![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice ELX
|
מנוע נתפס ושבק חיים, מה הייתם עושים במקומי?
שלום לכולם,
הרכב שלי פונטו ספייס 2001 אוטומט ELX. במהלך נסיעה האוטו כבה ולא התניע יותר, נגרר למוסך פיאט ושם אובחן שהמנוע נתפס ואין אפשרות לתקן/לשפץ אלא להחליף מנוע. עוד לא ידוע מה בדיוק גרם לכם, בגדול בגלל שהמנוע מאוד התחמם ומשהו בחיישנים/קירור/לחץ שמן לא עבד וזה גרם למצב העגום. אני ממש מדוכא מכך, מעבר להיבט הרגשי שאני אוהב את הפיאט שלי, האוטו גם היה ממש אחרי טיפול שנתי ותיקונים (2500 ש"ח) וזה עושה את המכה לעוד יותר קשה. אבל הגיע הזמן לקבל החלטה, אני מאוד מתלבט מה הדבר הנכון לעשות מבחינה רציונלית, אשמח ואודה אם תוכלו לעזור ולייעץ לי. אלה ההצעות שקיבלתי עד עכשיו: 1- במוסך של פיאט הציעו לי להחליף את המנוע הקיים במנוע אחר שעבר שיפוץ. הם ייקחו מהאוטו שלי חלקים שעדיין טובים בהקשר של המנוע (כמו רצועות טיימינג) וייחברו למנוע המשופץ. סה"כ העלות כולל העבודה (תחזיקו חזק)- 7 אלף ש"ח כשמראש נאמר לי שיש לקחת בחשבון שעל הדרך יהיה צורך בתיקונים נלווים וברכשית חלקים (למשל חיישן טמפרטורה, משאבת מים) וזה בקלות יכול לטפס ל- 8 אלף שקל ואולי אפילו יותר (הרי לך תדע מה יגלו על הדרך). 2- קיבלתי גם הצעות ממקורות אחרים למשל לרכוש באופן פרטי רק את המנוע (לא משופץ, מאוטו אחר) בסכום של +- 4 אלף ש"ח ולקחת אותו למוסך של פיאט כדי שהם יחברו אותו (צריך לבדוק אם הם בכלל מסכימים). 3- הציעו לי גם מנוע מפירוקיה + עבודה ואחריות על המנוע ב- 5 אלף ש"ח, אולי קצת פחות. בגדול צריכים לזכור שזה זהמנוע הלך הוא רק התוצאה. יש שם משהו במערכת שלא עובד וסביר להניח שגם עם מנוע אחר עדיין תהיה שם בעייה שעלולה לגרום למנוע שוב להתחמם ולקרוס. גם אם הכל יהיה בסדר, אני לא יודע עד כמה ניתן לסמוך על כך שמנוע אחר יתפקד כמו שצריך ושהאוטו יגיב בצורה טובה ולא יקרטע או יתחיל לבקר במוסך כל שני וחמישי. אף אחת מהאפשרויות לא נראית לי אטרקטיבית ואם לבחור באחת מהן זה לבחור ברע במיעוטו. חשבתי על אפשרויות נוספות כמו למכור אותו במחיר הפסד לאחד מאלה שהציעו לי מנוע, הרי הוא יתקן הכל במחירים הרבה יותר נמוכים, ימכור במחיר רגיל ויעשה קופה. אני אפסיד זה יתקזז מול עלות תיקון גבוהה שאדרש לשלם + הסיכון לבעיות נוספות שיתגלו. חשבתי גם לתקן ולהמשיך להשתמש בו בהנחה שהכל בסדר אבל אני גם שואל את עצמי אם לא תהיה בעייה למכור אותו אחר כך מבחינת העובדה שהוחלף בו מנוע. בקיצור, כפי שאתם רואים, אני חסר אונים ולא יודע מה להחליט. מצד אחד נראה לי הזוי להשקיע 8 אלף ש"ח (ואולי אפילו יותר) באוטו ששווה +- 15 אלף ומצד שני נראה לי הימור לקחת מנוע מפירוקיה שלך תדע מה ההיסטוריה שלו ומבלי לתת דגש לבעייה שבאמת הובילה לקריסה שלו. תודה רבה למי שקרא עד כאן והמון תודה והערכה למי שיגיב, יעזור ויתרום מהניסיון והידע שלו. אולי בכלל יש לכם רעיון ואפשרות שאפילו לא חשבתי עליהם... |
|
|
|
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| לא הייתם רוצים להגיע למצב הזה [סרטון] | punto-mk1 | פונטו - טכני | 2 | 24-06-10 13:54 |
| הוספתי שמן מנוע ויוצא הרבה עשן מהאגזוז. מה עושים? | cereal killer | פונטו - טכני | 5 | 21-06-10 19:06 |
| היכן הייתם מעדיפים לקיים מפגשים אחת לשבוע? | raanan_t | הצעות ושאלות על פעילויות המועדון | 40 | 26-04-10 07:00 |
| הייתם נותנים את האונו השמורה שלכם לגריסה בעד 10,000 שקל? | liorwohl | אוף טופיק | 2 | 23-07-08 23:32 |
| איזו בדיקה מהירה עושים על מנת לראות שהבעיה היא בראש מנוע? | פורום הגראז' | 2 | 21-06-06 01:16 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד