![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
שלום חברים.
ברשותי כאמור בכותרת פיאט פונטו ספייס שנת 2001. הרכב אצלי חצי שנה, עבר טיפול גדול כשקניתי אותו כולל החלפת פילטרים, שמן, טיימינג, ועוד טיפולים שעלו לי 2,300 ש"ח. בנוסף, לפני 3 שבועות עשו לי במוסך ניקוי מצערת עקב רעידות של האוטו ומנוע שכמעט נכבה, ניקוי שאכן פתר לי את הבעיה הזו. מאז שהרכב אצלי נסעתי איתו כ-6,000 ק"מ, וכרגע הקילומטראז' הוא על 126,000 בערך. כשרק קיבלתי את הרכב, הצלחתי לנסוע איתו מעל 600 ק"מ בנסיעה שהיא בעיקר בין עירונית. כשעברתי לעיר ונסעתי רוב הזמן בעיר ופעם בשבוע 70 ק"מ הלוך ו-70 ק"מ חזור מהמרכז לצפון, הצלחתי לנסוע בערך 550-600 ק"מ לפני שנדלקה לי הנורה של הדלק. בחודש האחרון שמתי לב לצריכת דלק חריגה מאוד- תדלקתי ביום ראשון בסה"כ, ואחרי 110 ק"מ המחוג היה ב-3/4. לאחרונה הנורה נדלקת לי כבר אחרי 500 ק"מ בלבד, לפעמים אפילו פחות. אבל גיליתי משהו מעט חשוד... לפעמים אחרי שאני מניע המחוג יחסית נמוך, ואחרי כמה דקות "באורח פלא" הוא עולה מעט, לפעמים אפילו "קו" שלם במחוג. בנוסף, תמיד כשהייתי נוסע לתחנת דלק אחרי שהנורה של הדלק הייתה נדלקת, הייתי מתדלק בערך 38 ליטר לפחות. ביום ראשון, לאחר שהנורה נדלקה, תדלקתי 34 ליטר בלבד. יכול להיות שהמד דלק מזייף? ועל הדרך, שאלה נוספת... לחץ האוויר לפי הספר רכב בצמיגים של הפונטו ספייס הוא 29 מקדימה ו-28 מאחורה (PSI). קראתי במספר מקומות שכשאני ממלא בתחנות דלק למשל, כדאי למלא 2-3 PSI יותר. לאחרונה הצמיגים "לא כל כך עגולים" כפי שהם צריכים להיות, כאילו הם קצת מפונצ'רים. אז אכן מילאתי קצת יותר, 3 PSI יותר בכל צמיג. אכן הנסיעה מרגישה קצת חלקה יותר, אך עדיין הצמיגים לא "לגמרי עגולים"" (אלא בולטים מהצדדים קצת, אם אתם יודעים למה אני מתכוון). הצמיגים הם של אליאנס (ככה קניתי את האוטו מהבעלים הקודמים), החריצים לא שחוקים, אבל אני שוקל אם כדאי להחליף אותם...איך אני יודע מתי בוודאות כדאי להחליף צמיגים? ולמה מומלץ? כמה אמור לעלות בערך? המון תודה, שבת שלום ![]() אסף |
|
|
|
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| צריכת דלק מוגזמת. פונטו דור1 שנת 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 8 | 17-07-10 21:47 |
| בעיה בהגה כוח בפיאט פונטו ספייס 2001 | kleinimrod | פונטו - טכני | 29 | 15-06-10 20:57 |
| הרכבזולל דלק - צריכת דלק מוגזמת!!! | Lexxxa | בראבה - טכני | 5 | 11-08-09 15:39 |
| בעיה הגה בפיאט פונטו ספייס 2001 ELX | ASI 16 | פונטו - טכני | 5 | 28-03-08 00:27 |
| בעיית התחממות בפיאט פונטו ספייס 2001 | פורום הגראז' | 3 | 22-04-07 07:30 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד