![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
"תקתוקים" בעת סיבוב הגה כוח חשמלי [ELX]
לאחרונה החלו להופיע תקתוקים מכיוון ההגה כאשר מסובבים אותו
בעיקר במהירויות נמוכות וכניסות ויציאות מחנייות בהן השימוש בהגה רב היום ניסיתי לראות אם גם במצב CITY זה קורה, כי לא ממש יוצא לי להשתמש בו ואכן גם שם התקתוקים קיימיים ואף מתגברים לפני כמעט שנה. נדלקה לי נורת ההגה. כיבוי המנוע והתנעתו מחדש פתרה את הידלקות הנורה (טפו טפו טופ עד היום לא נידלקה מאז, שימשיך כך) האם זה אומר שמנוע ההגה או חלק אחר על סף מוות ? האם גם אצלכם ההגה משמיע תקתוקים בסיבובו ? תודה מראש שחר |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
בפונטו 2003 במשפחה יש דפיקות, על גבול התקתוק חזקות שנשמעות מתוך עמוד ההגה בעת סיבובו בעיקר במהירות נמוכה.
בשמשון קבעו שהפתרון היחיד הוא החלפת עמוד ההגה (לא זוכר אם כולל את המנוע). לטענתם, הבעיה תלך ותחמיר עד שיום אחד תדלק נורת ההגה. היום הזה יכול להיות עוד חודש או עוד 3 שנים. בינתיים זה ככה כבר שנה. מישהו פה כתב בפורום על "קיט לשיכוך רעש במנוע ההגה" אבל זה אמור להיות כבר מותקן אצלך. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
אצלי הדפיקות אינן חזקות, הן מעין תקתוקים כשמסובבים את גלגל ההגה
די חלשות למען האמת, אבל עדיין תופעה שנולדה לה פתאום שיכוך הגה רענן דיבר אם אני לא טועה.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
ייתכן ומקור ה"תקתוקים" הוא בחלק (שכחתי את שמו, עמכם הסליחה) שתפקידו להחזיר את ידית האיתות למקום, כמו כן לשמור על רציפות הולכה חשמלית מ\אל הידיות (איתות, מגבים, אורות וכד').
קשה לשמוע את הרעשים דרך המסך שלי (MAG AH-788 ). אם תבוא לטיול יהיה יותר קל ( )
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 02-10-08 ב 21:43. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
בהזדמנות סימון, מפגש הבא בשאיפה
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקתוקים
סימון התכוון ל"סליל שעון" הנמצא מתחת לגלגל ההגה ומסתובב איתו ובו יש סלילי חשמל להעברת רצף חשמלי אל לחצני הצופר וכרית האויר שבגלגל ההגה.
בברכה - רפי לין
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
אז מה עושים עם זה רפי ? יש לי דרך לסדר את זה לבד ?
או שלהשאיר ככה מכיוון שהתקתוקים חלשים יחסית תודה מראש |
|
|
|
|
|
#8 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
תקתוקים
ראשית צריך לוודא שאכן משם נובעים התקתוקים ולא ממשהוא אחר ואז תחליט אם להשאיר זאת או להחליף החלק.
בברכה - רפי לין
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
סליל השעון יושב במקום מסוים שאוכל לעקוב אחר התקתוקים
ולראות אם הם מגיעים ממנו ? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
"סליל שעון"
הוא נמצא מעל לידיות האתות/אורות/מגבים, מתחת לגלגל ההגה ויש בו צלחת שמסתובבת עם גלגל ההגה.
בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| כך צוות לוח "יד 2" מייעצים: "פונטו ELX לא אמינה, לא סחירה, הגיר נוטה לתקלות" | stio | פיאט כללי | 14 | 24-09-08 09:00 |
| סמל"ת בקמפיין פרסומי על כביש 6: "מפיאט באהבה" | פיאט כללי | 2 | 13-04-07 17:52 | |
| סמל"ת בקמפיין פרסום: "LOVE FIAT" | פיאט כללי | 2 | 23-03-07 22:52 | |
| תיקון זול של הגה כוח חשמלי בפונטו "ספייס" | פורום הגראז' | 5 | 09-12-06 20:35 | |
| "יד שנייה"- פיאט קופה, דניאל סקלי , "הארץ& | פיאט כללי | 1 | 28-01-06 20:56 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד