![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אתם מספרים לי...
יום אחד לא מזמן התפוצצו הלוחות הפנמיים של המצבר (היה "בום!"), חשבתי ששכחתי את האור הפנימי דולק והוא פשוט התרוקן, בהתחלה לא שיערתי שקרה משהו ללוחות. הניעו אותי עם מאזדה 3 ונסעתי הביתה עם אורות עובדים (היה חושך) וכדי לא להעמיס על מערכת החשמל, השארתי את המזגן כבוי אבל פתחתי את 2 החלונות הקדמיים עד הסוף. שמח וטוב לב הגעתי בשלום הביתה וחשבתי שהמצבר כבר הוטען לאחר שהתרוקן בגלל "השארת האור הפנימי דולק" ולכן כיביתי מנוע, שמתי כרגיל את המגן שמש, יצאתי החוצה ולחצתי על השלט, ציפיתי שהמרים חלונות ייכנס לעבודה ויסגור את החלונות והרכב יינעל. אלא מה? אין תגובה, החלונות נשארו למטה והרכב לא ננעל. ישר חשבתי לעצמי: "פאק, איזו טעות!!!" נכנסתי לרכב, הכנסתי מפתח, סובבתי סוויץ' ואין שום תגובה. שעה 21:30, אני לבד, אין לי כבלים, הרכב חונה על הכביש הראשי ולא מאחורה בחנייה הפרטית (טעות 2). הזעקתי את בן דוד שלי (כן, ההוא בעל המוסך לפחחות וצבע) אשר בא עם פיג'ו 406 והניע אותי, כך הצלחתי לסגור את החלונות עם הכפתורים שלהם. איך שהוא ניתק את הכבלים וניסיתי להניע שוב- דממה. בסוף המצבר הוחלף בחינם (היה באחריות) ועכשיו יש ברכב מצבר חדש מהניילון 60 אמפר. המסקנה: לא תמיד לסמוך על המרים חלונות, הוא יכול גם לאכזב... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
איזה הענות! אני לא מספיק להגיב.
אז ככה, יתקן אותי חכם ממני אם אני טועה, אבל.. בכל נעילה של האזעקה המרים חלונות נכנס לפעולה. הוא מזרים זרם בחלונות, עד שהחלון נסגר. איך הוא יודע שהוא נסגר, אתם שואלים? אז הוא לא יודע. הוא פשוט ממשיך להרים (או לנסות להרים..) במשך זמן מסויים. מה שקורה זה כשהחלון מגיע לשיא, אין לו הרבה לאן לעלות, מה שגורם לחשמל לרוץ במנוע ולאמץ אותו, בלי ישהיה לו לאן. מה שיותר מעניין זה שמנוע שעוצרים אותו ועדיין מזרימים בו זרם, נשרף מסיבה בלתי מוסברת (אם לא היו עוצרים אותו, ועדיין מזרימים בו זרם, לא היה נגרם נזק. עצם הריצה בעצירה שורף אוטו לאט). בוא נעשה רגע חושבים. אם אני נוסע עם חלונות פתוחים כל הזמן (מתוך הרגל נסיעה ו\או חוסר במזגן נורמאלי..) אז כל פעם שאני סוגר את האוטו, מרים החלונות עובד כמו שצריך, ומרים עד הסוף. כשהוא מגיע לסוף הוא (כמעט) מסיים לעבוד בזמן, ואין שחיקה למנוע. אם אני משחק אותה ראש גדול וסוגר את החלונות כדי שהמנוע לא יתאמץ, אז קורה הדבר ההפוך. המרים עובד את אותו פרק הזמן, ומזרים יותר זמן חשמל במנועים ...וגורם לשחיקה מוגברת. הפוך על הפוך. אני לא יודע איך זה אצלכם (מניח שאותו דבר) אבל כשקניתי את האוטו, התלהבתי מזה שלנהג יש מרים ומוריד חלון אוטומאטי (לחיצה אחת מורידה\מעלה עד הסוף). זה מנגנון מקורי. חשבתי שגם המרים ככה. מסתבר שלא. אז כמו שאמרתי, מכיוון שאני נוסע לרוב עם חלון למעלה (בגלל המוזיקה), אז כל פעם שאני מפעיל אזעקה, המרים שורף לי את המנוע יותר (לאט, אבל בטוח). זה מה שידוע לי, אשמח לגלות שאני טועה. אני אנסה לצלם את היחידה, ואנסה לנטרל את המרים. אמשיך לעדכן. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
צטט:
מרים החלונות "יודע" שהחלון הגיע לשיא הגובה רק ע"פ התנגדות. ברגע שהחלון למעלה המנוע מתאמץ, כתוצאה מכך ההתנגדות החשמלית בו ובמעגל כולו (כולל מרים החלונות) עולה. המרים מזהה עליה בהתנגדות ועוצר את הזרמת המתח לחלון. לכן, אין שום בעיה עם הפעלת אזעקה כאשר החלון הסגור. מוזרם לו זרם לחלקיק שניה עד שמרים החלון חש כי החלון תקוע ובזה הזרם נפסק.
|
|
|
|
#14 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
צטט:
אתה מוזמן לאמת את דבריי עם טסטר או מנורת ביקורת . זה קורה בגלל התנגדות בחשמל ...אין לי הסבר מקצועי ( היות ובשעורי חשמל היתי יושן ) , אני פשוט יודע הטיב איך זה עובד ( גנים של אבא חשמלאי עברו אלי בקיצור, מרים תקין יודע לתרגם עליה של החלון עד הסוף ומפסיק להזרים פיקוד למנוע . רענן הקדים אותי
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
לא חולק עליך,
אבל בשני הרכבים שהיו לי, עשיתי ניסוי, והפעלתי את האזעקה מתוך הרכב, כדי "לשמוע" כמה זמן המרים עובד אחרי שהחלון עולה, מסתבר שלא לכמה חלקיקי שניות, אלא קצת יותר.. לפחות לשניה-שניה וחצי. אם אין נזק רציני במירם חלונות, מה גורם להאטה בתגובה של החלונות (בשני המכוניות שהיו לי)? והבחור שהציע ספרי סיליקון, תפרט! (איזה ספריי בדיוק, על מה בחלון להתיז, זמן ייבוש, משהו) מישהו ניסה את זה ושרד? נערך לאחרונה על ידי farmalot : 02-10-08 ב 00:17. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
מה ששמעת זה כנראה מנגנון הנעילה המרכזית שנותן פעולה יחסית ארוכה.
ספריי סיליקון - אכן יעזור בשימון המסילות, אני משתדל אחת לכמה חודשים לבצע ריסוס שכזה בכדי לשמור על תקינות המערכות.
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
לדעתי צריך לשמן את המסילות של החלון .
עדיף אבל לפרק כיסוי של הדלת מבפנים ולבדוק בעת העליה מה גורם להאטה .... זה הכי נכון
|
|
|
|
#18 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: בקרוב ELX אני מקווה
|
צטט:
לעניין גילוי מתי החלון הגיע למעלה - לדעתי המערכת משתמשת במנגנון פשוט של מדידת זרם במעגל. כיוון וכאשר המנוע מעלה את החלון עד הסוף הוא נעצר, אזי, לכאורה, אין זרם במעגל כי המנוע לא פועל יותר. המערכת "מבינה" שהמנוע סיים את עבודתו ואז מתנתקת אספקת המתח למנגנון. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
אם כבר הקפצתם..
יש מישהו שיכול לתת הסבר על השימון של המסילות? על מה לרסס ספרי סיליקון, על המסילות הפלסטיק במסגרת החלון? האם גם על המסילות פלסטיק שבתוך דופן הדלת? והאם (ואיך) לשמן את המנוע\הכבל שמרים את החלון? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| רכבי פיאט אספנות/ מיושנים/ מיוחדים למכירה ברשת. מי מרים את הכפפה? | stio | מכירה | 0 | 21-08-08 14:40 |
| הדבקת חלונות כהים | זאב | פונטו - טכני | 1 | 02-03-08 04:44 |
| ( שאלות ) כמה שאלות אם תוכלו לעזור לי | shaked | פונטו - טכני | 3 | 03-01-08 18:24 |
| התקנת מרים חלונות אוטומטי, האם כדאי? ,האם לא ? | פורום הגראז' | 5 | 01-06-07 09:02 | |
| מתקיני מע' שמע ומולטימדיה ואזעקות ומיגון רכב מומלצים | אודיו | 2 | 12-02-06 23:23 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד