![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Guest
|
נורית תקלה במערכת ההזקרה נדלקה....
שלום לכל המומחים.
ברשותי פיאט פונטו ספייס שנת 2003 דגם CLUB. לפני מספר ימים פתאום כבה לי המנוע כאשר עצרתי ברמזור. כאשר הנעתי אותו שוב נדלקה הנורית בצורת מנוע, אך לא הרגשתי שום שינוי בפעולת המנוע. לאחר זמן מה שבו המנוע היה מכובה כאשר שוב הנעתי אותו אותה נורית לא נדלקה. חשבתי שאולי זאת הייתה בעייה זמנית שנפתרה, אבל היום שוב קרה אותו דבר ובינתיים היא עדיין דולקת. מה דעתכם? אולי מסנן דלק מלוכלך? תודה מראש, סער. |
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
תראה, ברכב כמו שלך אין פילטר דלק שניתן להחליף כמו ברוב המכונית אלא מסנן דלק קבוע בתוך משאבת הדלק אותו צריך לנקות בתדירות מסוימת לפי הוראות היצרן.
ממקרים דומים שהיו כאן בעבר הדבר קשור למחשב ניהול המנוע או אחד מהחיישנים שלו... אני ממליץ לך בחום לכתת את רגליך למוסך פיאט המורשה הקרוב לביתך ולחבר את רכבך למחשב דיאגנוסטיקה. מניסיון, אל תסתמך על כל מיני חאפרים או מוסכים שאינם מורשי פיאט, גם אם הם חברים, חברים של חברים וכו'. תמזער נסיעות בינתיים ותגיע למוסך בהקדם, אם הרכב יתחיל לקרטע בדרך והסל"ד לא יהיה יציב אז תתחיל לדאוג... |
|
|
#3 |
|
Guest
|
תודה על התגובה המהירה....
לפי מה שאתה אומר אז כנראה שאני צריך להכין את עצמי להוצאה לא קטנה. טוב, האמת שתיכננתי לקחת אותו למוסך, גם ככה עוד מעט מגיע לו הטיפול התקופתי. תודה.[/list]
|
|
|
#4 | |
|
Guest
|
Re: תודה על התגובה המהירה....
צטט:
עצם העובדה שהנורה לא דולקת כל הזמן זה טוב וגם שהיא נדלקת אין השפעה משמעותית על הרכב. אבל העובדה שהנורה נידלקת מדי פעם ליותר מזמן קצר (לזמן קצר מאוד! זה תקין) מראה שיש תקלה. מניסיון, לאחר התחברות למחשב הרכב העניין הרבה פעמים נגמר בניקוי בית מצערת וסעפת יניקה עם או בלי החלפת חוטי הצתה (שתי ה-מחלות של הרכב הזה). העלות - מאות שקלים בודדות על כל אחד מהדברים. המלצה - תתחיל מהקל לכבד: ניקוי ו/או חוטי הצתה ורק אחר כך החלפות חיישנים אם זה לא עוזר. טיפ - תמיד תשים רק חוטי הצתה ומצתים (פלגים) מקוריים בלבד. |
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
99 אחוז בית מצערת. טיפול לא יקר.
שחרון |
|
|
#6 |
|
Guest
|
נורית בצורת מנוע (צהוב) היא לא נורית הזרקה - זאת נורית זיהום אויר
היא נדלקת כאשר הרכב מזהם יותר מהתקן - בגלל זה אתה לא כל כך מרגיש שינוי בהתנהגות הרכב גם אצלי התחילה התופעה כפעם בהרבה זמן הנורית נדלקת אח"כ נכבית אף פעם היא לא נכבית תוך כדי נסיעה, רק עם כיבוי והדלקת מנוע בינתיים גם טיפול 10000 לא עזר לתופעה להיעלם. נשמח לשמוע מה ימצאו אצלך |
|
|
#7 | ||
|
Guest
|
צטט:
במנועי יורו 3 ומעלה בגלל שיש שני חיישני חמצן (במקרה הזה) הנורית כתומה. במנועי יורו 2 יש רק חיישן חמצן אחד ומחשב הרכב לא יודע מה קורה אחרי הממיר. ביורו 2 שאתה מגיע למצב שנדלקה הנורה בגלל בעיה בממיר או בחיישן חמצן אז יש סיכוי שאחד מהם או שניהם כבר גמורים. במנועי יורו 3 תקלות בממיר או בחיישן החמצן העליון (לפני ממיר) מזוהות מוקדם יותר וכך נמנע זיהום אוויר לאורך זמן. צטט:
בזמן שהמנוע כבוי הנורה דולקת תמיד ואין לזה משמעות - בדיוק כמו נורת לחץ שמן ומצבר. |
||
|
|
#8 | ||
|
Guest
|
Re: תודה על התגובה המהירה....
צטט:
|
||
|
|
#9 |
|
Guest
|
טוב, הרגעתם אותי...
תודה לכולכם,
באמת מקווה שזה רק ניקוי מצערת, בכל מקרה ביום ראשון הרכב יכנס למוסך, ואני כמובן יעדכן אתכם. חוץ מזה בלי קשר, הרכב ממש תענוג, קניתי אותו לפני מספר חודשים בעיקר בגלל החיסכון בדלק והגיר הרציף שהיה לי נסיון מאוד מהנה עם אחד דומה בניסאן פרימרה. אין מה להגיד, לטעמי זה סוג הגיר האוטומטי המוצלח ביותר. סער. |
|
|
#10 |
|
Guest
|
שאתה מדליק את המנוע הנורה תמיד נדלקית ונכבית מיד אחרי ההתנעה
- זה ברור , מידי פעם היא לא נכבית לאחר התנעה ונשארת דולקת כל הנסיעה רק בכיבוי והתנעה נוספת הנורה נכבית |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד