![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
תחליף לנוזל ניקוי שמשות...
שלום שלום...
שאלה אולי קצת מטופשת ואולי קצת פחות 'כבדה' בעניינים הטכניים אבל בכל זאת: יש לי פונטו 2001 ELX, כרגע משתמשת בנוזל ניקוי שמשות שקונים בתחנת הדלק ואמור לא לסתום את השפריצר. אם הבעיה העיקרית בשפריצר זה סתימה בעקבות אבנית אז האם שימוש במים מינרלים ישמור על השפריצר פתוח? כי במים מינרלים למיטב הבנתי אמורה להיות פחות אבנית... השאלה מגיעה בעקבות המצב הכלכלי. בקבוק של 2 ליטר נוזל ניקוי עולה 15-20 ש"ח, בקבוק 1.5-2 ליטר של מים מינרלים (כשקונים שישייה אז בכלל) עולה 2-3 ש"ח... תודה! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
אפשר להשתמש במים מינרלים אבל אם כבר אז עדיף לערבב 1/3 מי סבון מיוחדים ו2/3 מים מינרלים.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני לא יודע מה איתך, אבל 4 ליטר של נוזל ניקוי עולה 14 ש"ח באוטו דיפו. חבל לשלם על הכל ביוקר בתחנות הדלק. שם קונים דלק וזהו. מזל שאויר זה בחינם...
בכל מקרה, כמה יוצא לך כבר למלא? אני מוסיף פחות מליטר אחת לחודש בערך. ואני מאלו שהשמשה שלהם מבריקה באופן קבוע. זה הדבר שהכי מרגיז שהוא מלוכלך. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אתה בטוח שמה שאתה קונה זה 4 ליטר? אני קניתי מאייס אבל רשום על זה "אוטו דיפו" (באנגלית) וזה 3 ליטר.
בכל אופן גם אני לא סובל שהשמשה האחורית+ הקדמית מלוכלכות, ואם היא טיפה מלוכלכת אני מפעיל את השפריצרים. פעם אחת בנסיעה בתוך העיר עצרתי בצד וניקיתי איזה כתם עם נייר טואלט כי הוא לא נעלם עם המגבים. לגבי כמות המילוי כל חודש, זה גם תלוי כמה אתה נוסע גדעון- לפי מד הק"מ שלך במפגש בספטמבר 2008 אתה נוסע מעט מאוד... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
מים מינרלים מכילים אבנית.
הפתרון הטוב יותר - מים מפילטר המסנן מים (דוגמת בריטה), מי מזגנים (המים הניקווים מפתח יציאת מי המזגן) עכשיו מתחיל קיץ - לא יהיה חסר מהמים האלו. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מים מזוקקים
אני שם מים מזוקקים ובחיים לא היתה סתימה של המתזים
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אני מהמשפריצים הסדרתיים...
גם אני לא סובלת שהשמשה מלוכלכת וגם נוסעת די הרבה אז יוצא שהמיכל מתרוקן די מהר...
גם 14 ש"ח ל-3 ליטר זה עדיין פי כמה מבקבוק מים מינרלים אחד... דווקא לערבב עם מי סבון נשמע לי לא רע. תודה על התגובות! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
יפה שאתה עוקב אחרי הנסועה של הרכב שלי גיא
![]() בכל בוקר אני משתמש בכמות נכבדת של מים כדי להסיר את הלכלוך שמצטבר בלילה על השמשה. בדרך חזרה הביתה אותו דבר כי הכיסוי לא ממש נקי. אני ממלא אחת לחודש באופן קבוע. זה חלק מהבדיקת שמן-מים שאני עושה. אני מעריך שאני ממלא קצת פחות מליטר כי המיכלים נגמרו לי עד עכשיו בערך כל שלושה חודשים. מעולם לא מדדתי בכל אופן. ואכן, מיכל גדול, עגול, לא המרובע הרגיל. נראה כמו מיכל של נוזל ניקוי רצפות זול. מכיל 4 ליטר של אותו נוזל ניקוי. אפשר לערבב קצת מנוזל הניקוי סנו-קליר (למשל) עם המים ולהכין לבד את הנוזל. לדעתי חבל לבזבז מים מינרלים לשתיה על זה. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
אפשר להוסיף למים רגילים מעט נוזל שמשות ביתי כחול וחצי כוס אלכוהול שימנע את הצטברות
האבנית במעברים הקטנים שבשפריצרים וידאג למשאבה נקייה ובנוסף להחלקת המגבים על פני השימשה. אם השפריצרים נסתמים אפשר לפרק אותם מהרכב לטבול אותם בכוס חד פעמית עם מעט נוזל/אבקה להסרת אבנית מקומקומים וכו' ולמלא את הכוס במים רותחים. ההבדל באבנית בין מי ברז למים מינרלים הוא לא משמעותי, הכוונה ששניהם ידאגו להצטברות אבנית.
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 21-04-09 ב 02:41. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אמצלה לנוזל קירור | ronald27 | רכב כללי | 3 | 20-03-09 22:16 |
| בקשר לנוזל קירור כחול | shakedd | פונטו - טכני | 10 | 01-01-09 19:12 |
| שאלה בקשר לנוזל נגד מים.... | alex699 | אונו - טכני | 3 | 03-12-07 09:55 |
| מרימי שמשות - אפשרי להתקין בפונטו MK1? | פורום הגראז' | 2 | 28-08-07 14:14 | |
| בעיה במתיזי שמשות+אחורי | פורום הגראז' | 2 | 12-01-07 02:49 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד