![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא אכנס למבוך הזה של מה שאומר המזגניסט. "זו עבודה של חשמלאי".
אתה יכול לבדוק לבד אם אכן מדובר ביונית לחץ. (כך נקרא החלק, ולא "שסתום לחץ") נתק את הקונקטור, הניע מנוע. בדוק בעזרת מנורת ביקורת היכן מגיע מתח. את החוט עם המתח קצר בעזרת חוט מגולף כל פעם לחוט אחר. אתה אמור לקבל פעם רעש של תיק כאשר הקלצ' של המדחס נצמד.(אנחנו יודעים שהמדחס נכנס לפעולה) ובחוט אחר עבודה של הוונטות. אם הוונטות יתחילו לעבוד, היונית תקולה.אם לא בעיית ממסר כמו בסרטוט המצורף. את הבדיקה כדאי לבצע במנוע קר, כדי שהוונטות לא יעבדו מחום המנוע. דוד.
|
|
|
|
#32 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
צטט:
ואם הבנתי אז כל פעם לגעת בשן אחרת של הקונקטור, אז זה נעשה וברגע שנגענו בשן מסוימת אז הונטות נכנסו לעבודה אבל הן לא הפסיקו לעבוד גם כאשר כיבינו את המזגן. ולאחר כיבוי מנוע והנעתו מחדש הונטות היו עובדות על מהירות גבוהה ללא הרף, גם ללא מזגן.( אני משתמש במילה 'שן' כי אין לי מושג איך קוראים לזה)
|
|
|
|
|
#33 |
|
Senior Member
|
לא בטוח שהבנתי אותך נכון.
טסטר 220V לא יניב תוצאות. את הקצר יש לעשות עם חוט מגולף בשני צידיו. לא ברור לי איך כבר הספקת לבצע ?. אם הוונטות ממשיכות לעבוד לאחר כיבוי המזגן, יש שתי אפשרויות: האחת ממסר שהפלטינות שלו נתפסות, או מכיוון שחיישן טמפ' מפעיל אותן כאשר המנוע חם. איך נבדקו הממסרים ? בלי להחליף קשה לבדוק אותם. דוד.
|
|
|
|
#34 |
|
Senior Member
|
שוב בורות
![]() אני דיברתי על משהו אחר וכמובן לא אני ביצעתי, זה בוצע באותו יום שהחלפתי את הצנרת. אני לא יידע לבצע את הבדיקות האלו, בכל אופן לאיזה בעל מקצוע אני צריך לפנות? חשמלאי או מזגניסט או אולי פחח?
|
|
|
|
#35 |
|
Senior Member
|
לדעתי אתה צריך ללכת לבעל מקצוע שמוכר גלידות.
![]() לגבי המייבש חייב החלפה. כמו שכתב לך turbo guy, רק חבל שלא אמר לך את זה לפני מילוי הגז. המייבש נקרא "מסנן מייבש", תפקידו למנוע לכלוך ורטיבות ולאגור את החומרים המזיקים כולל חומצות לפני כניסתם לאיזור שסתום הלחץ והמדחס. במערכת עלולים להווצר חומצות מתרכובת של חומר הקרור עם השמן או מים הקיימים במערכת. כתוצאה של מערכת שעמדה עם אוויר אטמוספרי במשך זמן רב.. כתוצאה מכך תווצר קורוזיה שתפגע במתכות בהם זורם הגז. וקום לא ינקה כראוי את המערכת. זה המקרה הקלסי בו חייבים לעשות שטיפת מערכת עם חומר מיוחד, לפני וקום ומילוי גז. בפרט כאשר מחליפים צנרת חדשה. את השטיפה יש לבצע כאשר המדחס מנותק מהצנרת. כך כתוב בדף ההוראות של החומר. דוד. נ.ב. turbo guy, כתבת "שווה להחליף את המיבש בכל מקרה .כמה שקלים ,לא משהו רציני" . כמה שקלים ?. החלפת המייבש מצריכה וקום ומילוי גז מחדש. דוד.
|
|
|
|
#36 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ...
|
צטט:
וזה ההבדל בין חבר אמיתי ,לחבר במוסך מורשה ,חיליק {המכונאי }לא יקח שקל אחד על מילוי גז מחדש.
|
|
|
|
#37 |
|
Senior Member
|
ליאור היקר.
כפי שהבטחתי דיברתי הבוקר עם החבר המזגניסט, שהוא בעל מוסך, מהנדס ומתקין מערכות גז למנועים, 40 שנה במקצוע חברי מילדות. סיפרתי לו את כל הסיפור. אמר, "שיחזור למי שגרם את הצרה הצרורה הזאת (כדבריך). או שילך למוסך פיאט מרכזי". למרות השיכנוע סירב בכל תוקף לקבל את העבודה. מצטער ניסתי אבל לא הלך. מקווה שלא תכעס שכתבתי את זה כאן. פשוט רציתי להזהיר אחרים. בהצלחה. דוד.
|
|
|
|
#38 |
|
Senior Member
|
שאמרתי צרה צרורה התכוונתי לפונטו בכללי חח
. מסור לו בריאות ורפואה מלאה. ולמה שאכעס, ההפך הגמור, ניסית לעזור ולא כל כך הלך
נערך לאחרונה על ידי ליאור23 : 15-05-11 ב 11:38. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Senior Member
|
ליאור אם אתה פנוי היום, שלח לי מס' הנייד שלך.
הייתי עכשיו במוסך בעניין אחר, ושיכנעתי אותו לקבל אותך לבדיקה המערכת חינם. לאחריה מדברים. אהיה איתך צמוד. דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| טיפול לפיאט פונטו ספייס | mr_sher82 | פיאט כללי | 1 | 24-08-09 19:38 |
| טיפול 80,000 פונטו ספייס SX שנת 01 | armin | פונטו - טכני | 10 | 02-07-09 15:35 |
| טיפול לרכב 140 אלף ק"מ. | YOSI-BR | פונטו - טכני | 8 | 03-12-08 02:09 |
| טיפול פיאט פונטו ספייס | etavz3 | פונטו - טכני | 5 | 01-09-08 15:36 |
| פונטו ספייס 2002 - טיפול | פורום הגראז' | 27 | 13-02-07 23:54 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד