|
פתרון לבעיית הקרטועים וגם בעניין עבודה לא נקייה של המנוע | אונו, 94' S70 הזרקה
צהרים טובים לכולם, אחרי די הרבה זמן שלא כתבתי פה, החלטתי לפתוח ת'רד עדכון לגבי בעיה של הקרטועים באוטו (כשאתה לוחץ טיפה על גז, אז המנוע כביכול מתקשה "להתפס" למצערת והאוטו מתחיל להשתגע). לאחר ביקור במוסך, לא גילו את הבעיה, ואמרו תלך מהקל לכבד, התחלתי כבקשתם, אז קניתי חוטי הצתה BERU (בצ'ק פוסט , חיפה 180 שח אם אני לא טועה). והבעיה עדיין לא נפתרה. ואז ביום שישי האחרון לפני שנסעתי שוב למוסך להחליף שמן גיר ושמן בלמים שמתי לב שהצינור שמתחבר מתחת לבית מסנן אויר קרוע ... חשבתי, שאין מצב שזאת הסיבה לקרטועים, אבל אמרתי לעצמי, בוא נשים איזולייר, בכל מקרה לא עולה כסף, ויעשה רק טוב. לאחר שהתנעתי את האוטו, יצאתי מהחנייה ופלא ופלא אין יותר קרטועים! (זה היה אחד הרגעים המשמחים שהיו לי בזמן האחרון).
אז לכל מי שיש את הקרטועים שימו לב לצינורות אויר, הבעיה עלולה להיות בהם ולא בכויל או שאר הדברים שהמוסכניק יגיד לכם להחליף.
אבל מה, לא יכול להיות הכל מושלם,
הקרטועים עברו, אבל עכשיו צצה לה בעיה חדשה,
המנוע לא עובד עגול בסרק. כלומר לפעמים יש רגעים שהסלד יורד עד כדי כיבוי (וקרה כמה פעמים בזמן נסיעה).
לא יכול להגיד מה בדיוק הבעיה, אבל מה שכן שהאטת סרק עד כדי כיבוי מנוע לא היה קודם לכן , אך ייתכן ושינוי בסלד כן היה (כזכור , אין לי מד סלד). אתמול מה ששמתי לב אליו, שכאשר הסלד יורד, אז ליד בית המצערת יש מן קפיץ שזז אחורה כשהסיבובים נמוכים, אך לפעמים הוא זז מאוחר מדי, ולכן האוטו לא מעלה בעצמו סלד והמנוע נאלץ להכבות.
קראתי בפורומים שייתכן הבעיה באחד החיישנים (מה עלותם משוערת?), אך אהיה שמח אם מישהו יוכל למקד אותי קצת יותר את מה לבדוק (התנגדות שלהם, או משהו כזה, על מנת למנוע החלפת רכיבים תקינים).
תודה מראש,
ליבר.
|