![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guest
|
אני יודע שאחרי קילומטר וחצי שניים
הטורים יציבים וחון המנוע ואפשר לסגור את הצ'וק |
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
צביקה שמעתי שיש כאלה שאומרים שזה לא טוב או לא בריא להפעיל את הצ'וק כל הזמן
כי זה הורס את הקרבורטור או דברים אחרים ואני אצטרך לעשות לו שיפוץ אם אני ארבה להשתמש ב צו'ק זה נכון? |
|
|
#3 |
|
Guest
|
אם תשתמש בצ'וק כל הזמן, יותר מדי דלק יוזרם למנוע שלך, דבר שיגרום לפיח בחלל הצילינדר ועל הבוכנה, צריכת דלק גבוהה, זיהום אוויר, עלול לחדור בגלל זה דלק לשמן ובלאי מואץ למנוע.
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
מה זה נקרא כל הזמן
רק בזמן שהאוטו קר נסיעה של שני קלומטר ואז סוגר את הרבע צ'וק שהפעלתי במהלך הנסיעה. עדיף לחמם חמש דקות את האוטו על ניוטרל? או שיש לך הצעה אחרת. כל אחד אומר לי משהו אחר? האם שימוש בצ'וק לא גורם נזק לקרבורטור עם הזמן ואז אצטרך לעשות שיפוץ שוב לקרבורטור? |
|
|
#5 |
|
Guest
|
כל הזמן, פשוטו כמשמעו, צריכים להשתמש בצ'וק גם כשהאוטו חם, או שהוא מתחמם לאט.
אני לא יודע כמה זמן לוקח לך לעבור את שני הקילומטרים הנ"ל. אין שום צורך לחמם את האוטו בעמידה, בנסיעה הוא מתחמם יותר טוב ![]() שימוש בצ'וק לא גורם נזק לקרבורטור לאורך זמן. בשביל זה הוא נועד. גם ברכבים מוזרקים בהתחלה מחשב הרכב מעשיר את התערובת - שזה בעצם תפקידו של הצ'וק. מלא מיכל, סע 100 ק"מ על 90 קמ"ש, מלא שוב, וספר לנו כמה דלק נכנס בפעם השניה. זאת הצריכה שלך. בצריכה עירונית קשה לאמוד כיוון שהרכב נמצא הרבה זמן בעמידה, ואז בעצם צריכת הדלק הגרועה ביותר (אין סוף ליטרים לק"מ, בגלל שלא זזים). יכול להיות שהרכב שלך יתגלה כתקין בסופו של דבר. סופ"ש נעים
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
אתה לא הבנת אותי
לגבי צריכת הדלק אני כל הזמן בודק וזה משתפר אני לא דיברתי על זה אני מדבר על הצ'וק שאמרת שזה לא בריא להשתמש איתו מצד שני לא נתת פתרון אחר איך לוותר על הצ'וק. לא הבנתי מהדברים שלך כן להשתמש עם הצ'וק או לא? את השני קילומטרים לוקח לעבור כשתיים וחצי דקות לערך פחות או יותר. |
|
|
#7 | |
|
Guest
|
צטט:
אבל ויש אבל גדול , השימוש בצוק הוא רק בהתעת מנוע קר, למשך זמן הקצר ביותר, למשך ממותע של כש תי דקות נסיעה(הכל בהתאם לטמפרטורה מחוץ לרכב, ולחום המנוע כמובן..), ומיד לאחר ההתנעה להחזיר את הצוק לכשני שליש ממהלכו, ולהתחיל בנסיעה איטית ועדינה, תוך כדי החזרה נוספת חלקית של הצוק, עד להחזרתו למקומו הסופי בתוך כשתי דקות, בהתאם להתנהגות הרכב. מה לא ברור כאן?! בברכה צביקה [שיא גינס בפורום על השרשור הארוך היותר , של נושא אחד. ברבו!] |
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
אני הבנתי אבל ארילו טוען את הדבר הזה:
אם תשתמש בצ'וק כל הזמן, יותר מדי דלק יוזרם למנוע שלך, דבר שיגרום לפיח בחלל הצילינדר ועל הבוכנה, צריכת דלק גבוהה, זיהום אוויר, עלול לחדור בגלל זה דלק לשמן ובלאי מואץ למנוע מה אתה אומר על זה צביקה? |
|
|
#9 | |
|
Guest
|
צטט:
ומעלה את תצרוכת הדלק, והכוונה בשימוש מופרז, ולא בשימוש רגיל ועם כל התנאים לכך שכתבתי בשרשור הקודם! לא טענתי שאין להשתמש בצוק [b]וגם כך ארילו לא טוען, אלא בשימוש מבוקר , לזמן ביותר!] בברכה צביקה |
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
אם אני מפעיל את הצ'וק בדרך שאני רשמתי
שהאוטו קר שתי דקות בקירוב אני לא מסכן את האוטו ? ע"פ הפירוט של ארילו |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב