![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כמה בעיות פונטו 2001 רציפה
שלום , קיבלתי מתנה מסבא את הפונטו של דודה שלי לפני שבועים (אוטו ראשון שהוא בבעלותי )
ויש לי כמה תקלות . 1. המד דלק קופץ ולא יציב (עולה ויורד כל הזמן מידי פעם מתייצב אם צריך אני אצרף סירטון של זה ) אני חושב שהבעיה היא בחיישן של המכיל דלק , מישהו יודע כמה עולה תיקון ? 2. בעמידה שהרכב מונע אחרי שהוא כבר חם יש ריח לא נעים של דלק שיותר חזק מרכבים אחרים והתורים הם על 500 ( למרות שגם המד טורים לא מדוייק והרבה פעמים קופץ כך שאני לא באמת יודע מה התורים ) אבל עדיין רעש המנוע נשמע תקיין ולא מגמגם . 3. אני רוצה לבדוק נוזלים אך המיכל מים כבר איבד את השקיפות שלו כך שקשה על גבול הבילטי אפשרי לדעת מה מצב המים יש למישהו טיפ איך לבדוק ? 4. המזגן על חום לא עובד משהו בקירור עובד מצויין , אני חשוב אולי שחסר לי נוזל קירור ואולי יש קשר בין השניים ? חוץ מזה אוטו ממש כיפי לנהיגה גם אחרי שאני בא מאטו שנת 2014 של ההוריים ![]() ותודה רבה על כל המידע והידע שיש פה בפורים למדתי ממנו הרבה על הרכב שלי ! שבת שלום |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: vvvvvv
|
..
נערך לאחרונה על ידי DimitryBresler : 30-10-15 ב 21:13. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
התקלות
התשובות של DimitryBresler אינן נכונות, לא מקצועיות ואפילו מסוכן להתייחס אליהן ברצינות.
בפיאט פונטו ספייס לוח השעונים הנו ממוחשב שמקבל נתונים מהמחשב המרכזי שברכב (מחשב מרכב - BODY COMPUTERׂ) בתקשורת דיגיטלית קאן באס, כך שחוט חשמל בודד אינו מעביר בו זרם חשמלי, אלא אותות דיגטליים להפעלת כמה דברים (נורות בקרה, מחוונים, מד מהירות וכו') וכל חיתוך בחוט ו/או התחברות אליו עם משהוא עלולה לגרום לנזק נלווה כבד ויקר. ראיתי כבר כמה תשובות קודמות של DimitryBresler לשאלות שונות כאן בפורום והן לא מקצועיות בעליל. בברכה - רפי לין
|
|
|
#4 |
|
Member
|
תודה על התגובה המהירה רפי יש לך אולי רעיון אז איפה הבעיה יכולה ליהות ? יש סיכוי שכול לוח השעונים תקול ? המד מהירות מאוד יציב וניראה אמין וכנל גם המד חום מנוע
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
לגבי בדיקת מפלס נוזל קירור -
יש מרווח די גדול בין ה-MIN ל-MAX אני משתמש בפנס להאיר לתוך מיכל העיבוי ואפשר די בקלות להבין איפה הם עומדים לפי הנצנוצים של המים. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
לוח השעונים
את לוח השעונים (מד סבובי המנוע ומד הדלק) צריך לבדוק במכון מחוונים וספידומטרים מקצועי.
אם חסר הרבה נוזל קרור, אז מנוע הרכב עלול להתחמם ומע' החימום אכן לא תחמם, אבל סביר יותר שבגלל נזילת נוזל קרור מרדיאטור החימום הפנימי שבמכונית, ניתקו את צנורות נוזל הקרור המובילים אליו. בברכה - רפי לין
|
|
|
#7 |
|
Member
|
אז בדקתי את מפלס המים עם פנס ולא ראיתי במיכל סימנים של נוזל אני מתחיל לחשוש שחסר המון נוזל קירור אני מחר אלך לקנות איזה סוג מומלץ לשים הרכב זה ? כמה זה אמור לעלות ואם יש מקום מומלץ בבאר שבע שאפשר לקנות ממנו?
שעשיתי החלפת בעלות קיבלתי שובר ים טיפול ראשון חינם רשום שזה גם כולל שמנים מישהו השתמש בזה ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
יותם תתחדש,
לגבי הנוזל קירור עדיף שלא תניע את הרכב אם אין נוזל קירור במיכל, זה יגרום להתחממות המנוע עד לעיוות ראש מנוע. אני משתמש בנוזל קירור של ולאו - מיכל של 4 ליטר עולה 50 שקל אצל כדורי חלפים. חשוב לבצע ניקוז אויר אחרי המילוי מ2 הפרפרים. לגבי הריח של הדלק, גם אני עם הפונטו באותו המצב אבל ביום שישי מצאתי צינור שממנו יש דליפה אני אטפל בזה ואעדכן כשנפתרה הבעיה. לגבי הטיפול גם אני קיבלתי כזה, אתה הולך למורשה בעמק שרה ומבצעים לך החלפת שמן מנוע + פילטר שמן חינם אז ככה שזה התחלה של יישור קו לרכב. בהצלחה |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
כל הסיפור של המים זה ברור לי שזה לא תקיין לנסוע עם הרכב אז אתה אומר שכבר כדי לי להחליף את כל המיים ולעשות ניקוי כמו במדריך באתר ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
לא מכיר את המדריך אבל אם יש לך אפשרות לנקז את כל הנוזל ולהכניס חדש ואחרי לנקז אויר זה הכי מומלץ.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| התלבטות ברכישת פיאט פונטו ספייס שנת 2001 עם בעיות מנוע בבדיקה | נטי | יעוץ ברכישת רכב | 7 | 20-11-12 18:57 |
| מחפש פונטו ספייס 2001-2004 ELX רציפה | stio | קניה | 0 | 04-12-09 12:21 |
| ספייס 2001 ELX רציפה שנראית לי קצת מוזר | raanan_t | פונטו - טכני | 5 | 15-02-09 10:39 |
| מחפש פונטו ELX רציפה, 2001-2002. | raanan_t | קניה | 9 | 30-01-09 10:28 |
| המשך בעיות בהצתה פונטו 2001 | גל סבג | פונטו - טכני | 1 | 29-08-08 15:57 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד