![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
עזרה בבקשה בעיה בהעברת טסט.
שלום.
היום הגעתי ממש למקום שאני לא יודע איך אני יוצאה ממנו. אני חייב יעוף בנושא בבקשה. אני קניתי לפני שנה וחצי פיאט פאונטו אוטמט שנת 2001. הקנייה בוצעה דרך סוחר רכב. אחרי חודשים ניגשתי לטסט והיתי אמור להחליף רפידות ודיסקיות בלבד. לאחר שנה,היום בבוקר אני ניגש שוב. פתאום בא אלי הבוחן באותו מקום שעשיתי את הטסט לפני שנה ואומר לי שהמספר מנוע לא תואם במה שרשום על הרישיון רכב. היתי בשוק אבל רק לפני שנה אני עברתי פה טסט ולא אמרו כלום פשוט אז כניראה חיפפו וזה עבר בשקט. אולי הסוחר אמר לבעל המכון שיעביר את הרכב אני פשוט לא יודע. אכשיו הבעיה היא שאני לא קיבלתי אז טופס על העברת מנוע. פשוט אני לא זוכר,אני מחפש את הטפסים ומקווה למצוא אותם. הלכתי לסוחר ממנו קניתי את הרכב ופשוט הוא מתעלם ממני ולא זוכר אם נתן לי משהו. עוד הבעיה הינה בכך שהוא לא רוצה ולא יכול לעזור לי בכלום וממנו לא תבוא הישועה. הלכתי למשרד הרישוי לאחר שהבוחן שם בדק את הרכב אמר שצרייך את הטופס החלפת מנוע. נאמר לי שהברירה היחידה שלי היא להוציא את הרשימה של כל האנשים שהיו בעלי הרכב ופשוט להתקשר אליהם וולשאול לגבי הטופס. פשוט מה אני אמור לשאול את האנשים שאני מתקשר אליהם? במידה והם לא זוכרים כלום ולא רוצים לעזור ולא מוכנים לתת לי את שם המוסך שם הוחלף מנוע. מה אני אמור לעשות. אמרו לי במשרד הרישוי להחליף מנוע. אין לי את הכסף הקיים זה אלפי שקלים וזה פשוט משגע אותי. מה ניתן לעשות בנידון,כיצד ניתן למצוא את הטופס באיזה מוסך זה בוצע? דבר נוסף אני ראיתי שעל המנוע רשום בפינה בטוש אדום מספר רכב אחר ופרטםי מסוימים. האם ניתן לאתר זאת באמצעות מספר שקיים על המנוע? בתודה רבה לכולם... תמיד צרייך להיות אופטימי ושמח גם במצבים קשים.
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
תנסה ללכת ליבואני מנועים תשלם להם עמלה בכדי שיתנו לך שטר מכר על המנוע.
איפה הבחור למה לא לקנות רכב מסוחר קבל תשובה לא לגעת. לדעתי הסוחר קנה רכב עם מנוע דפוק והרכיב מנוע גנוב השאלה אם אתה מוכן להסתבך איתו עם המשטרה תביעות משפטיות והחרמת אוליי המנוע. תנסה להריץ בגוגל יבואני מנוע ניתאי בת"א ופסק דין שהיו בנושא זה. ישנה אפשרות קרימינלית שלא הייתי רוצה להתייחס אליה. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
האם הרכב עבר בדיקה טרם הרכישה? אם כן, אינני יודע איך מוכיחים שלא החלפת מנוע בזמן שהרכב אצלך, אך הייתי מתייעץ עם עו"ד. במידה ולא עבר בדיקה טרם הרכישה, פעל ע"פ הצעתו של קודמי.
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
סוף טוב
אני פשוט לא מאמין..
הרגע הצלחתי לאתר את המוסך שממנו בוצעה החלפת המנוע. אני עדין בשוק. עברתי בערך שעה וחצי עם טלפונים על רשימת האנשים שהיו הבעלים של הרכב בניהם מספר סוחרים. פשוט הודות לתשובה של חברים בפורום שאמרו לי לבדוק אצל יבואני מנועים. אני התקשרתי מותך יאוש למוסך "בכר חלפים" בבאר שבע בעיר שלי. אמרו לי ליצור קשר עם "המאגר" במרכז הארץ כי מתוך ידע הם מתעסקים במנועים של פיאט פונטו. למזלי ופה ממש יש לי אמון מזל ובתור מאמין בורא עולם אוהב אותי. היה רשום על איזה חתיכת פלסטיק על המנוע מספר של רכב ששיערתי שהוא הרכב ממנו נלקח המנוע. התקשרתי ל"מאגר" ונתתי לפקידה שמאוד עזרה לי בשם לימור ותודות רבות לה. נתתי לה את מספר הרכב ופשוט מתאום היא אומרת לי יש לי פה משהו. המנוע נלקח מ"המאגר" למוסך NGS מוטורס בחולון. באותו רגע של התרגשות פשוט ירדו לי דמעות קצת ואני מודע למה היתי על סף יאוש במצב שהבוחן טכני במשרד הרישוי אומר לך שהמנוע גנוב עוד ופשוט לך תאתר את האנשים אם לא פשוט תחליף מנוע ממש ככה. התקשרלי למוסך בחולון ופשוט הבחור עוד זכר את הרכב שלי שהתיקון בוצע לפני 3 שנים. נאמר לי שהכל במחשב ואין מה לדאוג והכל חוקי ופשוט ליצור קשר מחר ולבוא השבוע לקחת את הטופס וללכת לטסט. אני היתי ברגע של ממש יאוש וכבר מסוג כאב כזה שאני היתי מוכן לגרור את הרכב מצוק. פשוט הבעיה אותי מעצבנת שהבירוקרטיה בארץ היא הבעיה שהכל בעיתי פה ולא יכולים לתת לך היסטוריה מלאה של הרכב ופשוט משרד הרישוי צוחק לך בפנים זה מהשקרה לי היום ואומר לך לך תשבור את הראש חזק בקיר. אני ממש מודה לכם על התגובות ועל העזרה. השבוע אני ילך להביא את הטופס הזה ויעבור טסט מה עוד שאמרו לי במכון בדיקה של הטסט להחליף צמיגים כי הם לא אותו מידה. פשוט לפני שנה אישרו לי אותם והכל היה טוב ופיתאום נפלו עלי שזה לא תקין ואותו בחור בדק אותי לפני שנה ואני זוכר זאת. שיבוא עלינו רק בשורות טובות.
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
יש לך מזל גדול מאד, מי שאין לו את הקשרים המתאימים
עם האנשים המתאימים בתחום הרכב לא היה יוצא מזה טוב. בשביל השקט הנפשי בעתיד כשתחליט לרכוש רכב אחר אל תהסס לפנות לסוחר רכב מי יודע אולי תגלה הרפתקאה חדשה.
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
שטר מכר המנוע
ובמוסך NGS מוטורס, נא מסור ד"ש חמה ממני לגולן ולניסים ושבקשתי שיסייעו לך.
כיום "המאגר" נקראים "אוטו גרופ" וכל הכבוד לסדר ולאדיבות והיעילות שלהם שהתחילה כבר ברישום מס' הרכב שממנו הורד המנוע על המנוע שהם מכרו. בהצלחה ובברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה בבלימה עזרה בבקשה | דודו אבוטבול | פונטו - טכני | 10 | 09-02-09 23:15 |
| תיקון מתז אחורי, חשמל דועך בהעברת הילוך והחלפת נורות | esorek | אונו - טכני | 4 | 07-01-09 13:55 |
| בעייה ? מוזרה בהעברת הילוך D ל P ועוד שאלה קטנה | פורום הגראז' | 14 | 30-08-07 00:02 | |
| מריאה ELX אוטומט 98.. בהעברת הילוך ראשון ושני הרגשה של מכה | פורום הגראז' | 3 | 17-07-07 00:58 | |
| [b]בעיה חמורה בספייס עזרה בבקשה[/b] | פורום הגראז' | 7 | 08-08-06 13:24 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד