מי שעקב אחר ההודעות שלי יודע שמאז שהאוטו נקנה היו לי קרטועים כאשר לוחצים על דוושת הגז , במיוחד בסלד נמוך. לאחר שהייתי במוסך (לתיקון משהו אחר) המוסכניק שם לב שתזמון הצתה לא מכוןן כראוי. הוא כיוון אותו על פי השמיעה והקרטועים פחתו בצורה משמעותית. ולכן החלטתי לפתוח את המפלג כדי לבדוק האם וויזואלית הוא נראה תקין ונקי וגם כדי ללמוד ולהנות קצת ממכונאות רכב. לתדהמתי שמתי לב לפלסטיק רופף לקראת סוף חייו בתוך מחסה המפלג - הוצאתי אותו , עד לפה הכל בסדר. אלא מה, נכנס לי רעיון טיפשי ביותר שאני צריך לשים שמן שרשרעות (ספריי) בתוך המפלג

. כמו שאומרים אם הדבר תקין - אל תגע בו.
התנעתי את האוטו, וכמובן, הופיעו ניצוצות בתוך המפלג. השכן שלי שבמקרה היה למטה בבלוק אמר שבריחת הניצוצות הם בגלל השמן, ואמר לפתוח את מכסה של המפלג ולנגב את השמן ואז לשפשף את המגעים בנייר שפשוף עדין. זה בדיוק מה שעשיתי, אלא מה. עכשיו יש רעש של סיבובים של הרוטור בתוך המפלג . יש לשים לב שהרעש מופיע רק כשהמערכת קרה (אחרי עמידה במשך לילה קריר למשל), לאחר דקה פחות או יותר, הרעש נעלם.
מוסר ההשכל : אל תגעו בשום דבר שאתם לא בטוחים בו כי זה יכול לגרום לעוד יותר בעיות.
והשאלה שמתבקשת: יש למישהו רעיון איך לגרום לרוטור לעבוד בצורה שקטה גם בהתנעה קרה?
ולעניין המים: קניתי את האוטו יחסית לא מזמן (לפני חודש וחצי), לא ידוע מתי הוחלפו מים ואם הם מה"ברז" או פראפלו - המקוריים מהיצרן . שמתי לב שבמיכל העיבוי (איזה שמות נותנים, חבל''ז) יש גיפה חומה שכמובן לא מבשרת על טוב ומראה על סימני חלודה בתוך מערכת הקירור . מחר אני נוסע לקנות את המי קירור במוסך פיאט עכו פוטין, מחירו 39 ש''ח. למרות שיש כבר כמה מדריכים מצולמים להחלפת המים אעלה גם אני כמה תמונות מהתהליך ביום חמישי או שישי.
אבל למה בעצם אני מעלה את נושא החלפת המים? מפני שראיתי כמה דעות שלאחר שימוש ממושך במי ברז נוצריך חורים במערכת קירור , ומים ירוקים עלולים לאכול את האבנית שסותמת אותם ולגרום לנזילות מים, ראיתי גם הודעות יותר "מפחידות" שהחלפת המים תגרום להאצת נזק לראש מנוע (שהיה עניין של זמן) ולכן יהיה צורך בשיפוץ ראש.
אני הראשון שאתעד את מצב הרכב (נזילות, שאר בעיות מערכת הקירור) לאחר החלפה למי קירור מומלצים על ידי היצרן.
אתם מוזמנים להגיב
ליבר