![]() |
|
![]() |
פנדה - טכני טכני - דגמי פנדה בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פנדה
|
תקלה בגיר הרובטי
שלום לכולום,
ברצוני לדעת מה עלות ההחלפה של גיר רובטי לפיאט פנדה 2007 האם ניתן לטפל בגיר הרובטי רק במסוך מורשה של פיאט או שיש מוסכים נוספים שיודעים לטפל בגיר זה? בנוסף מה יכולה להיות סיבה שהתקלקל גיר אחרי 45 אלף ק"מ? כמו-גן ברצוני לדעת מה סדר גודל של עלת תיקונים הכללית בפנדה? תודה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
מה זה "התקלקל"? הסבר מה התקלה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
אין לי כרגע תקלה אך אני חוששת שזה קרב ובא כי מדי פעם שאני מעבירה מ R ל D זה עובר לניוטרל ואז אני צריכה להעביר שוב ל D ואז ל R וגם במקרה הפוך אני צריכה לחזור על הפעולה, אז אני רוצה לדעת מה עלות של תיקון כזה במוסך מורשה ובכלל מה עלות של החלפת כל הגיר הרובטי כפי מסרו לי שעלות החלפה היא מאוד גבוה ורציתי לדעת כמה גבוה.
בנוסף הבעלים הקודמים של הרכב החליף מנוע הגה לרכב את האמת שהוא היה כנה איתי ומסר לי שעלות של חדש זה כ 7,000 ש"ח אז הוא החליף להגה משופץ בכ- 3,500 ש"ח אז אני מפחדת שהתקלה בהגה תחזור לי עכשיו איך בכלל קורה שרכב 3 שנים על הכביש עם 45 אלף ק"מ סובל מבעיות כאלה??? מה גם ששותפה שלי רוצה לרכוש גם רכב כזה ואנחנו רוצים לדעת קצת יותר עליו ולא כפי שאני עשית ורכשתי בלי לברר הרבה כי למרות התקלות ברכש הרבה אומרים שהוא מאוד אמין וחסכוני אני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לנו. תודה וחג שמח |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
מחיר ההגה מאוד יקר, מעניין אם מדובר בהגה חשמלי דמוי הספייס, כי אם כן, אז המחיר שגבו לו הוא יקר מאוד כפול 4.
לגבי הגיר, יש לגשת למוסך מורשה פיאט ולהתחבר למחשב הרכב ולראות אם הגיר מראה תקלה, ומה היא, רק לאחר אבחון מדוייק (שיכול להתבצע במוסך מורשה פיאט בלבד), יהיה ניתן לומר לך בדיוק מה הבעיה. עלות דיאגנוזה בלבד היא 250 ש"ח. במקרה ורוצים גם לתקן, אז המחיר אמור להיות מקוזז מעלות התיקון. לומר לך מה העלות ככה בגדול זה בעייתי, כי אם למישהו הלך רק החיישן, לא אומר שלך ילך רק החיישן. אם יש פה למישהו ניסיון עם הרובוטי הזה, זה הזמן לשתף
![]() |
#5 |
Member
הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
|
הסימפטום שאת מתארת אינו מצביע בהכרח על תקלה בגיר.
הדבר יכול להתרחש גם בעקבות תקלה בחישן מצב מצערת (TPS). במצב זה, מחשב הניהול של המנוע אינו יודע האם המצערת פתוחה או לא, ופשוט נותן לגיר הוראה לעבור ל-N. ללא התחברות לסורק תקלות לעולם לא נוכל לפתור את הבעיה, אולם לא הייתי מציע לך להתכונן כבר מעכשיו להחלפת או שיפוץ גיר. ממליץ לך בחום לגשת למוסך התלתן ברח' היצירה 17 בקרית אריה. החבר'ה שם צברו המון ניסיון עם הגיר הזה ואין לי ספק שתקבלי מהם אבחנה נכונה והוגנת. לגבי עניין ההגה: אין ממש קשר בין הדברים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
ראשית תודה רבה,
אני מאוד מקווה שאין באמת בעיה בגיר, אך אני אשמחבכל זאת לדעת אם מישהו יודע מה עלות ההחלפה של גיר רובוטי חלק + עבודה בכדי שאני אשקול את צעדיי שנית האם משהו נתקל פעם בבעיה כפי שתארתי והאם יצא למישהו להחליף גיר רובטי שיכול לומר את עלות ההחלפה בנוסף האם ניתן להרכיב גיר רובטי של גרנדה פונוט או מכל רכב אחר מדגם פיאט בעל גיר רובטי על פנדה ושוב תודה רבה לעוזרים |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
את קופצת רחוק מידי ומהר מידי.
לא סביר שאחרי 45K הגיר נהרס לרמה שמצריכה החלפה שלו. עלות החלפת גיר היא מספר אלפים טובים לגיר מפירוק. לחדש זה יעבור את ה-10 רוב הסיכויים. תקשיבי למה שיעצו לך פה, גשי למוסך מורשה פיאט ושיבדקו את הבעיה. תחזרי לפה עם הממצאים שלהם ויוכלו לתת לך כיוון נוסף, או כמובן אם אתה מקבלת במיידי את דעת המוסך, פשוט לתקן (נגיד והם קובעים שזה חיישן מסויים, ועלות התיקון סבירה אז אני לא מוצא סיבה לשאול פה שוב). עניין ההגה נשמע לי מוזר. אין שום סיבה שמערכת הגה משנת 07 תהרס אחרי ק"מ מועט יחסית, אבל תמיד יכול להיות עניין של חוסר מזל ורכיב פגום. המון אנשים בזמן תקלה בהגה מחליפים למשופץ ולא חדש עקב העלות הגבוהה. העלות שהמוכר ציין נשמעת לי מטורפת בהשוואה למחירים שהרוב רושמים פה, השאלה אם ההגה של הספייס (שעליו רוב הדיונים פה) ושל הפנדה זהים.
![]() |
#8 |
Junior Member
|
שוב תודה
לגבי ההגה עשיתי בדיקה והתברר לי שאכן העלות אכן גבוה כפי שבחור שרכשתי ממנו ציין מפני שההגה של הפנדה שונה משל הפונטו ולכן העלות הגבוה לקחתי את המלצתכם ואקח את הרכב לבדיקה, במידה ולא ימצא כל תקלה בגיר האם עדיין אצטרך לשלום עבור הבדיקה? ולא קבלתי תשובה האם ניתן להשתמש בגיר הרובטי של הגרנדה פונטו או כל דגם אחר מבית פיאט בעל גיר רובטי על הפנדה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
|
חשוב להדגיש שמה שלרוב מתקלקל בגיר הרובוטי זה לא הגיר עצמו, אלא יחידת הרובוט שאחראית להעברת ההילוכים. לעתים ניתן גם לתקן אותה בעלות של כמה אלפי שקלים.
כאמור, לא ניתן לתת הערכות יותר מדוייקות ללא בדיקה ואבחון באמצעות סורק תקלות במוסך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה דינאמיק 1.25
|
את לוחצת על דוושת הברקס בזמן העברת הילוכים?
לפנדה יש מנגנון אוט' שמונע העברת הילוך מ-R ל-D ולהיפך אם לא לוחצים על הברקס באותו זמן.
במידה וזאת לא הבעיה, התחברות פשוטה למחשב יתכן שתעזור במידה והתקלה היא אלקטרונית (עיין ערך חיישן פגום). במידה והתקלה הינה מכאנית אין מנוס מבדיקה מלאה של הגיר - עניין של עוד כמה מאות שקלים על זמן פירוק ובדיקה. לאחר מכן יתנו לך הצעת מחיר על התיקון. בהצלחה, נשמח אם תעדכני את התוצאות על מנת להשכיל את שאר בעלי הפנדות (כמוני) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בעיה בגיר | martinb2 | בראבה - טכני | 10 | 10-01-10 17:42 |
בעיה בגיר? | sharonjust | פונטו - טכני | 5 | 18-10-09 00:10 |
פונטו ספייס דינמיק 04 אוטומטי בעיות בגיר הרובטי | snunitb | פונטו - טכני | 5 | 28-08-09 20:57 |
פלסטיקות בגיר | unoies | אונו - טכני | 7 | 06-06-09 18:23 |
בעיות בגיר | moshe333 | בראבו - טכני | 4 | 04-01-09 20:31 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד