![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ELX ספייס
|
החורף בא והגיע הזמן להחליף מגבים.
שמתי לב שהמגבים אצלי ברכב גמורים גם מקדימה וגם מאחורה.בדקתי בפוסט וזה ההמלצה.
מגבים: מומלץ להשתמש במגבים איכותיים כגון בוש. מידות אפשריות למגבים הקדמיים: 21" לצד הנהג ו- 18" לצד הנוסע. דגם 531C של בוש (תודה ל student). 21" לצד הנהג ו- 19" לצד הנוסע. דגם 533C של בוש. מידת המגב האחורי היא 15". אפשר לרכוש מגב כולל זרוע מפיאט במחיר מופקע, או לרכוש מגב של בוש (16") לקצר ולהחליף את הגומי. דגם H400 של בוש יתאים. שימו לב, זרוע המגב האחורי שונה בין דגמי ה 3 דל' לבין דגמי ה 5 דל'. אשמח אם מישהו יסביר לי מה ההבדל בין המגב הקדמי ה18 לבין ה19? כמו כן לגבי המגב האחורי אינני מבין מה זה נקרא לקנות מגב ולקצר????? מה פחות או יותר המחירים? והאם מישהו יודע על איזה מבצע שקיים באחת מהרשתות הגדולות. תודה ולילה טוב לכולם. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
מגבים קדמיים:
שמתי שנה שעברה (וגם השנה, החורף הירושלמי הורג את המגבים) מגבי בוש ''22 ו- ''18. ראיתי בחלק מהאתרים שרשום שגם זו מידה של פונטו ספייס. עד כה לא ניתקלתי בבעיה. לא זוכר את מספר הסט של בוש שמכיל מגבים כאלו. לירושלמים מביניכם - "אמי פרטס" בתלפיות וגם בגבעת שאול מוכר מגבי בוש במחירים שפויים. מגב אחורי - זרוע מגב מקורית הכי טובה אבל גם יקרה. התחליפי בכלל לא משהו אבל מי שמוכן להתפשר אז החיסכון הכספי משתלם. לא יצא לי לנסות להחליף רק את הגומי עצמו. יש גם מקומות שממש עושים את זה. הערכת מחיר: זרוע מקורית 150-200 ש"ח. תחליפית 60-90 ש"ח. טלפן ל- מ.י.ר או נחום סודאי ותברר כמה זה עולה (ואז תעדכן גם אותנו . נערך לאחרונה על ידי student : 28-10-08 ב 22:51. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
אני בדיוק השבוע החלפתי...
מגבים קידמיים בוש דגם 533C גדלים 21" ו19" קניתי בהום-סנטר - מחיר 70 שקלים מנגבים מעולה! לא מרעישים...אישית מרוצה... בקשר למגב האחורי, אני אישית לקחתי את המגב הקידמי הישן, שהיה תכלס במצב דיי טוב, אבל בכל זאת אוהב להחליף מגבים לפני החורף... הוצאתי את הגומי + הפסי מתכת, חתכתי לאורך של הגומי האחורי ושמתי במקום. שיפר את הניגוב של המגב האחורי שהיה יבש לחלוטין בצורה מדהימה. לא מוצא סיבה לקנות זרוע שלמה ויקרה בשביל זה.
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ELX ספייס
|
תודה על התגובה המהירה.
אני אכנס להום סנטר מחר.לגבי הזרוע אינני מבין למה שאחליף את כל הזרוע עם רק הגומי שיושב עליו יבש?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
יש צורך להחליף את כל הזרוע מפני שהמגב שם לא יושב כמו המגבים מקדימה.
מאחורה יש לך זרוע של פיאט עם הגומי של המגב. בניגוד למגב הקדמי שבו הגומי יושב על תושבת שמגיעה עם המגב. במגב האחורי התושבת היא הזרועה. לדעתי הפתרון הכי טוב, הוא לקנות מגב בודד, במידה מעט גדולה יותר מזו שיש מאחורה (כאמור 16" לפי השרשור), לקצר את הגומי לאורך המתאים, ולהחליף. כך תחסוך את עלות הזרוע ותקבל מגב איכותי (בוש למשל). ההבדלים במגבים הקדמיים הם האורכים שלהם. שתי המידות תתאימנה, וגם מה שרשם סטודנט. אישית אני משתמש ב531C של בוש מאז ומתמיד, עוד מהרכב הקודם. מגבים מעולים. נערך לאחרונה על ידי Caveman : 29-10-08 ב 00:01. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
אף פעם לא הבנתי למה מגב אייכותי
מדובר בישראל. גשם? זה אולי באירופה. פה יש קצת טפטוף.
כמו שאין סיבה לקנות פה מעיל ענק מחמם לשלג, אין צורך, לעניות דעתי הקובעת, במגב יקר. כל שנה-שנה וחצי החלפת מגבים עולה 20-30 ש"ח - ובשביל 4 חודשים עם גשם, שזה נטו חודש, הם יעשו את העבודה בזול וביעילות. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
צטט:
כמובן ששום גומי לא יחזיק יותר מידי בשמש הארץ ישראלית...אבל מניסיון של מספר שנים שבהם ניסיתי מגבים של "STAR" או מה שזה לא יהיה, אמריקן איגל ובוש... בוש לוקחים ובגדול....מחזיקים הכי הרבה זמן... אותי אישית זה מעצבן גם בקיץ שיש לי מגב יבש, ואם יש לכלוך על השמשה ומפעילים את ה"שפריצר" עם המגבים - וזה רק מורח את הליכלוך ולא מנקה כמו שצריך. מוכן להשקיע 70 שקלים בשנה לזוג מגבים איכותי יותר...
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
בדיוק, זו הסיבה להשקיע קצת יותר באביזר הבטיחותי הזה.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
גם המגבים (המקוריים. לא הבסיסיים) של Valeo פשוט מעולים.
באיביזה היו לי Bosch Aerotwin שהיו מצויינים ובפביה יש לי Valeo Flex (או איך שלא קוראים להם. הגרסה שלהם ל-Aerotwin של Bosch) והם טובים עוד יותר .
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ...
|
צטט:
![]() לדעתי מגב איכותי של בוש גם יחזיק הרבה יותר ויעשה עבודה טובה יותר {זה מה שאני עשיתי } כמה כבר את חוסך? מה שחסכת בקושי יספיק למנה פלאפל שטוגן בשמן מנוע ממוחזר ומיץ שמיוצר בשטחים
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אם אני רוצה להחליף בולמי זעזועים בספייס מה אני צריך להחליף וכה זה עולה? | 11efraim | פונטו - טכני | 1 | 06-11-07 17:10 |
| האם להחליף מגבים במוסך או לקנות לבד | CRazy | פונטו - טכני | 3 | 05-11-07 14:50 |
| להחליף או לא (להחליף? - זאת השאלה! הכוונה למסנן הדלק כמובן) | פורום הגראז' | 10 | 07-01-07 11:52 | |
| נראה לי שהגיע הזמן להחליף סקר בעמוד הראשי... | אתר המועדון | 6 | 19-05-06 17:46 | |
| הגיע הזמן להחליף את הצמיגים | פורום הגראז' | 11 | 23-03-06 22:56 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד