![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
החלפת שמן גיר האם ניתן לעשות זאת לבד
פונטו ספייס 2002 ידנית
קיבלתי הסבר מחבר שזה ממש מסובך ולא פשוט כמו החלפת שמן מנוע הצבע שלו ממש אפור ואני כבר מפחד לנסוע כך אפשר הסבר כלשהו על תנליך ההחלפה? מאיפה אני מרוקן,האם יש צורך בהחלפת פילטר,מידת קושי וכמה זמן זה צריך לקחת תודה מראש לכולם |
|
|
![]() |
#2 |
Guest
|
נשאלת שאלה- איך אתה יודע מה הצבע של השמן , אם אתה לא יודע איך להחליף אותו???
יש נזילה מאחד ממחזירי השמן ? |
![]() |
#3 |
Guest
|
לא ידידי
ברוך השם אין נזילה פתחתי את מיכל המילוי כדי לבדוק צבע של הנוזל כמובן שהאוטו היה מונע מס' דק' והצבע בכלל לא היה קרוב לאדום
|
![]() |
#4 |
Guest
|
אני לא מבין כמה דברים.
1- איזה מיכל מילוי פתחת וראית שמן "דומה לאדום" ? 2- ממתי לגיר רגיל יש מיכל שמן? 3- אתה בטוח שאתה יודע מה אתה פותח ולאן אתה מסתכל? * אולי פתחת מיכל של נוזל בלמים , אולי פתחתה מיכל של שמן הגה כוח? לגיר רגיל אין שום מיכל שמן, לכן אתה לא יכול לראות את הצבע של השמן מבחוץ (אלא אם יש נזילה) לשמן הגה כוח ישנו מיכל והשמן אמור להיות בצבע אדמדם, אם הוא כהה, אז תחליף אותו. מצד שני אל תחליף אותו לבד, תן שמישהו יעשה את העבודה. אני לא יסביר לך כרגע איך מחליפים את השמן הנ"ל ואיך מנקזים אויר. (אם תרצה תפנה בה"פ). אפשרות 2- יתכן שאתה מתכוון לנוזל בלמים? בלי קשר אני ממליץ לך על R.T.F.M. |
![]() |
#5 |
Guest
|
השאלה הנשאלת היא מהו המיכל הזה אם כך....
![]() יש לי 4 מיכלים באוטו 1.מיכל עיבוי לרדיאאטור 2.מיכל מילוי למתזי שמשות 3.מיכל מילוי שמן מנוע 4.המיכל שעליו אנחנו מדברים נמצא בצד ימין של הרכב קצת למעלה מפילטר האויר וצמוד למנוע הוישרים יש לי הגה חשמלי ושאלתי פעם אמרו לי שאין שמן הגה בפונטו ספייס נוזל בלמים נשמע לי הגיוני שזה המיכל כי הצבע והסמיכות מתאימה הרבה יותר לנוזל בלמים מאשר לשמן גיר בכל מקרה אם יעזור לזהות על המיכל עצמו יש פקק בצבע צהוב ועליו ציור של עיגול בתוך עיגול תודה מראש |
![]() |
#6 |
Guest
|
עיגול בתוך עיגול זה נראה לי נוזל בלמים.
צלם תמונה, ונראה על מה מדובר. |
![]() |
#7 |
Guest
|
אדי
צדקת זה אכן נוזל בלמים
![]() אאחרי שנפתרה תעלומה אחת עכשיו השנייה ....היכן נמצא מיכל השמן גיר והאם זה פשוט להחליף אותו? איזה שמן שמים(הוא אדום כמו בתיבה אוטו' ) האם צריך להחליף פילטר? |
![]() |
#8 |
Guest
|
שמן הגיר לא ניתן להחלפה עצמית ללא תנאי עבודה הולמים, והדבר לא משתלם כלל להתעסק עם סזה צמיגות השמן רשומה בספר הרכב, ויש לעשות זאת במוסך בלבד, יש לציין שברוב המקרים אין להחליף שמן גיר מכני כלל אלא לבדוק ולהןסיף לפי הצורך בכל מקרה יש לעשות זאת במוסך.
בברכה צביקה |
![]() |
#9 |
Guest
|
מחזק את דבריו של צביקה
לפני יומיים החלפתי שמן גיר במכון סיכה בחולון (כיכר הדמעות) המחיר היה 50 ש"ח, לא כולל השמן שהבאתי למקום כי לא היה לו את השמן הדרוש. משך העבודה סביב ה-20 עד 30 דקות. בנוסף, במקרה והשמן מגיע בבקבוק כמו במקרה בו תבצע את העבודה לבד (ולא ישירות ממשאבה המספקת לחץ) אזי יש להשתמש במשפך לטובת המילוי. משפך עם צינור ארוך שיגיע מכיוון מכסה המנוע ועד לגיר... בקיצור, חבל על הטרחה. קפוץ למכון סיכה או מוסך ותן להם לבצע את העבודה. |
![]() |
#10 |
Guest
|
במקום העבודה שלי יש כל מה שנקרא תנאי עבודה הולמים(ליפט משאבות כלים וכו') אני רציתי לבצע זאת לבד מפני שהערכת מחיר שקיבלתי היא 400 שקל (אוטו הייטק אשדוד) אני יחפש מקום אחר עכשיו שהבנתי שלא כדאי לעשות זאת לבד
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד