![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto 2002 ELX 16V
|
![]()
שלום!
יש לי פונטו 2002 אוטומטית ELX והיום בבוקר ניכנסתי לאוטו והנעתי אותו כבר בהנעה המנוע התחיל לעשות רעשים ולגמגם הטורים התחילו לקפוץ ל1500 סל"ד ולרדת ל 700 בערך, כשלחצתי על הגז עדיין הגמגומים המשיכו כאילו הדלק ניכנס ונעצר ניכנס ונעצר, כשהתחלתי לנסוע אז שוב הרכב התחיל לגמגם בנסיעה כאילו לקפוץ בצורה מפחידה. בסוף נסעתי איתו למוסך עד לוי בכפר סבא שהוא מורשה פיאט (שם אני מטפל באוטו) הוא אמר לי יכול להיות שבגלל שתידלקת אתמול אז יכול להיות שהדלק הייה מעול במיים או מלוכלך בסוף אחרי בדיקה במחשב הם גילו שזה רק צריך להחליף פלגים וחוטי הצתה, שורה תחתונה החליפו לי את כול הארבע פלגי+החוטים עם עבודה עלה לי 873 ש"ח (רתמת חוטי הצתה ספייס16V ל442.26 ש"ח, מצת מנוע ספייס NGK 80 ל174.92 ש"ח עבודה עוד139 ש"ח). בקיצור רציתי לדעת האם זה יקר או שזה נורמלי? ![]() תודה נערך לאחרונה על ידי lrl23 : 13-01-09 ב 15:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
המחירים בסדר גמור לדגם הנ"ל.
אותי מטריד מדוע הוחלפו פלאגים. מתי הם הוחלפו קודם לכן? שים לב, את הפלאגים יש להחליף כל 40K, אלא אם מתגלה בהם תקלה כלשהי.
![]() |
#3 |
Senior Member
|
לפי הבדיקה במחשב (בהסטוריה של הרכב) לא הוחלפו פלגים, והפלגים שהיו ברכב הם היו לא מקוריים וגם שחוקים כבר, לפי דבריו של המוסכניק הוא אמר שזאת הייתה הבעיה.
תודה על התגובה! נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 12-01-09 ב 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
מנהל
|
פלאגים לא מקוריים אכן יכולים להיות מקור לבעיה הזו ואף לבעיות חמורות יותר כגון נזק למחשב הצתה וכדומה.
![]() |
#5 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
מה מה מה ??? מי מי מי?
800 שקל בשביל להחליף פלגים וחוטי הצתה, למה, הגעת אליו עם מעבורת חלל אפולו 31?
תגידו לי אתם השתגעתם? מה זה פלאגים לא מקוריים, עובדה ששוב שמו פלגים של NGK ולא של פיאט! יש פלגים שהם מיוצרים על ידי פיאט עצמה, תוצרת פיאט, אבל עזבו עכשיו את העיניין הזה, זה ממש לא משנה, שמים את הפלגים המומלצים על ידי היצרן, אבל 800 שקל! הוסרו מילים מכפישות לא מוצדקות דבר כזה בחיים לא ראיתי, ארבעה פלגים וחוטי הצתה 800 שקל?! חוצפה שאין כדוגמתא, תגיד לי , אם אני רוצה ללכת אליו לעשות טיפול 10,000 אני צריך להביא איתי שטר ערבות מהבנק? אני צריך למשכן את הדירה? חוצפן, ואתם עוד מעודדים אותו, זה מחיר סביר, זה מחיר סבבה. חבר'ה מספיק עם הבירות! מה מחיר סביר, מה? כולה ארבעה פלגים וחוטי הצתה 800 ש"ח. הלו! הלו! זה פיאט!!!! פיאט איטליה!!! הוא לא נוסע לשם עם מרצדס וגם לא עם BMW , 800 שקל לארבעה פלגים וחוטי הצתה, חתיכת *** (כנ"ל) שכמותו, ועוד לפיאט ! זאת הפעם האחרונה שאתה כותב תגובה לא מבוססת ומכפישה. המתן שניה ותקרא את התגובה הבאה שלי. נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 28-01-09 ב 12:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
|
מעבורת חלל או לא מעבורת חלל אלה המממצאים:
רתמת חוטי הצתה לפונטו ספייס 16V עולה כ-450 ש"ח. כן, כן מקורי יש אנשים שמשקיעים בזה. מחיר 4 פלאגים לפונטו ספייס 16V עולה 180 ש"ח לפני מע"מ אצל סודאי (כן, לא מזמן רכשתי והחלפתי לבד) . פלאגים מקוריים משמעם פלאגים שנבחנו ע"י פיאט והוגדרו כמתאימים לדגם. בדגמי הפונטו ישנה רגישות לפלאגים שלא אושרו ע"י היצרן (עניין של התנגדות חשמלית שעלולה לשבש את סלילי ההצתה או מחשב ניהול המנוע). ישנם דגמים של כמה חברות ואלה הם: CHAMPION RA4HCX NGK DCPR8E-N ישנו דגם נוסף של NGK שמתאים אך המק"ט שלו מתחבא באחת ההודעות שלי מהעבר הקרוב. תוסיף 45 דקות עבודה, שזה זמן סביר לאיתור התקלה, טיפול בה ובדיקה שהכל תקין ואפשר לשחרר את הלקוח. (שעה במורשה נעה סביב 200 ש"ח) יוצא מכל זה שהמחיר סביר מאוד. הזהר בתגובותייך, הן גובלות בהוצאת דיבה.
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 12-01-09 ב 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
נדגיש ששעת עבודה אינה שעת שעון, אלא הזמן שהיצרן הגדיר שנדרש לביצוע הפעולה.
כלומר, יכול להיות שבפועל ידרשו 5 שעות להחלפה, אבל היצרן הגדיר שנדרשת רק שעה. לכן התשלום יהיה עבוד שעה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
חברה זה מה שזה גם לי אמרו בעבודה מה זה המחיר הזה גנבים והכול אבל זה המחירים של חלקים מקוריים ועוד במוסך מורשה (לגנוב).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
זאת הקבלה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
מנהל
|
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...EE%F6%F2%F8%FA
הצץ בשרשור שבלינק ובדוק מה היו עלויות החלקים (רתמת חוטי הצתה) בחנות לפני 9 חודשים בערך. אם רוצים להתלונן על מחיר גבוה יש להתלונן מול פיאט ולא על המוסך שגבה מחירים סבירים מאוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בעיה מוזרה! לאחר עזיבת המצמד הרכב מגמגם-עזרה פליז | saar | אונו - טכני | 13 | 23-01-09 00:16 |
פונטו מגמגם שקר לו | gsk | פונטו - טכני | 7 | 24-12-08 09:39 |
בעיה : האוטו מגמגם ולא מאיץ בצורה חלקה . | serkot | בראבה - טכני | 2 | 08-01-08 21:52 |
פונטו Gt מגמגם בבוקר | DUDUSL2 | פונטו - טכני | 16 | 03-01-08 00:39 |
פונטו ספייס עם מנוע מגמגם | פורום הגראז' | 18 | 15-01-07 02:10 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד