![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו גראנדה
|
מתקרב להחלפת רצועת טיימינג פונטו MK1 שנת 2000
הרכב נקנה ב 112000 ק"מ ,ולא בטוח מתי הוחלפה רצועת הטיימינג (היום הרכב עם 116000 ק"מ).
מה עליי להחליף\לבדוק באותו הזמן? תודה רבה לעונים |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
|
בפונטו שהיא לא 16v אם נקרע הטיימינג אז המנוע לא נהרס, ככה שלא צריך להיות בלחץ.
אבל להתקע זה לא כיף ויש דברים כמו משאבת מים ונזילות שצריך לבדוק שמה, ולכן כדאי לעשות טיימינג גם אם לא פדנטיים. אצלי בפונטו עשינו טיימינג לבד לא מזמן - כי ראינו שכל האזור היה עם נזילות. בעקרון מה שצריך לבדוק זה את המשאבת מים - זה הכי חשוב. זה לא כזה עניין יקר אז לפי דעתי כל עוד היא לא נראית חדשה - להחליף. אצלי היה בה חור קטן שנזלו ממנו טיפות. אם מחליפים את המשאבה כבר נוזל הנוזל קירור, אז אפשר גם לשלב את זה עם טרמוסטט חדש ולהשלים יישור קו יפה, אם כי טרמוסטט אפשר להחליף בכל שלב. כמובן שצריך אחרכך למלא נוזל קירור פרפלו ולא שום דבר אחר!! יש שמה גם מחזירי שמן ופקקים של מים. בפקקים של המים אצלי לא נגענו, אבל מחזיר שמן החלפנו. החלפה זולה ומהירה מאוד ואין סיבה לא לעשות את זה כדי שלא ינזלו משמה טיפות שמן. כמובן שמחליפים גם את המותחן של הטיימינג. חוץ מזה, יש את הרצועות של המזגן והאלטרנטור וההגה כוח שאם כבר מפרקים את האיזור יהיה יותר קל לפרק גם אותם. אצלי הם היו המקוריות והתפוררו כבר, כדאי להחליף אותם אם הם נראות במצב לא טוב. דבר שחשוב לשים לב אילו אם עושים את העבודה לבד זה שהגלגל שיניים התחתון של הטיימינג יושב טוב טוב ושהשן הזאת שיש לו מאחורה נמצאת במקום, כי אצלי זה נשבר ואז היינו צריכים לקנות את זה ב300 ומשהו שקל ולפרק שוב את הטיימינג
עכשיו יש 500 TwinAir Sport 2012 ידנית אדומה הפיאטים הקודמים שלי: פנדה 2006 ידנית, פונטו 2000 60sx, אונו 1993 45s נערך לאחרונה על ידי liorwohl : 21-04-10 ב 22:01. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
אחרי תשובה כזו - אין לי מה להוסיף. כל מילה שלך בסלע.
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת רצועת טיימינג-פונטו S60 97 | yakovil | פונטו - טכני | 2 | 22-05-08 23:14 |
| רצועת טיימינג | mevron | בראבה - טכני | 4 | 06-05-08 00:41 |
| נקרעה רצועת טיימינג .... | פורום הגראז' | 7 | 02-06-07 18:40 | |
| רצועת טיימינג נקרעה... | פורום הגראז' | 20 | 15-05-07 00:03 | |
| רצועת טיימינג | פורום הגראז' | 1 | 28-01-07 18:37 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד