק פדאנט כמו חבר מועדון פיאט ישים לב ![]() ראיתי בדיוק מהיכן זה מגיע ולהיכן זה מטפטף, ההשערה היתה משאבה מטפטפת חיכיתי עם זה משהו כמו שלושה חודשים!! , למזלי היה מדובר באטם גומי עגול וקטנטן על אחד הצינורות , שממנו טיפטף נוזל הקירור , בגלל שידעתי להגיד למכונאי בדיוק מאיפה נוזל ואיפה אני רואה כתמים לבנים, מצאנו את מקור הבעייה בשנייה וחצי אגב, הגומי המסכן הזה בקוטר 3 ס"מ עולה כ 70 ש"ח במורשה. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
מקווה שתהנה מהרכב ושהבעיה נפתרה.
אצלי היתה תופעה שהשעון היה עובר לפעמים את החצי בקו אחד. התעלמתי ואחרי חודש אחד הוא עבר את האמצע ב- 3 קווים. נסעתי לחשמלאי ולא מצא כלום. שבוע אח"כ נסעתי (למי שמכיר) בכביש מעין העמק עד יוקנעם מערב, ושם השעון עלה והמנוע התחמם. מזל ששמתי לב, זה היה ב- 90 קמ"ש! עצרתי בצד בשוליים ודוממתי מנוע מיד. מיד התחילו לעוף כל המים מהרדיאטור ויצא מלא עשן לבן מהמכסה מנוע. לא היתה לי ברירה ודירדרתי את הרכב עם מנוע כבוי ואיתות מצוקה עובד מהכניסה המערבית של יוקנעם עד מרכז "ביג". המצלמה היתה עליי אז יש תמונות. התמונות קשות לצפייה... חשוב לציין שהצלתי את המנוע והראש מנוע! כולה התרמוסטט נתפס, החלפתי גם את היוניט. הרכב נסע מאז עוד 3000 ק"מ ללא בעיות ואני נוסע על המנוע/ ראש המקוריים! ![]()
נערך לאחרונה על ידי stio : 17-08-08 ב 23:20. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Senior Member
|
צטט:
לפני שמסיקים שהרדיאטור סתום בודקים את כל האופציות האחרות (אוויר במערכת, נזילות, טרמוסטט, ראש מנוע ועוד). אם הכל תקין אז מגיעים אולי למסקנה שיש בעיה ברדיאטור. לפעמים הבדיקה היא הניקוי עצמו. בכל הבדיקות שעשו לרכב במוסך לאחר הראש מנוע לא מצאו בעיית התחממות או משהו בנוגע לרדיאטור. אבל אם בנסיעה האוטו כן יתחמם הם יחשבו לכיוון רדיאטור סתום חלקית. מה לא הבנת: |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Senior Member
|
שאלה מעניינת.....
האם ההתחממות גרמה לנזק לראש או שהנזק לראש גרם להתחממות? נערך לאחרונה על ידי gsk : 18-08-08 ב 17:16. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ניקוי רדיאטור ב HGT 2001 | assaf HGT | פונטו - טכני | 41 | 08-08-08 19:39 |
| נתקעתי עם האוטו. מנוע מתחמם, מאוורר לא עובד | stio | אונו - טכני | 17 | 24-04-08 18:55 |
| פיאט פונטו ELX 2001 כשהדלק מגיע ל 1/4 מיכל הרכב מתחיל לקרטע! | Federbush | פונטו - טכני | 2 | 17-03-08 11:44 |
| רעש תיקטוק מוזר במנוע בזמן פתיחת מצערת תחת עומס ! | Amit | פונטו - טכני | 0 | 20-01-08 00:19 |
| הפונטו מתחמם שוב ושוב | פורום הגראז' | 7 | 23-12-06 19:21 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד