![]() |
|
![]() |
פיאט אספנות פיאט 500, 127 וכאלו שנעלמות אט אט מהנוף הארץ ישראלי. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
קצת נוסטלגיה: הפיאט 127 שהיתה לנו
קבלו תמונות נבחרות של הפיאט 127 שהיתה לנו בין השנים: 84-2000.
ההיסטוריה שלנו עם חברת פיאט ארוכה. תמונה 1: אני ליד ה- 127, בחורף הקשה של שנת 91-92. ![]() תמונה 2: צילום מ- 1999 של הגריל הקדמי ![]() תמונה 3: צילום מאביב 1992 ![]() ------------------ קצת היסטוריה של הרכב: הרכב (פיאט 127 תוצרת ברזיל) נקנה מסמל"ת (סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ) בחודש 7 שנת 1984 ע"י אימי, בסוכנות לרכב חדש בחיפה. בשנת 89' הרכב עבר תאונה מקדימה ללא פגיעת שלדה, שהיינו בדרכנו לחתונה. הוחלפו מכסה מנוע, גריל ופנסים קדמיים כולל איתות. בשנת 2000 הרכב עלה באש עקב טיפול רשלני של מוסך ביוקנעם, תוקן לחלוטין ונמכר כשהוא יד ראשונה ו- 117,000 ק"מ. (הרכב החל לבעור עקב נזילה מפילטר דלק שבעל המוסך שכח לסגור. הנזק מהאש היתה שולית עקב כיבוי האש בזמן. נשרפו: מצבר, מכסה פילטר, כמה חוטי חשמל ומכסה המנוע עבר צביעה מחדש.) בסוף שנת 2004 לפי מקורות שונים ירד הרכב מהכביש עקב תקלה בראש מנוע. |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
נוסטלגיה אמיתית אבל למה הפנים מטושטשות ?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
אלה היו הימים...
כשרק הוצאתי רשיון, הרכב הראשון שנהגתי עליו היה פיאט 127... איזה אוטו... כמה הייתי עצוב שאבא שלי מכר אותו בעבור כ-500 שקל... ![]() חוץ מזה שלא היה לו מזגן (אוף, איזה תנור נייד זה היה בקיץ...), היה רכב מצויין. אבא שלי שמר עליו שנים במצב מצויין. הוא היה מטפל בו ושמר עליו כאילו הוא איזה פרארי קטן לפחות ![]() לעומת הפיאסטה המצ'וקמקת שהיתה לידידה שלי שבקושי הגיעה ל-70 קמ"ש בירידה, הוא גם היה זריז כמו שד (למרות שזה היה ה-900 סמ"ק ולא הספורט). אולי יום יבוא, אם גם אני אדבק בחיידק האספנות, ונמצא לי איזה 127 חמוד... ניר |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
צטט:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
אפשר לעלות את התמונות מחדש?
כי רואים רק איקסים. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
התמונות הועלו מחדש למעלה, וכמו כן נכתבה היסטוריה קצרה של הרכב.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
היום לאחר שהצטרפתי למועדון אני מבין למה !
הכל התחיל עים פיאט 127 שהיתה לדוד שלי מרגע שראיתי אותה רציתי שגם לי תהייה אחת כזאת. לאחר זמן מה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] רכש פיאט 128 ( כזאת שניראית כמו 132 רק יותר קטנה תקנו אותי אם אני טועה עבר הרבה זמן מאז). אני זוכר כשהיא הגיעה ל-100 קמ"ש המנוע היה מרעיש נורא אבל היא היתה מרווחת מאוד ונוחה מאוד . מאז עברו אצלי שתי אלפא-סוד פיאט אונו אחת וכמובן פונטו ספייס עכשווית. אני חושב שאני אשאר עם האיטלקיות הם עושות לי טוב ![]() יוסי ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
גם לנו יש הסטוריה עם פיאט 127
אמא שלי קנתה בשנת 1981 פיאט 127 (דור 2)בצבע כחול כהה חדש לגמרי מהחברה .
הרכב היה לפי זכרוני מנוע 900 סמ"ק. אני זוכר את הרדיו המעפן והנוסטלגי שהגיע עם האוטו , רדיו של תדיראן... הרכב היה אצל אמא שלי עד שנת 2002.!! בשנת 2002 נמכר במצב ממש ממש כמו חדש (הרכב מעולם לא עבר תאונה ואפילו שריטה לא הייתה ) כיום לא ידוע לי איפה הוא נמצא לי אישית היה עד שנת 2004 פיאט אונו שחור מנוע 1000 שנת ייצור 1992 . בשנת 2004 הייתי מעורב בתאונה והנזק היה קציני (אובדן גמור) וכמובן שקניתי בלי לחשוב פעמיים פיאט (אונו כמובן) לבנה 1400 הזרקה שנת ייצור 1994 . וברור לי לגמרי שאמשיך תמיד עם פיאט! |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
יא אללה תחשבו על זה שפיאט 127 זו הייתה הפונטו של פעם.. (המחליף של127 היה אונו והמחליף של האונו היה פונטו..)
איזה הבדלים יש במכוניות.. ב127 לא היה הגה חשמלי ולא היה דיבורים וציפצופים מעצבנים כמו היום בגרנד פונטו שאומרת לך לאותת ומצפצפת שעה עם אתה לא חוגר.. ויש עוד כמה דברים מיותרים שלא היה פעם.. ושלא נדבר על איך הם גדלו באופן משמעותי מ127 לפונטו שכבר גדולה מידי.. וזה מוסיף הרבה למישקל ואז צריך להגדיל המנוע.. פעם הכל היה הרבה יותר פשוט וזה דווקא לטובה.. למרות שגם היום יש דברים שחובה ופעם לא היה כמו מזגן אבל אין הרבה מעבר לזה.. |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
ובדיוק בגלל זה אני עדיין טוען שה127 ספורט 1050 שיצא לי לנהוג בה לפני זמן מסוים, היא אחת המכוניות שהכי אהבתי.
|
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד