![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
בעיית הצתה רצינית אני כבר מיואש!
שלום חברים יקרים,
אז ככה, אני יעשה את זה מסודר למען הסר ספק, ולתת לכם כמה שיותר כלים לעזור לי. מדובר בפיאט אונו שנת 94, 1100 סמ"ק, זהו דגם 55. אונו פייר, הזרקה. מה שקורה הוא, שבאמצע סיבוב הרכב נכבה. מייד ביצעתי את הבדיקות הבאות: בדיקת לחץ דלק - נמצא תקין עפ"י שעון, עומד בלחץ תקין, דלק מגיע ומשאבה תקינה. בדיקת ניצוץ - אין ניצוץ! מפלג הוחלף למפלג משופץ עם מודול הצתה אלקטרונית חדש. סט חוטי הצתה הוחלפו לחדשים. האוטו מניע, נוסעים איתו הכל תקין, באמצע סיבוב נכבה המנוע, שוב אני מבצע בדיקה ומוצא שאין ניצוץ (לציין כי הבעיה באה ונעלמת, פתאום אין ניצוץ (הפעם בדקתי אם מגיע ניצוץ מהכוהל), פתאום יש ניצוץ. בדקתי את צמת החוטים (4 חוטים) הנכנסים לכוהל, כולם נמצאו לא רפופים מהודקים כמו שצריך (שקע תקע) וכולם מעבירים פלוס (+) שהרכב במצב של סוייץ'. אין ברכב קודנית ולא אזעקה, פיתאום יש ניצוץ מהכוהל, פיתאום אין ניצוץ מהכוהל. לציין שהרכב נמצא מספר פעמים מתכבה גם שהוא עומד, מייד אני בודק ניצוץ מהכוהל ואין ניצוץ. פתאום יש ניצוץ. האם מישהו נתקל בכוהל שפעם עובד, פעם לא? האם מישהו נתקל בכוהל שמפסיק להעביר ניצוץ במהלך נסיעה? למירב ידיעתי המועט כוהל או שעובד או שלא. טרם נתקלתי בכוהל שעובד לסירוגין. לציין פלגים חדשים, צינורות ואקום תקינים, הכל תקין, למעט בעיית ניצוץ הבאה מהכוהל, פעם מגיע ניצוץ ופעם פשוט לא. יש לציין שכאשר הרכב מניע (הפעם שמגיע ניצוץ מהכוהל), בעת שהרכב עובד מונע על הילוך סרק, נשמעים טיקטוקים מהכוהל, האם זה נורמלי? למען הסר ספק, ברכב תמיד יש סטרטר (שאני מנסה להניע סטרטר עובד כראוי), כמו כן שהמנוע חם או קר, זה לא משנה. הבעיה נשארת בעינה, פעם יש ניצוץ מכוהל, פעם אין . אודה מאוד לכל המומחים (: נערך לאחרונה על ידי saar : 17-11-08 ב 01:52. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו
|
///
לדעתי קודם כל תנסע להחליף מודול פעם נוספת לפני שאתה ממשיך לחפש את הבעיה...כי אני מאמין להמודול ששמת הוא תחליפי , יכול להיות שהוא כבר פגום....
תעדכן |
|
|
|
|
|
#3 |
|
מישהו מטפל בך?
|
לציין כי מדובר במודול מקורי, מניסיון העבר ניגשתי ישירות למודול, ניסיונות העבר מלמדים אותי שהמודול תקול הוא פשוט חדל מלהעביר ניצוץ לגמרי, ולא פעם כן פעם לא. בכל אופן ידידי, ניסיתי להחליף למספר מודולים אחרים, הבעיה ממשיכה, פעם מגיע מהכוהל ניצוץ, ופתאום לאחר מספר דקות שאינו קבוע (יכול להיות גם חצי שעה) הרכב נכבה, ובבדיקה נמצא שהכוהל הפסיק להעביר ניצוץ.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
למה לא להחליף את הכוהל ? אם אתה חושד בו ....
כמה הוא כבר עולה +- 100 ש"ח ... אני הייתי מחליף אותו .
נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 17-11-08 ב 10:44. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
מישהו מטפל בך?
|
כשאתה צודק, אתה צודק
ידידי אתה צודק לגמרי, ולמעשה זה הדבר היחידי שנשאר לנו במערכת ההצתה שלא הוחלף.
זה מה שאני הולך לעשות, פשוט רציתי לקבל חוות דעת האם מישהו נתקל בכוהל שעובד לסירוגין, מפני שלמירב ידיעתי כוהל (סליל הצתה) או שעובד או שלא. חדש לי שכוהל עובד לסירוגין. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
חוסר ניצוץ
די קל לבצע בדיקות פשוטות בזמן שאין ניצוץ:
1. כשמתג ההצתה במצב ON, בדוק עם נורת בקורת שמגיע מתח (+) לחוט הכתום בסליל ההצתה. מתח זה מגיע ישירות ממתג ההצתה. 2. ע"י נורת לד (עם נגד 1000 אוהם בטור) בדוק שבזמן התנעה (סטרטר) המודול מוציא אותות בחוט הירוק המתחבר אל סליל ההצתה, אם תקין אז הלד אמור להבהב. אולי יש בעיה במתג ההצתה שמדי פעם מנתק את הזרם לחוט הכתום היוצא ממנו אל סליל ההצתה. נא עדכן תוצאות וממצאים. בברכה - רפי לין
|
|
|
#7 |
|
מנהל
|
רפי באותו נושא...אשמח אם בהזדמנות תבוא להציל אותי עם בעיית ההתנעה\הצתה ב 127...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
מישהו מטפל בך?
|
תגובה לרפי
רפי, בוצעו הבדיקות שביקשת להלן הממצאים:
צמת חוטים ( 4 חוטים) הנכנסים לכוהל. חוט כתום מעביר + מרגע שהרכב עובר לסוייץ' פתוח. מודול מעביר אותות חוט ירוק כפי שאמרת. אם אני מבין נכון, כל הדברים מצביעים על כוהל? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
מישהו מטפל בך?
|
שאלה נוספת רפי
האם תקין שמתי שהכוהל כן מחליט להעביר ניצוץ, האם אמורים להישמע ממנו קולות של תיקתוקים?
למירב הבנתי קול תיקתוקים מהכוהל מצביע על בריחת ניצוץ. אני טועה? צודק? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
עדיין זה לא מבטל לגמרי את החשש של רפי לגבי הסוויצ' .
הרי כתבת שפעם כן ופעם לא ...אז אולי דווקא תפסת את הפעם ה"כן" ? .... תבדוק אולי במקביל את החיבורים של סוויצ' , לדעתי זה לא אמורה להיות בעיה . אולי גם שווה לרסס ספריי מגעים בפנים .
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה רצינית!! במאוורר | eyaluriel | פונטו - טכני | 7 | 17-11-08 21:36 |
| עזרה לגבי פירוק פנסים קדמיים בפונטו ספייס 01 - לטובת הרכבת angel eyes | evy_s | פונטו - טכני | 11 | 23-03-08 21:39 |
| בעייה רצינית בקונסולה הרמכזית | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 3 | 16-10-07 19:48 |
| עזרה בפריקת מצבר-מיואש | פורום הגראז' | 5 | 12-06-07 07:46 | |
| אונו 94 - בעיה לא רצינית אבל מציקה בדשבורד | פורום הגראז' | 9 | 02-02-07 02:42 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד