![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס ELX
|
רטיבות מתחת לשטיח ליד הנהג
שלום,
ברשותי פונטו ספייס אוט' 2001. יש לי בעיה של הצטברות מים מתחת לריפוד מתחת לשטיח במושב שליד הנהג. בגלל שבזמנו ניתקתי את התנור חימום, ההשערה היחידה שלי שזה כניראה נזילה מהמזגן. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הסיבה? איך אפשר לבדוק את זה לבד? תודה! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
טוב פאדיחה שלי לא ראיתי שכבר נשאלה השאלה הזו בתחתית העמוד.
אז אני אשאל רק אם אפשר במידה וזו סתימה במזגן לטפל בה לבד איכשהוא? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
אישית סליחה שאני אומר את זה לא נראה לי שאתה יכול מהמלים שניסחת הודעה שלך "תנור חימום" עשית מהפיאט שלך מטבח ח ח ח ח
אז זה מראה שאין לך רקע טכני בעניין עדיף שתשלם מאשר שתקלקל עוד דברים |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
אוי נו באמת אתה נטפל לקטנות כאן. אז אמרתי בצחוק תנור. הינה - רדיאטור חימום, יותר טוב?
עכשו לא תרגיש רע לתת תשובה? והרבה ידע טכני באמת אין לי אבל עד עכשו עשיתי לא מעט דברים לבד בפונטו אחרי ששאלתי ומצאתי איך, ככה שאני חושב שתשובה כלשהיא לפחות מגיע לי ברור שאם הדבר מורכב מידי אלך למוסך. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
ידידי היקר שלום,
בתוך ריכבך איי שם מאחורי תא הכפפות מתחבאת היחידה הפנימית של המזגן, בשמה המקצועי היא נקראת מאייד. היות והיחידה הפנימית מתקררת כתוצאה מגז המזגן העובר דרכה ביחס ללחות שברכב נוצרת רטיבות, הרטיבות הזו נוזלת מהמאייד למטה ל"אמבטיה". אמבטיה זו חתיכת פלסטיק שנראת כמו אמבטיה (פלסטיק שקוע כזה), בקצה האמבטיה הזו יש צינורית מגומי בצבע שחור שמנקז את המים מהאמבטיה מחוץ לרכב, הצינורית הזו יוצאת מקיר האש (קיר איש זה מה שמפריד בין תא המנוע כולו לבין תא הנוסעים כולו). ככל הנראה יש סתימה בצינורית ניקוז או שיש סתימה באמבטיה. כשלב ראשוני תעלה עם הגלגל הקידמי הימני על מדרכה בעדינות ולאחר מכן תעצור את הרכב, תכבה אותו, תאבטח אותו באמצעות מעצורים שיהיה מקובע ולא יזוז ו/או ידרדר. לאחר שהכל מאובטח, שכב מתחת לרכב ותסתכל (מאחורי הגלגל הימני הקידמי) לאורך הקיר אש, ותמצא צינורית שחורה שיוצאת מכיוון התא כפפות שלך (מאחוריו) לכיוון תא המנוע ואז היא מקבלת צורת ר' ומופנת כלפי מטה. לצינורית זו תחדיר סטלבנד או כל אמצעי אחר לשיחרור סתימות ופשוט תשחק הלוך ושוב הלוך ושוב עד שהסתימה תשתחרר). זה לגבי ניקוז כמובן שבאופן מקצועי יש להוריד את האמבט כולו ואת המפוח שיהיה מקום לראות ולשטוף אותם ולעשות זאת מתוך הרכב, אך גם דרך חובבנית זו יכולה לסייע. עוד דבר שיש לקחת בחשבון היא אפשרות שהצינורית והניקוז עובד מצויין רק שמה שקרה הוא שהצינורית ניקוז התנתקה לה מהאמבט ולכן המים נשפכים מטה לשטיח. על מנת לבדוק זאת תוריד את ראשך מתחת לתא כפפות ותביט צמוד לקיר האש כלפי מעלה ותראה אם אתה רואה את הניתוק ואפשרות להחזירו.
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
תודה רבה, תשובה לעניין
![]() אבדוק את זה. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
אחרי שחיפשתי גם מתחת לאוטו וגם מתחת לתא כפפות אני נאלץ להגיע למסקנה שככל הנראה,
צינור הניקוז של המזגן חסר . אז כניראה שכרגע האמבט פשוט מתמלא ונשפך לאן שבא לו, כלומר לתוך האוטו...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
מצויין, קודם כל הגעת למסקנה שזה כבר טוב.
כעת עליך לוודא שהיא אכן נכונה. על פי מסקנתך אם נביט על קיר האש מצד תא המנוע נראה למטה כי יש חור, אך הוא חלול ולא יוצא ממנו צינורית. אם אכן ווידאת את זה, אז עכשיו גם את יודע איך לסדר את זה. ואם תיגש לבעל מקצוע אתה יודע להסביר לו בדיוק, וגם אתה יודע מה מהות העבודה (צינור 10 ש"ח), עבודה עד 100 ש"ח (וזה המון). אם תרצה לעשות זאת לבדך, שיהיה בהצלחה, בצע צילומים ותעלה לפה (מעין פרוייקט קטן) וכמובן חזור עם ממצאים. מפנה אותך לקישור מאוד דומה (כמובן שם עשו ניקיון למפוח) אך התמונות בשביל שתבין את העניין, גם אם לא מדובר על אותו הדבר אחד על אחד שבלונה לריכבך, העקרון אותו עקרון. http://www.fiatclub.co.il/forum/show...D+%EE%E6%E2%EF האמבט צריך להיות מצד שמאל למפוח ברכבך (כמדומני). בהצלחה סע לשלום (כל זכויות סע לשלום שמורות לידידי יאיר)
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נזילה במערכת הקירור ורטיבות מתחת לשטיח | cluber | פונטו - טכני | 6 | 17-07-10 14:41 |
| רטיבות/לחות | swimmer1 | פונטו - טכני | 4 | 02-02-10 22:13 |
| רטיבות על המצבר | snufkin | פונטו - טכני | 23 | 12-06-09 02:47 |
| פנסים ראשים (או רטיבות בהם לאחר שטיפה) | motisaar | פונטו - טכני | 4 | 21-01-09 22:49 |
| מים מתחת לשטיח | פורום הגראז' | 3 | 12-07-06 22:16 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד