מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > רכב כללי
עקוב אחרינו ב-RSS

רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט).

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

טיפול דיטיילינג לאוטו - התזמון המושלם :)

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט ספורט

שם:  
צפיות: 
גודל:   

החלפת ג'אנטים בפונטו ספייס שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

היפיפייה שלי HGT 2002 67000 קמ'

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 13-04-12, 23:42   #1
אלעד ס
Member

האווטאר של אלעד ס

הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
דיון על ספורט מוטורי עממי

שלום חברים,
ראשית הבהרה: אין לי דבר וחצי דבר נגד חברת "קרוס קאונטרי". הם בסה"כ ממלאים ואקום שנוצר בעקבות חקיקה מסויימת ועוסקים בתחום לגיטימי. כל הטענות והתהיות בדבריי מופנות אל המחוקק.

תקציר קל לטובת מי שלא היה היום במפגש מועדון אלפא רומיאו בהרצליה: קיבלנו הרצאה מהדס, נציגת חברת קרוס קאונטרי. חברה זו קיבלה הכרה מהרשות לנהיגה ספורטיבית, לצד מספר חברות נוספות, להכשיר נהגים המעוניינים בכך לקבל רישיון נהיגה ספורטיבי. החברה מציעה את הקורס לחברי המועדון בעלות מוזלת.

כבר שנים שמדברים על כך שאין כאן ספורט מוטורי ושחובבי התחום נרדפים ע"י רשויות החוק. אז לפני כמה שנים נחקק חוק הספורט המוטורי, הוקמה הרשות לנהיגה ספורטיבית והחלו להנפיק רישיונות לנהיגה ספורטיבית. עד כאן הכל טוב ויפה.
מצד שני, נראה שהקערה התהפכה על פיה: אם עד עכשיו הספורט המוטורי העממי התנהל לו פחות או יותר בצורה נינוחה גם אם לעתים בהיחבא, הרי שעכשיו ניתן לעסוק בו בראש חוצות.
אלא מה, צריך לקבל רישיון - בין אם מדובר בדו"ג, במכונית, בקארטינג או טרקטורון. ולא שזה נעצר כאן: גם הרכב זקוק לרישוי. כל עניין הרישיונות, בניכוי מחיר ההכשרה ההתחלתי, עומד על כ-160 ש"ח בשנה. וכל זאת בעבור מה? בעבור שנוכל להמשיך ולקיים את הג'ימקאנות, ימי המסלול, הדרכות הנהיגה ואפילו תחרויות הקארטינג שהיו לנו עד כה מבלי שניחשב לעבריינים, שהרי עיסוק בפעילות מסוג זה מבלי ששולם הכופר השנתי תמורתו הינו עבירה פלילית שדינה עד 3 שנות מאסר. ספורט מוטורי עממי? הצחקתם אותי. זה יותר נראה כמו ניסיון התעשרות על חשבון התחביב שלנו.
מה יעשו אלה שעברו קורס נהיגת מירוצים בקארטינג, קיבלו רישיון מירוצים ולוקחים חלק בליגות פעילות? על פניו, נראה שבן-לילה המדינה הפכה אותם לעבריינים על לא עוול בכפם.
מדוע במסלולים בחו"ל כדוגמת הנורבורגרינג ניתן לשלם X כסף ולעלות עליו עם כל רכב וללא צורך ברישיון נהיגה מיוחד? מה מייחד את מדינת ישראל שדווקא בה צריך רישיון ספציפי לענף שמוגדר כעממי? הדבר מקומם במיוחד על רקע העובדה שלמעט ישראל, אף מדינה אחרת בעולם אינה מכירה ברישיון הזה.

בראייתי, ואשמח אם מישהו יאיר את עיניי אם החמצתי כאן משהו, המדינה קלטה שיש כאן תחום אפור והחליטה להכשיר אותו תוך שהיא גוזרת ממנו קופון נחמד בדרך. ככל שאני הופך בסוגיה הזאת, אינני מצליח למצוא בה צדדים חיוביים: אם אני רוצה להמשיך לעסוק בתחביב שלי ולהשתתף מידי פעם בימי מסלול, ג'ימקאנות או סתם ללכת למסלול קארטינג עם חברים, יהיה עלי להחזיק בקביעות ברישיון נהיגה ספורטיבית ואגב כך גם לייצר תזרים מזומנים קבוע למדינה. אני מעריך שההתעסקות הזאת רק תרחיק מתעניינים פוטנציאליים מתחום הספורט המוטורי מחד, ותהפוך חלק לא מבוטל מהעוסקים בו לעבריינים מאידך. במקום שחובבי הנהיגה הספורטיבית יפרקו את האגרסיות שלהם במקום סטרילי, ההתעסקות המיותרת שהמחוקק יצר רק תגרום לכך שלפחות חלקנו ימצאו פורקן בכבישים ציבוריים - והרי דווקא את התופעה הזאת היה אמור הספורט המוטורי העממי למגר.
עד שמצב העניינים יתבהר, אני מעדיף לשבת על הגדר ולראות לאן נושבות הרוחות. בשלב זה אין לי כוונה לקחת חלק בקורס הזה ובטח שלא להוציא רישיון לנהיגת מירוצים. אם ג'ימקאנה או קארטינג הם ענפי ספורט מסוכנים שדורשים תשלום לא מבוטל לרגולטור כדי לעסוק בהם, אז שיכניסו להסדר הזה גם רכיבה על סוסים, אימוני כדורגל ושחייה אומנותית.

לסיכום, אני רואה עתיד מאוד פסימי. אינני נוהג לפתוח את אותו השרשור בפורומים שונים. הפעם חרגתי ממנהגי מהסיבה שלהבנתי מדובר כאן ביצירת מציאות חדשה ושונה מזאת שאנו מורגלים לה, והייתי שמח לשמוע את דעתכם בעניין, ובמיוחד את דעתו של גדעון שנכח היום במפגש וכמוני, גם הוא התרשם מהדברים בצורה בלתי אמצעית.

קישור לאתר של קרוס קאונטרי: http://www.cross-country.co.il
אלעד ס מנותק  

חוקי פרסום הודעות