מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > אוף טופיק
עקוב אחרינו ב-RSS

אוף טופיק הכל מלבד עולם הרכב (בגבול הטעם הטוב).

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

גלריה צבע לפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט אונו 45, 1.0, 92'

שם:  
צפיות: 
גודל:   

7.3 שנים עם האונו הסתיימו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט פונטו ספייס 2001 SX

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 23-04-10, 21:14   #1
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

הגלגלים שלי: פונטו טורבו דיזל 1700,סיטרואן C5 2006, פיג'ו 206 2002, סקודה פאביה 2002, Mercedes 516 2008
שלח הודעה דרך ICQ ל i12z שלח הודעה דרך MSN ל i12z
אפילו להתפטר מהעבודה אי אפשר היום!

שלום לכולם
אני עובד בחברת "כץ משלוחים" כבר 8 חודשים, והיום התקבלתי לחברת UPS
ואמרו לי שאני מתחיל החל מיום ראשון הקרוב, כשידעתי את המנהל שלי הוא אמר לי אם אני עוזב אז הוא מוריד לי שבועיים וחצי של עבודה שכבר עבדתי בגלל שלא ידעתי אותו מראש, זה הגיוני וחוקי בכלל?
i12z מנותק  
ישן 23-04-10, 21:20   #2
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
בד"כ יש לתת התראה של שבועיים מראש + זמן נוסף בהתאם לוותק אך אינני זוכר את החישוב. הדבר נכון לשני הצדדים. במידה וה"צד המדווח" לא דיווח בזמן אזי הוא פוגע במעסיק.

בכל מקרה, כדאי לבדוק לעומק את נוסח החוק. צור ביום ראשון קשר עם "קו לעובד" הם יוכלו לכוון אותך בדיוק מה לעשות.
ישן 23-04-10, 21:32   #3
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

הגלגלים שלי: פונטו טורבו דיזל 1700,סיטרואן C5 2006, פיג'ו 206 2002, סקודה פאביה 2002, Mercedes 516 2008
תשמע רענן וזה חוקי לקבל משכורת ב20-21 לחודש במקום ב-10 לחודש, זה חוקי לנהוג ברכב שלא תקין בכלל, שהברקסים שלו גמורים , שמידות הצמיגים שלו שונות לגמרי אחת מהשנייה, שיש חופש אדיר בהגה, תפוחים גמורים ועוד מלא ליקויים, הלכתי לפני חודשיים לנסות להעביר את הרכב טסט והטסטרים התפקעו מצחוק, הכל לא תקין לא היה אפילו דבר אחד שהיה רשום בו "עבר", וככה אני נוהג כבר בלי טסט חודשיים , זה תקין ?
i12z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-04-10, 21:59   #4
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

לגבי תשלום שכר שלא בזמן אתה יכול לתבוע על הלנת שכר.

הנהיגה ברכב לא תקין היא באחריותו הבלעדית של הנהג. כלומר, קיבלת רכב לא תקין מהעבודה אז יש לך אחת משתי אופציות:
1. לא לנהוג ברכב הזה, לדווח על התקלה ולחכות בשקט שיתקנו אותה.
2. לנהוג על אחריותך. (אל תעשה את זה בחיים)

אם תנהג בחכמה אולי אפשר לנצל את המצב להתפטרות מוקדמת.
בכל מקרה לא פשוט, ואיך שזה נשמע, המעסיק לא הולך לעשות לך חיים קלים ואולי תאלץ לגשת איתו לתביעה משפטית.
דבר נוסף, רכב בלי טסט ואתה נוהג בו? אתה עובר עברה בשביל המעסיק שלך?! תגיד אתה נורמלי?! האחריות שלך, אל תנהג.

בדוק זכויותייך וחובותייך לפני שאתה הולך עם הראש בקיר.
ישן 23-04-10, 22:02   #5
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

אז יום ראשון אני אתקשר לקו לעובד ואסביר להם את בעייתי ?
ישן 23-04-10, 22:08   #6
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

בכל מקרה, עשה לעצמך טובה, אל תנהג ברכב הזה יותר.
אם אתה מדבר עם המעסיק שלך, הקלט את השיחות, ציין בשיחה את זה שהרכב ללא טסט חודשיים ככה שתהיה לך הוכחה שהוא מודע לכך שהוא "הכריח" (עד כמה שאפשר לקרוא לזה כך) ברכב ללא טסט. זה יהווה אחלה קלף מבחינתך.
ישן 23-04-10, 22:10   #7
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

אוף אני מקווה רק לטוב כבר נמאס לי מהמנהל הזה הוא כ"כ גועל נפש.
ישן 23-04-10, 23:54   #8
yuvk
Member

הגלגלים שלי: פיאט
http://www.ovdin.co.il/early_message.php

החישוב בקישור.

תפסיק להתבכיין. חובת ההודעה מראש מוטלת עליך בדיוק כמו על המעסיק במקרה פיטורין. החוק הוגן וסימטרי.

ולגבי הטענות שהעלת, הן לא מצדיקות הפרת החוק מצידך ו"שליפתן" כרגע היא לא לעניין.
yuvk מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-04-10, 13:34   #9
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
שלום לפותח השרשור,

לעניות דעתי

מרגע שהמעסיק מבצע שינוי חד צדדי (כמו תשלום שכר מאוחר באופן עקבי), דבר שעומד בסתירה מול הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה ו/או חוזה אישי שלך עימו, הרי שהיית צריך לקום ולומר משהו. ברגע שנשארת בעבודה כרגיל, הרי שמדובר בהסכמה לשינוי תנאי החוזה בהתנהגות. משמע עצם זה שנשארת, כאילו הסכמת לשינוי בהתנהגות. ראה פס"ד בג"צ מילפדר מס' 239/83. עם זאת, כעת השאלה הנשאלת היא החל מכמה זמן הדבר יכול להיראות כהסכמה בהתנהגות? תשובת החוק, במידה ומדובר בצעד שהמעסיק עשה הסותר את ההסכם הקיבוצי ו/או צו הרחבה (לכם אין הסכם קיבוצי) אזי מעבר ל 5 שנים, במידה ומדובר בצעד חד צדדי ובחוזה אישי (כמו אצלך) אז עד 5 שנים. אתה עומד בקריטריון הזה , כך שאצלך זה עד 5 שנים, ועדיין אתה יכול לטעון שלא דובר על הסכמה בהתנהגות.

לגבי עיניין השבועיים - על המעסיק ועל העובד קיימת חובת הנאמנות והאמון. עצם זה שהלכת לראיון עבודה נוסף מבלי להודיע למעסיק על כוונתך לראות כיוונים שונים ולא היית גלוי עימו הרי שמדובר בהפרה של חובת הנאמנות והאמון מפני שהמעסיק כלל לא ידע על כוונתך (כאילו חתרת תחתיו והלכת לראיונות אחרים, ואם עשית זאת תוך כדי עבודתך ותוך כדי תפקידך אז בכלל), ואז הוא יכול לבקש מבית הדין לעבודה להפחית את הפיצויים שלך ראה פס"ד חברת מקורות.

אומנם הדבר מתנגש עם חוק יסוד לכבוד האדם וחירותו וחופש העיסוק, עם זאת ראה פס"ד פרנס נגד רשות השידור, בית המשפט פסק לטובת רשות השידור, היות ולמרות חופש העיסוק, לא ניתן לעשות זאת בו זמנית.

בנוסף מדובר גם בחובת הגילוי ביחסי עבודה - ראה פס"ד גלומה גריסק, מדובר על חובה הדדית של שני הצדדים, העובד חייב לגלות למעסיק הכל ולהפך. קיים חריג בחוק - אישה רשאית לא לגלות למעסיק (גם לא בראיון עבודה) שהיא בהריון עד לחודש חמישי. מחודש חמישי להריונה היא מחוייבת לגלות למעסיק.

לסיכום - תביעתך לא תנוהל בבית משפט השלום, אלא בבית הדין לעבודה. בעיניין ההלנת שכר אתה רשאי לתבוע, בעיניין החופשה - המעסיק יכול לטעון כי לא עמדת בדברים שכתבתי למעלה, ועל כן נגרם לו נזק כספי (איש משלוחים שהפסיק עבודתו לפתע, וגרם לעסק להפסדים), ועל כן הוא ראה לנכון לקזז זאת מחופשתך. אם תרצה אני אבדוק זאת לעומק מול הספרים שלי, האם הסיכוי שבית המשפט יתיר לו זאת או שלא.

נערך לאחרונה על ידי saar : 24-04-10 ב 13:36.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-04-10, 16:27   #10
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

אמרתי לו שיקח מצדי את ה-8 ימי חופשה שיש לי אבל בנוסף הוא רוצה להוריד לי גם עוד שבועיים וחצי מהמשכורת , וזה חוקי גם בימים של החינה והחתונה שלי להוריד לי מהמשכורת..? הוא היה אמור להוריד לי מהימי חופשה, אז אתם רואים שום דבר פה לא תקין.
תגובה

חוקי פרסום הודעות