![]() |
|
![]() |
רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פולו
|
iturbo- גסיסתו של הספורט המוטורי בישראל 2008.
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
|
משהו שמעולם לא היה חי, אינו יכול לגסוס. התארגנות חובבנית [לא משנה אם זה תחת שרביטו של נהג מירוצים כזה או אחר] איננה "ספורט מוטורי". אי אפשר לקיים פה מירוצים כאשר כל פקידי הממשל אינם מבינים את התועלת שבכך ומטרפדים כל יוזמה בנושא. גם החוק עליו עמלו דני לוי ואהוד רצאבי צובר היום אבק על שולחן באיזו פינה נידחת. האבסורד הוא שבכל מדינה קצת מפותחת, אין צורך בשום חוק כזה. רק במדינה המנוהלת על ידי להקת בבונים, צריך לשבת ולהוציא חוק! בשביל הנאה.
בשביל לקיים מירוצים, צריך תשתית, צריך שיתוף פעולה של יבואנים, צריך שוק מעורה, ומעל הכול צריך פה תרבות! ואין פה אף לא אחד מהסעיפים הללו. יש כאן הרבה מאוד יזמים בנושא, והרבה מאוד חולמים. העניין הוא שגם בשביל לחלום בישראל של 2008, צריך לעבור שוב בכנסת.
![]() |
#3 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
דווקא הייתה כאן איזה התחלה של התארגנות וקצת אופטימיות. אבל זה מתיש להילחם בכולם כל הזמן, וזה נוראי שמסלולים החליטו לגבות תשלום גבוה על תחרויות הג'ימקאנה.
וזה באמת עצוב לדעתי שכלום לא התקדם פה אפילו קצת. אולי בעתיד, כאשר יבינו שכמו שאין חוק מיוחד לג'ודו, כדורגל או כל ספורט אחר - אז גם לספורט מוטורי לא צריך חוק מיוחד. רק אתרים שבהם אפשר לקיים ארועי ספורט מוטורי. ועצוב לי על אהוד רצאבי שבאמת חשב שהוא יוכל לשנות את המדינה שלנו.
![]() |
#4 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
ביום ש"המדינה" תבין שספורט מוטורי לא קשור למשרד התחבורה, אז ורק אז יצליחו ליצור ספורט כזה.
למה לטיפוס הרים בארץ אין חוק? מסוכן לא פחות, וטעויות של המטפס יכולות לעלות גם בחיי האנשים האחרים שלמטה. הספורט היחיד, לידיעתי, שמעוגן בחוק הוא הצלילה, שם אחוז התאונות כנראה גבוה והם היו צריכים להכניס חוק שמחייב צלילה עם ביטוח על-מנת לכסות הוצאות של תאי לחץ וכדומה. בקיצור, המדינה עצלנית ואוהבי הספורט המוטורי סובלים. זו דעתי בשניה ורבע.
![]() |
#5 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
כשהתאמנתי בג'ודו, ואח"כ בקונג פו גם היה לי ביטוח - והם לא מעוגנים בחוק.
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
|
אז למה יש את "חוק הצלילה"?
מהם המניעים לחקיקת חוק שכזה?
![]() |
#7 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אולי כדי לא לפגוע בחיים שם למטה.
אולי דברים שמגדירים מה אסור/מותר לדוג ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
מנהל
|
לא נראה לי.
החוק מגדיר למי מותר לצלול. מהן ההסמכות (כוכב אחד, 2 כוכבים, וכו) ועל-פיהן נקבע מה העומק המותר לכל צולל לצלול. החוק מגדיר חובת קיום ביטוח. איסור הצלילה לבד אלא רק בליווי של צוללנים נוספים. החוק מגביל את החנויות וספקי מיכלי האוויר, למלא מיכלי אוויר לצוללנים מוסמכים בלבד. אני מניח שיש שם עוד אי אילו הגבלות ו\או היתרים שאינני בקיא בהם אך בגדול זה מה שהחוק אומר.
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פולו
|
ניר ידידי.
רק לשם הבהרה. הדגשתי כי בעבר היה כאן ספורט מוטורי ראוי- ע"ע מרוצי אשקלון שהיו בשיאם בשנות ה-80'. הדור שלא ידע את יוסף ודאי לא יבין זאת. מעבר לזה גם התארגנות "ממוסדת" יחסית ,גם אם זה תחת חברת מסלולים במקרה זה שהצליחה לגבש ליגה, בה השתתפו שלל נהגים לפי קטגוריות ,דבר שגיבש ונתן נופף ספורטיבי וכך היה כאן איזשהו טעם של ספורט מוטורי ראוי.(אם כי לא היה כאן מסלול מרוצים אמיתי). השנה אין אפילו את זה וחבל. שבת שלום
אילן פייביש עורך מגזין הרכב -Turbo Magazine המגזין למכוניות ספורט ויוקרה www.turbomagazine.co.il נערך לאחרונה על ידי turbo : 13-06-08 ב 12:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
BMW M3 E92 2008- בMבחן הדורות בישראל- בלעדי למגזין iturbo | turbo | רכב כללי | 6 | 21-03-08 23:27 |
אירוע מספר 4 לקידום הספורט המוטורי | מועדון פיאט ישראל | 70 | 04-04-07 00:42 | |
אירוע לקידום הספורט המוטורי | מועדון פיאט ישראל | 22 | 03-04-07 03:21 | |
אירוע III-לקידום הספורט המוטורי ותרבות הנהיגה בישראל 7.4.06 | מועדון פיאט ישראל | 54 | 08-04-06 21:44 | |
אושר סופי חוק הספורט המוטורי בישראל!! | פיאט כללי | 3 | 26-12-05 19:40 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד